10 استان کشور از تنش آبی خارج می شوند
به گزارش اخبار اقتصادی به نقل از وزارت نیرو «عیسی بزرگ زاده» وقتی می گوید میزان آب در مخازن سدهای کشور به بیش از 32 میلیارد مترمکعب رسیده است، گفت: این میزان کل آب در تمام مخازن سدهای وزارت نیرو است، سدهای کشور 65 درصد پر است، یعنی 35 درصد از سدها همچنان خالی است. اما اگر بخواهیم سدهای کشور را کنترل کنیم باید بگوییم که میزان آب موجود در مخازن نسبت به سال گذشته 400 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
وضعیت مطلوب 6 سد در حوضه دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت 13 سد دریاچه ارومیه بیندازیم، باید بگویم که وضعیت این سدها نسبت به سال گذشته 6 درصد بهبود یافته است و مخازن این سدها نیز 6 درصد بهبود یافته است. سدها 77 درصد پر هستند. در حال حاضر آب این 13 سد یک میلیارد و 263 میلیون متر مکعب است. در مورد زاینده رود اصفهان و حجم آب سد زاینده رود باید گفت که در حال حاضر حجم آب سد زاینده رود 396 میلیون متر مکعب و میزان پر شدن این سد 32 درصد است که 29 درصد کمتر از گذشته است. سال اما با وجود این درصد پر شدن، مخزن این سد مطلوب است و برای تامین آب شرب اصفهان مشکلی نخواهیم داشت.
کاهش 5 درصدی آب در پنج سد تهران
سخنگوی صنعت آب به وضعیت سدهای تهران نیز اشاره کرد و گفت: در خصوص سدهای پنج گانه استان تهران که شامل سدهای لار، لتیان، ماملو، امیرکبیر و طالقان می شود، مجموع ذخیره آب این سدها 187 میلیون مترمکعب است. متر و میزان پر شدن این مخازن 26 درصد است که نسبت به بهار سال گذشته 5 درصد کاهش داشته است. یعنی شهروندان تهرانی باید حداقل 15 درصد در مدیریت آب صرفه جویی کنند.
وی افزود: در سدهای کارون، دز، کرخه، مارون، جره و کوچری نسبت به سال گذشته وضعیت قابل قبولی داریم و این خبر بسیار خوبی است. خوشبختانه سد دز 99 درصد پر است. در آذربایجان شرقی نیز سد ارس نسبت به سال گذشته وضعیت بسیار خوبی دارد و 100 درصد مخزن سد پر است، یعنی نسبت به سال گذشته 32 درصد افزایش یافته است. سدهای خداآفرین و ستارخان نیز 31 درصد از مخازن خود را پر کرده اند و میزان آب مخازن آنها نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
ذخیره آب سد استقلال بندرعباس 52 درصد کاهش یافت
بزرگ زاده به وضعیت سدهای هرمزگان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در بندرعباس، سد استقلال، میزان آب موجود نسبت به سال گذشته 52 درصد کمتر است و در حال حاضر 25 درصد این سد پر است و میزان آب موجود است. موجود در این سد 69 میلیون مترمکعب است اما سد شمیل و نیان در همین منطقه وضعیت بهتری دارد و با 35 درصد پر شدن نسبت به سال گذشته 41 درصد رشد داشته است منطقه هرمزگان نیز نسبت به سال گذشته 11 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: سد اکباتان استان همدان 82 درصد آب بیشتری نسبت به سال گذشته دارد و سد قشلاق نیز با رشد 31 درصدی نسبت به سال گذشته 100 درصد مخزن را پر کرده است. در استان گلستان سدهای وشمگیر، گلستان و بستان نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارند. در استان فارس سد درودزن و سلمان فارسی نسبت به مدت مشابه پارسال کمی عقبتر است. سد رودبال داراب فارس وضعیت خوبی ندارد و نسبت به سال گذشته 41 درصد عقب است. همچنین در استان کرمانشاه حجم آب سد گاوشان نسبت به سال گذشته 4 درصد کمتر است اما وضعیت خوبی دارد. سد چاه نعیمه نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد و حجم آب این سد 182 میلیون مترمکعب است.
سخنگوی صنعت آب از تامین آب شرب مردم سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: خوشبختانه امسال استان سیستان و بلوچستان به دلیل بارندگی های بسیار خوب و میزان آب سدها از آب نخواهیم برد. بتوانند هر گونه مشکلی از نظر آب آشامیدنی داشته باشند و تامین آب این مناطق تضمین شده باشد. با آبرسانی و پروژه هایی که انجام داده ایم به 5 شهر استان سیستان و بلوچستان و همچنین زاهدان آب شرب تامین می شود. همچنین با ذخیره منابع آبی حاصل از فعالیت سامانه های آب باران، کمبود آب در مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سد اعم از آب شرب و کشاورزی به مدت چهار سال در این استان برطرف شد. همچنین بر اساس هدف تعیین شده در این دولت تامین آب شرب 1900 روستای سیستان محقق خواهد شد.
خروج 10 استان از تنش آبی
بوذرزاده با اشاره به آزادسازی 10 استان از تنش آبی به دلیل بارندگی های مطلوب بهاری، بیان کرد: خوشبختانه 10 استان مهم کشورمان از تنش آبی رها شدند و این موضوع بسیار مهمی است. استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، یزد، ایلام، گلستان، همدان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان نسبت به میانگین بلندمدت که بین 10 تا 69 درصد است، بارندگی خوبی داشتند. این استان ها امسال از تنش آبی خارج شدند. استانهای کردستان، آذربایجان شرقی، اصفهان، مازندران، کرمان و مرکزی در شرایط نرمال و استانهای هرمزگان، قم و اردبیل اندکی زیر نرمال هستند، اما استانهای خراسان شمالی، البرز، گیلان، چهارمحال و بختیاری، فارس. بوشهر، زنجان، سمنان، خراسان رضوی، تهران و قزوین از نظر بارندگی شرایط سختی دارند به طوری که در این استان ها 10 تا 28 درصد کمتر از نرمال بارندگی داشتیم. لذا از شهروندان تهرانی، مشهدی، بندرعباسی، داراب، البرز و قزوینی تقاضا داریم مصرف آب خود را مدیریت کنند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر همانطور که اشاره کردم میزان آب سدهای کشور 400 میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه پارسال است. حجم آب پارسال 31 میلیارد و 970 میلیون مترمکعب بوده و امسال به 32 میلیارد و 390 میلیون مترمکعب رسیده است و انتظار داریم با بارندگی ها در روزهای آینده این حجم آب افزایش یابد.
منبع رکنا