به گزارش اخبار اقتصادی در پایان هفته قبل با توجه به افزایش حباب درهم و سکه از احتمال افزایشی شدن دلار گفته شد، اکو ایران در این گزارش ضمن بررسی بازدهی دلار در هفته جاری، میزان حباب درهم و سکه و رفتار آن را بررسی میکند.

رفتار درهم چگونه بود؟

درهم نشان دهنده تقاضای بنیادی ارز در بازار است، امارات به عنوان مرکز ری اکسپورت کالاها در منطقه از دیرباز برای بازار ارز اهمیت داشته زیرا کشورهای زیادی کالاهای خود را به امارات ارسال و از آنجا به سایر نقاط جهان صادر می کنند. نسبت ثابت برابری درهم به دلار که در طول زمان تغییری نمیکند نیز به جذابیت تجارت با درهم افزوده و در شرایط تحریمی دلار، استفاده از آن را افزایش داده است. بازار امارات و درهم اکنون از ارزهای مورد توجه روسیه در شرایط تحریمی هم هست و این کشور نیز بخشی از پول نفت خود را به درهم دریافت می کند و امارات هم به یکی از اصلی ترین مراکز پذیرش سرمایه روس ها تبدیل شده است.

با توجه به اهمیتی که برای درهم ذکر شد، معامله گران از گذشته برای پیش بینی قیمت دلار حباب درهم را بررسی می کردند و در قیمت معاملاتی دلار در روز بعد حباب درهم را در نظر می گرفتند، حباب منفی درهم سیگنال کاهشی به دلار آزاد می داد و بررسی آن در مسیرهای صعودی و نزولی دلار ابهام را برای معامله گران کمتر می کند.

اکو ایران در نموداری (نمودار زرد) حباب درهم در روزهای هفته‌ی جاری را برآورد کرده است.

در نمودار آبی هم به ترتیب از چپ به راست میانگین حباب درهم در بازه شش ماهه، سه ماهه، بیشترین و کمترین مقدار حباب در بازه شش ماهه و میانگین ماهانه و هفتگی درهم آورده شده است.

بررسی دو‌نمودار و مقایسه آن ها با هم نشان می دهد که حباب درهم در هفته جاری در تمام روزها بالاتر از میانگین شش ماهه و سه ماهه قرار داشته که انتظارات صعودی بلند مدت در بازار ارز را توجیه می کند. در روزهای ابتدایی هفته حباب درهم روند افزایشی به خود گرفته که با روند افزایشی قیمت دلار متناسب است در ادامه در روزهای دوشنبه و سه شنبه همزمان با ثبت قله هفتگی دلار حباب درهم کمترین میزان هفتگی خود را ثبت کرده است و در نتیجه پتانسیل افزایشی بازار به پایان رسیده و قیمت دلار وارد فاز نزولی شده است.

در روز پنجشنبه حباب درهم کمتر از میانگین حباب هفتگی است که به عنوان نشانه ای از فروکش کردن انتظارات افزایشی دلار در هفته جاری تلقی می شود و سیگنال افزایش قیمت دلار از جانب درهم را صادر نمی کند با توجه به روند حباب درهم، قیمت دلار در روز شنبه صبح پتانسیل افزایش را ندارد.

حباب سکه چه می گوید؟

حباب سکه در شش ماهه گذشته در بازه ۶.۹ تا ۳۱.۵ درصدی نوسان کرده است، معامله گران اصلی سکه با بررسی میزان حباب سکه اقدام به خرید و فروش می کنند و در سقف های حباب با توجه به اخبار غالبا فروشنده هستند ولی روند صعودی حباب سکه (نمودار آبی) در شش ماه گذشته نشان دهنده انتظارات صعودی در بازار سکه است که خریداران با پذیرش ریسک بیشتر حباب حاضر به خرید سکه شده اند.

IMG_20230525_164039_806

انتظارات در بازار سکه در هفته جاری صعودی بوده است زیرا میانگین حباب هفتگی سکه از میانگین شش ماهه تا یک ماهه حباب بیشتر بوده است ولی بررسی حباب سکه در طول هفته با سقف حباب در بازه شش ماهه نشان میدهد که بازار با وجود انتظارات افزایشی معقول عمل کرده و معاملات هیجانی در بازار سکه وجود نداشته است. چرا که سقف و کف حباب سکه در هفته جاری فاصله سه درصدی دارد یعنی نوسان زیادی نداشته و با سقف حباب در شش ماه گذشته فاصله قابل ملاحظه ای دارد.

چون قیمت ذاتی سکه وابسته به قیمت دلار آزاد و اونس طلا است به نظر می رسد حباب سکه در پایان هفته بیشتر از میانگین هفته است که با توجه به روند قیمت سکه و اونس طلا به نظر می رسد ناشی از مقاومت فروشندگان برای فروش قیمت سکه در قیمت های پایین تر با توجه به کاهش قیمت اونس است، به نظر می رسد معامله گران سکه دلشان نمی آیند همراه با اونس اصلاح کنند و چشمشان بیشتر به سفر سلطان عمان و قیمت دلار است تا برای ادامه مسیر تصمیم گیری کنند.

بازدهی در بازار ارز و طلا چگونه بود؟

 دلار تقریبا بیشتر آنچه که در میانه هفته کسب کرده بود را در پایان هفته از دست داد و بازدهی کمتر از یک درصدی را کسب کرد، ولی سکه امامی بازدهی ۳.۶ درصدی را کسب کرد و دارندگان ربع سکه با پرچم‌داری کسب سود به بازدهی ۵.۲ درصدی رسیدند. خریداران طلای هجده عیار ولی در این هفته مانند معامله گران دلار به سود کمتر از یک درصد راضی شدند و نسبت به اخبار موجود درباره دلار و اصلاح احتمالی اونس طلا احتیاط کردند.

بازدهی مثبت سکه امامی و ربع سکه در دومین هفته که بازار ارز با خبر سفر پادشاه عمان مواجه شده نشان میدهد که اثر این سفر در این هفته کمی پیشخور شده و ترس معامله گران از اصلاح قابل توجه دلار در نتیجه این سفر تا حدودی فروکش کرده است، به نظر می رسد معامله گران حالا بیشتر منتظر نتیجه سفر پادشاه عمان هستند تا درباره موقعیت اصلی خرید و فروش تصمیم گیری کنند.