• امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 25 December - 2024
9

جمهوری اسلامی ایران از مطالبه حق هیرمند دست بر نخواهد داشت

  • کد خبر : 18909
  • ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۲
جمهوری اسلامی ایران از مطالبه حق هیرمند دست بر نخواهد داشت

به گزارش اخبار اقتصادی، علی اکبر محرابیان وی در مراسم افتتاح پیشخوان پایش منابع آب کشور گفت: آب یکی از عناصر حیاتی برای رشد و توسعه کشورهاست و با توجه به تقاضای روزافزون برای این عنصر حیاتی در دنیا، نیاز به هوشمند و دقیق بودن آن است. مدیریت بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

وزیر نیرو ادامه داد: در ایران و در سال های پس از انقلاب اسلامی شاهد رشد و توسعه سریع در حوزه های مختلف هستیم که ادامه این روند توسعه بدون مدیریت صحیح منابع آب امکان پذیر نخواهد بود.

محرابیان افزود: به عنوان مثال 45 سال پیش تعداد واحدهای مسکونی کشور 5 میلیون و 700 هزار واحد بود اما اکنون بیش از 30 میلیون واحد مسکونی با آب اشتراکی در کشور داریم که نشان دهنده افزایش چشمگیر نیاز به آب شرب است. . آب در کشور

وی افزود: در چند دهه اخیر در صنایع رشد چشمگیری داشته ایم. به عنوان مثال در حالی که 45 سال پیش ظرفیت تولید فولاد کشور 380 هزار تن بود، اکنون این ظرفیت از 48 میلیون تن فراتر رفته است.

وزیر نیرو با اشاره به وضعیت تولید سیمان در سال های اخیر افزود: همچنین در صنعت سیمان در حالی که 45 سال پیش سالانه 3 میلیون تن سیمان تولید می کردیم، اکنون ظرفیت تولید سیمان کشور به بیش از 90 میلیون تن رسیده است. . بر اساس سال .

محرابیان با بیان اینکه در دهه های اخیر در بسیاری از حوزه ها شاهد رشد و توسعه بوده ایم، افزود: با این حال سرانه آب کشور در سال های اخیر کاهش چشمگیری داشته است و با وجود اینکه سرانه آب ایران 3600 مترمکعب بوده است در 40 سال گذشته، شرب سرانه آب امروز به کمتر از 1200 متر مکعب رسیده است.

وزیر نیرو در این خصوص بیان کرد: این بدان معناست که تحت تأثیر عوامل مختلف از جمله کاهش نزولات جوی، سرانه آب شرب کشور کاهش چشمگیری داشته است، از سوی دیگر تقاضا برای استحصال آب نیز کاهش یافته است. به میزان قابل توجهی کاهش یافت. افزایش چشمگیری داشته است و این وضعیت مستلزم مدیریت دقیق و مبتنی بر داده ها و اطلاعات به روز وضعیت آب در کشور است.

محرابیان با تاکید بر اینکه اگر اطلاعات دقیقی از وضعیت منابع آبی کشور داشته باشیم، می توانیم مدیریت صحیح تری در منابع آبی اعمال کنیم، تصریح کرد: در جلسات متعددی که در خصوص نیازها و نحوه مدیریت بهینه و دقیق منابع داشتیم. منابع آب در کشور به این نتیجه رسیدیم. به این نتیجه رسیده ایم که باید شمارشگر کامل داده ها و اطلاعات آب کشور به صورت به روز و دقیق داشته باشیم که امکان ارزیابی دائمی و پویا را فراهم کند. مدیریت آب در کشور

وی ضمن اشاره به اینکه سامانه پایش اطلاعات آب کشور در واقع موتور آنالیز منابع آب کشور است، افزود: این سامانه به طور مستمر به روز می شود و آخرین اطلاعات و داده های آب کشور را در زمینه های مختلف از جمله شاخص منابع آب، برف ارائه می کند. پوشش، وضعیت مخازن سدها و غیره را فراهم می کند. به مدیران کشور

وی با ذکر این نمونه که در این سامانه قابل مشاهده است، اطلاعات فردی، زنجیره ای و ترکیبی سدهای کشور را مشاهده می کنید و می گوید: علاوه بر اینکه این ظرفیت امکان مدیریت بهینه سدها را به ما می دهد. همچنین این امکان را به ما می دهد که وضعیت سدها را در یک کشور بررسی کنیم، همچنین باید حوزه و حوضه آبریز را به صورت شبکه ای در نظر بگیریم و در این زمینه مدیریت بهینه داشته باشیم.

محرابیان در ادامه تصریح کرد: این سامانه همچنین این امکان را به ما می دهد تا با داده ها و اطلاعات دقیقی که از وضعیت منابع آب زیرزمینی کشور به ما می دهد، اقدامات بهتری برای جلوگیری از برداشت غیرمجاز و حفظ جداول آب زیرزمینی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه کنتور پایش منابع آب کشور را باید گامی بلند در مدیریت صحیح منابع آب کشور دانست، افزود: این سامانه می تواند مدیران منابع آب کشور را در حفاظت از این عنصر حیاتی یاری کند.

در بخشی دیگر از این جلسه «محمد زباناخت» معاون آب و منابع آب و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به ضرورت استقرار سامانه پایش گفت: این سامانه قادر به ارائه آمار دقیق خواهد بود. و اطلاعات مربوط به تامین و کمبود آب کشور». جمع آوری و ثبت در مناطق مختلف از جمله آب های زیرزمینی و نزولات جوی که به مدیریت منابع آبی کشور در بخش های مختلف کمک می کند.

در ادامه «فیروز قاسم زاده» با بیان اینکه مدیریت بهینه منابع آبی کشور با هدف خدمت رسانی بهتر به مردم کشورمان از اهداف اصلی سامانه پایش است، گفت: این سامانه با استفاده از توان مهندسین و مهندسین تهیه شده است. نخبگان شرکت مدیریت منابع آب کشور و قادر خواهند بود اطلاعات آنلاین و به روزی از وضعیت منابع آب کشور در بخش های مختلف از جمله وضعیت بارش برف و بارندگی، سطح ذخایر سدها، وضعیت منابع آب زیرزمینی و غیره برنامه ریزی و مدیریت دقیق تری بر منابع آب کشور داشته باشیم.

طرح های تنش آبی سیستان و بلوچستان در 3 سطح اجرا می شود

علی اکبر محرابیان در حاشیه مراسم افتتاح کنتور پایش منابع آب کشور در پاسخ به سوالات خبرنگاران مبنی بر لزوم مدیریت منابع آب شرب و فاضلاب شهری اظهار داشت: اخیرا بانک جهانی گزارشی از وضعیت موجود ارائه کرده است. دسترسی شهروندان به آب آشامیدنی در کشورهای مختلف که ایران در این گزارش از موقعیت ممتازی در منطقه غرب آسیا و جهان برخوردار است.

محرابیان در این خصوص افزود: بر اساس این گزارش میزان دسترسی به آب شرب شهری در ایران 99.82 و ضریب دسترسی آب شرب روستایی نیز بالای 82 درصد است. این در حالی است که متوسط ​​دسترسی به آب آشامیدنی شهری در جهان 85 درصد و آب شرب روستایی 59 درصد است، همچنین میزان دسترسی به آب شرب شهری در غرب آسیا 83 درصد و میزان دسترسی به آب روستایی 69 درصد است.

وی ادامه داد: این گزارش از دو جنبه حائز اهمیت است، یکی اینکه ایران در رتبه اول کشورهای جهان و منطقه در میزان دسترسی به آب شرب قرار دارد و دیگری نشان دادن سرعت بالای ایران در افزایش آب آشامیدنی سطح دسترسی عمومی به آب آشامیدنی که نشان از تلاش در سال های اخیر در این زمینه دارد.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون بودجه سال 1402 وزارت نیرو موظف است آب مورد نیاز صنایع را از آب های غیربهداشتی مانند پساب و آب دریا تامین کند، افزود: با فعال سازی سرویس بهداشتی سیستم فاضلاب که در آینده نزدیک انجام خواهد شد. در بورس موجود باشد، می توانیم سالانه بیش از 2 میلیارد متر مکعب آب مورد نیاز صنایع را از این محل تامین کنیم.

محرابیان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه روستایی وزارت نیرو از ابتدای سال 1401 به صورت ویژه طرح جهاد آبرسانی را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: طرح آبرسانی به بیش از 10 هزار روستا است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از مطالبه مجوز هیرمند دست بر نمی دارد، گفت: در منطقه سیستان استان سیستان و بلوچستان که متاثر از عدم ورود مجوز هیرمند به کشور است، 2- تقاضای سالانه وزارت نیرو از طرف افغانستان این است که در زمینه تامین آب آشامیدنی مشکل داریم.

محرابیان در این خصوص افزود: با وجود این طرح های سه لایه بزرگ آبرسانی برای استان سیستان و بلوچستان تعریف شده است که امیدواریم با اجرای این طرح ها شاهد کاهش چشمگیر تنش آبی در این استان باشیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: در این راستا ابتدا طرح اضطراری تامین آب پایدار برای منطقه سیستان و شهر زاهدان را تعریف کرده ایم که در راستای آن تعداد زیادی چاه آب حفر شده و این طرح پیشرفت کرده است. 70 درصد تا به حال.

وی در خصوص دو پروژه دیگر نیز گفت: علاوه بر این پروژه دو پروژه میان مدت و بلندمدت دیگر نیز در این حوزه داریم که یکی از آنها انتقال آب از سفره تهلب به منطقه جنوب زاهدان است. دیگری انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان، بلوچستان و سپس به استان های خراسان جنوبی و رضوی است که تاکنون 12.5 درصد پیشرفت داشته است.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=18909

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.