به گزارش ایران؛ دیدار سفیر عربستان با حسین صلاح ورازی امروز در حالی برگزار شد که کمتر از 24 ساعت از مراسم تقدیم استوارنامه عبدالله بن سعود العنزی به رئیس جمهور ایران می گذرد. پیش از این سفرای بسیاری از کشورها با رئیس اتاق بازرگانی ایران دیدار کرده بودند و این روند در سه ماه اخیر رایج بوده است.

تشکیل شورای عالی تجار ایرانی و عربستانی یکی از محورهای مورد بحث در این نشست بود. وی به عنوان سفیر جدید عربستان در تهران در دیدار با رئیس خانه ایران از تشکیل شورای عالی تجار ایرانی و عربستانی خبر داد و گفت: تمامی روابط تجاری و بازرگانی دو کشور و اجرایی شدن آن. از توافقات مشترک پروژه ها زیر نظر این شورا انجام خواهد شد.

با بهبود روابط سیاسی ایران و عربستان، دو کشور اقداماتی را برای بهبود روابط اقتصادی انجام دادند و تلاش دو کشور بر این بود که روابط اقتصادی هر چه سریعتر توسعه یابد و ایجاد اتاق مشترک راه حلی است که ایران و عربستان بهبود روابط اقتصادی را در دستور کار قرار دادند، راهکاری که در این نشست به آن اشاره شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین خاطرنشان کرد: برای توسعه روابط تجاری ایران و عربستان باید بخش خصوصی دو کشور به میدان بیایند و این مستلزم برقراری ارتباط و ارتباط است. تبادلات بین هیئت های تجاری دو کشور.

به گزارش اتاق ایران، حسین صلاح ورزی در دیدار با عبدالله بن سعود العنزی، سفیر جدید عربستان در تهران، ابراز امیدواری کرد که با حمایت سفارت عربستان، بخش خصوصی دو کشور بتوانند به سرعت ایجاد کنند. روابط خوب با یکدیگر

وی با بیان اینکه علاوه بر ارسال کالا و خدمات به صورت دوجانبه، قابلیت های همکاری دیگری نیز بین دو کشور وجود دارد، ادامه داد: عربستان مسیر مناسب تری برای دسترسی ایران به بازارهای آفریقا و ایران و کریدور شمال-جنوب است. بهترین مسیر دسترسی برای شرکت ها هستند: عربستان سعودی یکی از کشورهای اوراسیا محسوب می شود. بنابراین دو کشور با توجه به منافع مشترک خود می توانند در زمینه لجستیک و حمل و نقل همکاری خوبی داشته باشند.

ایجاد سازوکار برای استفاده از پول ملی ایران و عربستان یکی از راهکارهایی است که رئیس مجلس ایران در این نشست به آن اشاره کرد و افزود: گردشگری، خدمات فنی و مهندسی، مصالح و تجهیزات ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی، و همچنین انرژی از سایر زمینه ها که برای همکاری ایران و عربستان بسیار مناسب است. البته عملیاتی شدن همکاری ها در این زمینه ها مستلزم ایجاد روابط و به اشتراک گذاری توانمندی های شرکت های ایرانی با همتایان خود در عربستان است.

صلاح ورزی تصریح کرد: توسعه همکاری های دو کشور بدون تعریف سازوکاری برای استفاده از ارزهای ملی ایران و عربستان در مبادلات مالی امکان پذیر نخواهد بود.

وی همچنین از برنامه های اتاق ایران برای همکاری با همتایان عربستانی خود در برخی سازمان های بین المللی خبر داد و گفت: در نظر داریم در سازمان های بین المللی مانند اتاق کشورهای اسلامی یا سازمان بریکس که هر دو کشور در آن حضور دارند، برنامه هایی را برای همکاری بیشتر تعریف کنیم.

رئیس اتاق ایران از ارسال درخواست رسمی برای ارتباط با اتاق عربستان خبر داد و تصریح کرد: امیدوارم با مساعدت سفارت این ارتباط هر چه سریعتر عملیاتی شود.

از فرصت دیپلماتیک موجود استفاده کنید

عبدالله بن سعود العنزی، سفیر جدید عربستان سعودی در تهران نیز در اولین سفر رسمی خود پس از تقدیم استوارنامه در خانه ایران حضور یافت و گفت: بخش خصوصی برای ما بسیار مهم است. زیرا نقش اساسی در تقویت روابط تجاری ایران و عربستان و تقویت روابط با اتاق بازرگانی و صنایع عربستان دارد.

وی با تاکید بر اینکه عربستان نگاه مثبتی به محصولات ایرانی دارد، ادامه داد: همه باید برای تقویت روابط تجاری دو کشور تلاش کنیم. به ویژه دولت ها باید تلاش کنند تا زمینه فعالیت بخش خصوصی دو کشور را فراهم کنند. مقامات دولت عربستان بر نقش اساسی فعالان بخش خصوصی در بهبود روابط با سایر کشورها تاکید دارند.

وی با اشاره به سند توسعه 2030 عربستان گفت: این سند نقش ویژه ای را برای فعالان اقتصادی در بخش خصوصی تعریف می کند. در این چارچوب ما حاضر به همکاری بین اتاق های بازرگانی دو کشور هستیم و سفارت عربستان در ایران تلاش خواهد کرد روابط سازنده تری بین دو طرف برقرار کند.

سفیر عربستان در تهران از تلاش برای تشکیل شورای عالی تجار ایران و عربستان خبر داد و افزود: این شورا دارای کمیته اجرایی خواهد بود. کلیه روابط تجاری و تجاری دو کشور به ویژه پروژه های مشترک زیر نظر این شورای عالی انجام خواهد شد. پروژه های مشترک نقش اساسی در ایجاد زمینه های همکاری بیشتر بین دو کشور دارند.

بن سعود العنزی با تاکید بر اینکه دو طرف باید از فرصت دیپلماتیک نهایت استفاده را ببرند، گفت: عربستان امتیازات ویژه ای برای جذب سرمایه گذاری خارجی تعریف کرده است. پروژه های گردشگری زیادی تعریف کرده ایم که می تواند زمینه بسیار خوبی برای همکاری ایران و عربستان باشد.

رئیس اتاق ایران از تشکیل شورای عالی کارآفرینان ایران و عربستان استقبال کرد و از تمایل اتاق ایران برای ترویج هر چه بیشتر این امر خبر داد و گفت: پیشنهاد می کنم جلسات دوره ای و منظم بین اتاق ایران برگزار شود. . و سفارت عربستان سعودی تا بتوانیم بر موانع همکاری بین دو کشور غلبه کنیم. کشور را به صورت دوره ای بررسی کنید.

این پیشنهاد مورد استقبال سفیر عربستان در تهران قرار گرفت و وی از اتاق ایران خواست تا در گام نخست اطلاعات مربوط به این اتاق و توان تجاری ایران را در اختیار سفارت عربستان قرار دهد.