محمدرضا فرزین: بانک ها به زودی دسته بندی می شوند
شفقنا اکومانی رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک ها به زودی در قالب فعالیت های تخصصی مانند بانک های تجاری، توسعه ای، وام دهی، جامع و سایر انواع بانک های تخصصی طبقه بندی می شوند و اساسنامه آنها نیز در این چارچوب اصلاح می شود.
به گزارش شفقنااختیزادی به نقل از ایسنا، وی نوشت؛ محمدرضا فرزین در نشست مشترک با مدیران عامل بانک ها با اشاره به مزیت های تخصص بانکی، اظهار داشت: همه بانک ها نمی توانند همه فعالیت ها را داشته باشند و بانک های توسعه ای، تجاری و قرض دهنده خوب باید در حوزه تخصصی تعریف شده فعال باشند. و حتی تعدادی از بانک های جامعی که وجود دارند باید بر اساس قراردادهای مشخص و جداگانه در هر یک از این حوزه ها فعال باشند.
فرزین خطاب به مدیران عامل بانک ها با اشاره به مهم ترین اصلاحات نظام بانکی گفت: مدیران شبکه بانکی باید بانک مرکزی را در اجرای این برنامه اصلاحی برای رفع عدم تعادل، تقویت کارایی و تقویت جهت دهی سپرده ها به سمت اهداف مشخص یاری کنند. فعالیت های بانکی اجرا می شود و قوانین و مقررات در این زمینه کمک خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مشکل نارضایتی بانک ها همچنان یکی از موضوعات مهم شبکه بانکی و دستور کار جدی بانک مرکزی است، گفت: حوزه نظارتی بانک مرکزی به دنبال رفع تعارض با بانک مرکزی است. برنامه مدون و روش های اصلاحی و از سوی دیگر مشکل کفایت سرمایه برخی بانک ها نیز در دستور کار اصلاحات قرار دارد.
فرزین با تاکید بر تقویت ابعاد مختلف نظارت در شبکه بانکی، گفت: سطوح نظارتی باید در داخل بانک ها شکل بگیرد و نظارت بر بانک ها از عصر بانک ها آغاز شود. یعنی همه ارکان هر بانک باید نظارت فعال داشته باشند و هر یک از اعضای هیات مدیره باید وظیفه نظارتی داشته باشند و در مقابل بانک مرکزی پاسخگو باشند.
فعالیت تجاری بانک های تجاری قابل قبول نیست
رئیس کل بانک مرکزی موضوع مدیریت بانکی را از دیگر مشکلات شبکه بانکی برشمرد و افزود: در این زمینه نمی توان نسخه واحدی را برای همه بانک ها تجویز کرد و باید برای هر بانک با توجه به آنها شرایطی تعریف شود. زمینه کار، اما در عین حال فعالیت تجاری بانک های تجاری قابل قبول نیست و باید با فروش شرکت ها از کار بیفتند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، بانک مرکزی نماینده صیانت از حقوق سپرده گذاران در شبکه بانکی دانست و گفت: بانک مرکزی علاوه بر نظارت بر بانک ها، باید از روند حوادث نیز مطلع باشد. . این اتفاق در شرکتهای وابسته به بانکها میافتد، زیرا بانکها با سپردههای مردم ایجاد میشوند و آن پول متعلق به مردم است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: نظارت بر انتصاب مدیران و اعضای هیأت مدیره شرکت های تحت مالکیت بانک ها و تعیین محدودیت برای تعداد شرکت های زیر مجموعه هر شرکت و همچنین مسئولیت مدیران و اعضای هیأت مدیره هیئت مدیره این شرکت ها در کمیته راهبری شرکتی از جمله این است که در بحث بانکداری باید به بخش نظارت بر آن توجه شود.
نظارت دقیق بر استفاده از اعتبارات بانکی
در ادامه این نشست، فرزین نظارت بر استفاده از اعتبارات را از دیگر اولویت های نظارت بانک ها بر مشمولان تسهیلات دانست و افزود: در حال حاضر نظارت منسجمی بر استفاده از اعتبارات بانک ها وجود ندارد. ; بنابراین در برخی موارد تسهیلات دریافتی صرف اموری غیر از هدف تسهیلات می شود و نظارت باید به گونه ای باشد که پول صرف فعالیتی شود که تسهیلات دریافت می شود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین به آمار رشد بخشهای اقتصادی در سه ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: رشد بخشهای اقتصادی در بهار امسال رشد خوبی داشته است. بنابراین رشد بخش مسکن که در بهار سال گذشته منفی هشت درصد بود، امسال به مثبت دو درصد رسید که نشان از بهبود وضعیت تولید مسکن در سال جاری دارد.
فرزین با بیان اینکه نرخ رشد در سال گذشته به چهار درصد رسید، تصریح کرد: این نرخ رشد معادل نرخ رشد دو سال گذشته بوده و این نشان می دهد که برای رسیدن به نرخ رشد بالاتر سوخت بیشتری نیاز است و این نیازمند سرمایه گذاری است. علاوه بر منابع بانکی، سرمایه گذاری خارجی و سایر روش های تامین مالی در بازار سرمایه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی بدون نفت در سه ماهه نخست سال جاری را 5.2 درصد و با نفت 6.2 درصد اعلام کرد و افزود: بخش نفت در این مدت حدود 16.5 درصد رشد داشته است که این رقم به این میزان است. وضعیت بسیار خوبی است و انتظار می رود همین وضعیت در تابستان نیز ادامه داشته باشد که بر روند رشد تاثیر می گذارد.
وی ابراز امیدواری کرد که رشد اقتصادی در فصل تابستان خوب باشد چرا که بخشهای صنعت، خدمات و کشاورزی در تابستان وضعیت خوبی داشتند.
فرزین افزود: سال گذشته با توجه به وضعیت خوب ارز، نرخ رشد تشکیل سرمایه برای اولین بار مثبت بود و این امر موجب تداوم رشد بخش های اقتصادی شد و امسال نیز نرخ رشد تشکیل سرمایه خواهد بود. افزایش دادن. مثبت فکر کن.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: شبکه بانکی باید با تقویت تامین مالی به تشکیل سرمایه کمک کند زیرا این مهم برای رسیدن به نرخ رشد آتی است و نرخ رشد مثبت باقی می ماند.
منبع شفقنا