بارش در 9 استان کشور همچنان مساعد نیست/ حجم آب در دسترس هر ایرانی کاهش یافته است

به گزارش اخبار اقتصادی، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب کشور. وی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه میانگین بارندگی کشور در سال هیدرولوژیکی جاری را 240 میلی متر عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان نسبت به بلندمدت سه درصد افزایش داشته است، بنابراین می توان گفت که در حال حاضر هستیم. در شرایط عادی، اما این بدان معنا نیست که آب زیادی وجود دارد.

و افزود: در یک سال پرباران معمولی اگرچه بارندگی خوب است اما کمبود بارندگی در گذشته را جبران نمی کند.

بزرگ زاده بارندگی تهران را 19 درصد کمتر از میانگین بلندمدت عنوان کرد و گفت: بر این اساس تهران در صدر استان های کم بارش قرار دارد.

تهران; همچنان در بالای استان ها با بارندگی کم

وی ادامه داد: پس از تهران، بوشهر، قزوین، فارس، سمنان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، زنجان و البرز از دیگر استان هایی هستند که از نظر بارندگی عقب هستند.

اخبار مرتبط

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: در سال های اخیر حجم آب در دسترس هر ایرانی کاهش یافته است. بنابراین باید مدیریت تقاضا و مصرف را در سراسر کشور به ویژه در 9 استان کم بارش در دستور کار داشته باشیم و شهروندان علاوه بر حفظ منابع، 15 درصد صرفه جویی کنند تا آب به دست همه برسد.

بزرگ زاده با اشاره به خلاصه وضعیت سدهای کشور گفت: حجم آب موجود در مخازن کشور تقریباً 35 میلیارد متر مکعب است. حجم ورودی مخازن سدها 36.5 میلیارد مترمکعب و 23.86 میلیارد مترمکعب مصرف شد.

وی وضعیت 13 سد بزرگ حوضه ارومیه را 15 درصد مثبت ارزیابی کرد و گفت: مجموع 5 سد تهران اکنون 672 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که نسبت به سال هیدرولوژیکی گذشته 15 درصد مثبت است. اما سد زاینده رود با کاهش 24 درصدی ورودی مواجه است. همچنین 300 میلیون مترمکعب آب در نیم چاه ذخیره شده است که با رشد 225 درصدی همراه بوده است.

اثرات تغییر اقلیم در کشور ما

سخنگوی صنعت آب کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تاثیرات تغییر اقلیم در کشور گفت: تغییرات اقلیمی میزان بارندگی را تغییر می دهد که در کشور ما بیشتر بوده و باعث حجم آب موجود شده است. در کشور به 30 درصد کاهش یافته است.

بزرگ زاده با بیان اینکه حجم منابع تجدیدپذیر در اختیار کشور از 130 میلیارد مترمکعب به 103 میلیارد مترمکعب در سال رسیده است، افزود: تغییر اقلیم نیز باعث تغییر نوع بارش ها و کاهش بارش برف و باران شده است. . به عنوان مثال در البرز که رژیم بارشی آن برف و باران است با کاهش بارش برف مواجه هستیم. در حالی که برف سهم کمی در تولید سیل دارد و منبع و ذخیره مهم طبیعت است.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی در ایران الگوی بارندگی را نیز تغییر داده است، گفت: علاوه بر این، تبخیر و تعرق گیاهان نیز افزایش یافته و باعث افزایش مصرف در کشاورزی می شود.

وی با بیان اینکه در مواجهه با تغییرات اقلیمی 2 دسته کار عام المنفعه در حال انجام است، اظهار کرد: یک دسته به بررسی علل تغییرات اقلیمی که ناشی از گازهای گلخانه ای اعلام شده و سهم آب در این مرحله است. کمتر است. اما اقدامات مربوط به بخش آب باعث افزایش حجم سازه ها می شود.

سخنگوی صنعت آب افزود: با افزایش سازه ها علاوه بر افزایش ذخیره آب کشور، تله ها و کنترل سیلاب نیز بهبود می یابد.

مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا؛ توجه به نقشه راه

وی خواستار اقدام دیگر حوزه آب در تغییر اقلیم از جمله مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا شد و گفت: این مهم در نقشه راه آب کشور است و تاکید شده است که مشاغل باید از کشاورزی به سمت خدمات برود.

بزرگ زاده تصریح کرد: در نقشه راه آب، اصلاح الگوی مصرف آب مورد تاکید قرار گرفته است چرا که نقشه راه راه حل عدم تعادل آبی کشور است، اطمینان از اینکه آب عامل محدودکننده ایجاد اشتغال و سرمایه برای ایرانیان نیست.

وی گفت: مصرف آب در کشاورزی باید در سطح سند ملی امنیت غذایی مدیریت شود اما اجرای این سند پیشرفت کافی نداشته است.

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: بر اساس این سند باید سالانه 3 میلیارد مترمکعب از مصرف آب کاسته شود. این در حالی است که یک سال از ابلاغ سند امنیت غذایی توسط رئیس جمهور شهید می گذرد و هم اکنون گزارشی از پیشرفت و اجرای آن ارائه می شود.

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا