به گزارش اخبار اقتصادی، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه از طرح اعلام شده از سوی سران هند، عربستان و اتحادیه اروپا برای ایجاد کریدور تجاری که جنوب آسیا را به اروپا متصل می کند و ترکیه را دور می زند، انتقاد کرد.
به گزارش میدل ایست آی، اردوغان به خبرنگاران همراه وی در نشست گروه 20 در هند گفت: ما می گوییم بدون ترکیه کریدوری وجود نخواهد داشت. ترکیه پایگاه مهم تولید و تجارت است. راحت ترین خط برای سفر در این مسیر به غرب است. باید از ترکیه عبور کند».
این پیوند حمل و نقل که کریدور اقتصادی هندوستان-خاورمیانه-اروپا یا IMEC نام دارد، با هدف ایجاد خطوط ریلی و دریایی از امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اردن و اسرائیل و سپس رسیدن به یونان و اروپا است.
در حاشیه اجلاس سران گروه 20، اتحادیه اروپا، هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، آمریکا و دیگر شرکای این گروه یادداشت تفاهمی در مورد این کریدور امضا کردند.
یکی از اهداف اصلی این پروژه کاهش 40 درصدی زمان حمل و نقل و صرفه جویی در سایر هزینه ها از جمله مصرف سوخت است.
اما این پروژه به شکل پیشنهادی فعلی ترکیه را دور می زند. اردوغان گفت که آگاه است که بسیاری از کشورها با ایجاد کریدورهای تجاری سعی در گسترش حوزه نفوذ خود دارند و ترکیه از پروژه مسیر توسعه عراق حمایت می کند که هدف آن اتصال خلیج فارس به ترکیه و اروپا از طریق راه آهن و بزرگراه از طریق بنادر در ایالات متحده است. امارات، قطر و عراق.
اردوغان گفت که محمد بن زاید، حاکم امارات «به ویژه» روز شنبه پیشنهاد بسیار جدی تری در مورد این موضوع ارائه کرد. رئیس جمهور ترکیه به نقل از رهبر امارات گفت: این موضوع را طولانی نکنیم و بگذاریم دوستان ما ظرف 60 روز مذاکرات را به پایان برسانند و فوراً روی اصول خود توافق کرده و شروع به کار کنند. اردوغان افزود: امارات برای این امر بسیار آماده است، قطر بسیار آماده است، ما برای آن بسیار بسیار آماده هستیم، امیدوارم این گام را در این راه برداشته باشیم.
پروژه توسعه راه شامل ساخت یک راه آهن دو خطه به طول تقریبی 1200 کیلومتر و ساخت بزرگراه مدرن از بندر بندر در استان بصره در جنوب عراق است. برای این کار دولت عراق باید قطارهایی با سرعت 300 کیلومتر در ساعت فراهم کند که حمل و نقل مسافر و کالا را تسهیل می کند. علاوه بر این، این طرح شامل ایجاد هاب های لجستیکی، مجتمع های صنعتی و ادغام بالقوه خطوط لوله نفت و گاز است. تخمین زده می شود که این طرح بلندپروازانه به سرمایه گذاری حدود 17 میلیارد دلاری نیاز داشته باشد و حداقل 100 هزار شغل ایجاد کند.
منبع: اکوایران