روسیه به دنبال رسیدن به آفریقا از طریق کریدور شمال-جنوب است

به گزارش اخبار اقتصادی، کریدور شمال – جنوب به عنوان پل ارتباطی مهم کشورهای اروپایی، اسکاندیناوی و روسیه با خلیج فارس، اقیانوس هند و آسیای جنوب شرقی شناخته می شود. این کریدور شامل شبکه ای از جاده ها، مسیرهای دریایی و خطوط راه آهن است و به عنوان کوتاه ترین مسیر ارتباطی روسیه و هند شناخته می شود. بسیاری بر این باورند که این کریدور ظرفیت تبدیل ایران به هاب ترانزیتی منطقه ای را دارد.

در سال های اخیر تلاش کشورها برای حضور موثر در کریدورهای ترانزیتی منطقه به شدت افزایش یافته است که منجر به ایجاد شرایط برای حضور سرمایه گذاران خارجی در ساختار ارتباطی این کشورها شده است. ایران به عنوان یکی از بهینه ترین مسیرها برای حمل کالا در دو مسیر شرق به غرب و از شمال به جنوب مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. به همین دلیل در حال حاضر ایجاد کریدور ابریشم برای نزدیک کردن چین به اروپا در دستور کار قرار دارد و تکمیل کریدور شمال – جنوب نیز در حال تکمیل است.

در همین راستا معاون نخست وزیر روسیه در نشست تخصصی نمایشگاه ساخت روسیه گفت: این کشور به دنبال تقویت مبادلات تجاری با هند و پاکستان و دسترسی به بازار کشورهای آفریقایی از طریق کریدور شمال – جنوب و بنادر است. جنوب ایران

به گزارش ایرنا، الکسی اورچوک در این نشست که با حضور برخی مقامات و کارشناسان اتحادیه اوراسیا و همچنین سفیر ایران در روسیه و استاندار تهران برگزار شد، گفت: این کشور در تلاش برای توسعه است. بازار آن در جهان از جمله آفریقای جنوبی نیز دارای دید ویژه ای هم به سمت جنوب و هم به سمت شرق است زیرا این مناطق مرکز ثقل بازار جهانی محسوب می شوند.

اورچوک با بیان اینکه روسیه به دنبال تقویت امکانات لجستیکی و توسعه زیرساخت های کریدور شمال-جنوب است، تصریح کرد: این کریدور با سه مسیر و با عبور از روسیه و سایر کشورها به بندرعباس و بندر چابهار در جنوب ایران می رسد. عرضه محصولات به بازار هند، پاکستان و آفریقا.

معاون نخست وزیر روسیه گفت: ما به طور جدی روی آفریقا تمرکز کرده ایم، زیرا می تواند بازاری برای محصولات ما باشد، این بازار همیشه منتظر محصولات روسیه است.

اورچوک در ادامه با بیان اینکه امروز بازار اتحادیه اوراسیا به ثبات رسیده است، افزود: اکنون به دنبال ایجاد شرایط پایدار برای توسعه مبادلات تجاری در این اتحادیه هستیم به گونه ای که برای روسیه و سایر کشورها منفعت داشته باشد و هدف واحدی داشته باشد. به ایجاد اتحادیه اوراسیا دست خواهد یافت.

معاون نخست وزیر روسیه گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا مورد توجه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است و به دستور وی چشم انداز این اتحادیه در سال های 2030 و 2045 تهیه شده و کار و توسعه زیرساخت ها به طور فعال دنبال می شود. در حال پیگیری است.

منبع اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا