دعوت از ایران برای پیوستن به برجام، خبری بود که باعث شد قیمت دلار در اولین روز هفته جاری کاهش پیدا کند، دعوت رسمی از ایران به همراه عربستان سعودی برای پیوستن به برجام در حالی صورت گرفت که بلومبرگ نیز از توافق احتمالی بین این دو خبر داد. ایران و عربستان سعودی وی نوشت، برای افزایش صادرات نفت، این دو خبر باعث شد تا قیمت دلار در اوایل هفته کاهش یابد اما در نهایت خبرگزاری فارس خبر معامله ایران و آمریکا را تکذیب کرد.

این هفته داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه از آزادسازی منابع بلوکه شده ایران خبر داد. رئیس سازمان برنامه و بودجه از آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در چهار کشور کره جنوبی، ژاپن، عراق و ترکیه خبر داد. این منابع متعلق به بانک مرکزی است و مربوط به دولت نیست اما قابل استفاده است. کرد، رئیس جمهور وقت ایران، ابراهیم رئیسی، اعلام کرد که ایران هیچ پولی بلوکه شده در خارج از کشور ندارد و محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نیز سخنان رئیس جمهور را تایید کرد، اما در ادامه توضیح داد که این نفی تلاش های کشور برای آزادسازی است. افزایش منابع ارزی در کشورهای دیگر طبقه بندی نشده است.

در دومین روز از هفته، آمار تورم کشور توسط یک خبرگزاری به جای سازمان آمار منتشر شد و هم افزایش نرخ تورم و هم محل انتشار آمار مورد توجه معامله گران قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در چارچوب مجمع از ONU گفت: در اواسط هفته رگبار اخبار مثبت نتوانست دلار را مجبور به شکستن کف حمایتی کند، 27 شرکت چینی از تحریم های آمریکا رهایی یافتند. . با توجه به مذاکرات برجام، فرصت خوبی برای گفتگو وجود دارد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی از آمدن رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران خبر داد، اما بعداً مشخص شد که این سفر توسط معاون گروسی انجام خواهد شد. گروسی روز چهارشنبه اظهارات خوبی در مورد جنگ اوکراین، وضعیت برجام و عدم شفاف سازی از سوی ایران در برخی موضوعات مطرح نکرد، به طوری که دلار مقاومت 49 هزار و 300 تومانی را لمس کرد. بلومبرگ پیش بینی کرد که آژانس کاهش، غنی سازی ایران را تایید خواهد کرد که دلار را از سقف قیمت خارج می کند.

محدوده تعادل حباب درهم

بازارهای ارز و طلا در این هفته متضرر شده اند، دامنه محدود نوسانات، دلار را در محدوده فعلی خود نامطمئن کرده و نامشخص بودن وضعیت هسته ای مانع از کاهش بیشتر دلار شده است. از سوی دیگر، آزادسازی ارز بلوکه شده توسط منابع طبیعی ایران و افزایش صادرات نفت، قیمت دلار را افزایش داده است.

درهم که اغلب نوسانات بیشتری داشت و حباب آن تغییرات بیشتری را به ثبت می رساند، این هفته فاصله سقف تا کف آن به کمتر از 100 تومان رسید که نشان می دهد علیرغم افزایش اخبار، درهم کاملا آرام است و بازار راضی است. خوب کنترل شده است.

میانگین حباب درهم در دوره ماهانه و هفتگی مطابق با روند قیمت دلار در هفته جاری است که نشان می دهد محدوده تعادلی حباب درهم نزدیک به محدوده 550 تا 650 تومان است.

دلار در یک مثلث به دام افتاده است

دلار تهران این هفته را بدون نوسان سپری کرد و تغییر چندانی نداشت، بنابراین عملکرد دلار در این هفته نزدیک به صفر درصد بود و محدودیت آن در یک مثلث اصلاحی در این معاملات بی تاثیر نبود، دلار تهران در مثلث اصلاحی گیر کرده است. و دامنه نوسانات آن کاهش می یابد به طوری که فاصله سقف تا قاعده مثلث به 600 تومان رسیده است. اگرچه دو هفته است که دلار از محدوده 49 هزار و 300 تومان فراتر نرفته است، اما بر اساس این مثلث می توان سقف 49 هزار و 600 تومان و کف 49 هزار تومان را برای هر دلار تصور کرد.

حباب پول فرو ریخت

اونس طلا در این هفته معامله گران طلا را غافلگیر کرد و رشد اونس طلا باعث افزایش ارزش ذاتی طلا و سکه شده است. در این شرایط با افزایش ارزش ذاتی سکه، حباب سکه کاهش یافت و پس از سه هفته وارد کانال 19 شد.

IMG_20230901_104743_825

اگرچه حباب سکه فروکش کرد، اما تحلیل روند قیمت سکه نشان می دهد که این متغیر در هفته جاری بدون تغییر باقی مانده است و معامله گران سکه هیچ سود و ضرری نداشته اند. رابا سکه تنها عضو بازاری بود که توانست در این هفته به سود صاحبان خود برسد و رشد یک درصدی در سبد مالکان خود را به ثبت رساند.

آبراکومو طلا را در دست دارد

تجزیه و تحلیل فنی طلای مذاب نیز وجود یک مثلث تصحیح را تأیید می کند: در حال حاضر طلای مذاب در مقاومت آبرکومو قرار دارد، که اگر در داخل ابر باقی بماند، امکان اصلاح عمده برای طلا را منتفی می کند. طلای مذاب پشتوانه مهمی در محدوده 10 میلیون و 30 هزار تومان دارد و محدوده 10 میلیون و 280 هزار تومان مقاومت مهمی در برابر طلای مذاب است. بازدهی طلای ذوب شده در این هفته مانند اکثر بازارها حتی به یک درصد هم نرسید و قیمت ها نوسان زیادی نداشت.