• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
5

روندی در کشور مدام سلطه ریال را تضعیف می کند

  • کد خبر : 35698
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۲
روندی در کشور مدام سلطه ریال را تضعیف می کند

محمدرضا فرزین در پایان دهم همایش سالانه اقتصاد مقاومتی وی با عنوان حکمرانی پولی، ثبات و رونق اقتصادی تصریح کرد: ارز و ریال دو روی یک سکه هستند و وقتی صحبت از ارز می شود در واقع پول صحبت می شود. بنابراین وقتی از ارز حمرانی صحبت می کنیم باید حاکمیت ریال را هم در نظر بگیریم. حاکمیت ریال باید تقویت شود و سهم ریال در تجارت کشور حداکثر شود.

وی با تاکید بر اینکه ایران با وجود تحریم ها از نظر اقتصادی باز است، گفت: سهم واردات و صادرات در تولید ناخالص داخلی ایران بسیار زیاد است که نشان می دهد ما کشوری با اقتصاد باز هستیم و به همین دلیل اقتصاد کشور نسبت به این موضوع حساس است. نرخ ارز

فرزین تصریح کرد: روابط ایران با خارج بالاست و به دلیل تجارت بالا، روابط مالی با دنیا نیز بسیار بالاست و به دلیل اینکه اقتصاد باز داریم، دائماً با خطر تأثیر نوسانات نرخ ارز مواجه هستیم. در متغیرهای کلان اقتصادی

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: قبل از تحریم، نظام بانکی در معاملات تجاری وظیفه اصلی را بر عهده داشت و از ابزارهای مختلف در این زمینه استفاده می کرد و در سال های قبل از تحریم بیشتر واردات از محل تجارت انجام می شد و انجام نمی شد. چنین تراکنش های مالی داشته باشند در این مدت تراز تجاری و تراز پرداخت ها همیشه مثبت بوده و در تجارت خارجی و نقل و انتقال پول مشکلی نداشته ایم.

وی با بیان اینکه این روند قبل از تحریم ها مشخص بود، تصریح کرد: سیستم بانکی در تجارت خارجی فعال بود و تجارت خارجی با هزینه اندک انجام می شد. اما تحریم ها برنامه تجاری کشور را تغییر داد. بعد از تحریم ها تجارت از غرب به شرق رفت اما سیستم مالی کشور همچنان در غرب است و به سمت شرق حرکت نکرده است. به عنوان مثال، در انگلستان ما سه بانک داریم، در حالی که در تجارت با این کشور به این تعداد بانک نداریم. اما در چین، با این حجم از تجارت، ما بانک نداریم. بنابراین باید سیستم مالی را نیز به سمت شرق سوق دهیم، زیرا در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: پس از تحریم ها نقل و انتقالات مالی از بانک ها حذف شده و از ابزارهای دیگری استفاده می کنیم که گرانتر و ریسک پذیرتر هستند و برنامه ریزی و کنترل آنها نیز سخت شده است.

ارزش تجارت ایران در سال جاری 200 میلیارد دلار است

وی افزود: البته با همه این مشکلات وضعیت خوبی داریم و نهاد مناسبی ایجاد شده و از ابزارهای خوبی استفاده می کنیم. تلاش این تیم ایرانیان فقور این بود که از این ابزارهای جایگزین برای حفظ کسب و کار استفاده کند، انتقال پول و تراکنش های مالی در کشور ممنوع شد و باید سازوکار جدیدی شکل می گرفت و با این حساب عملکرد بدی نداشته ایم. در این منطقه. .

فرزین گفت: حجم تجارت کشور نزدیک به 200 میلیارد دلار است که کل واردات و صادرات رسمی و غیر رسمی را شامل می شود که نشان می دهد سازوکار اجرا شده موفقیت هایی داشته است. نوسانات این سازوکارها بر اقتصاد کشور تاثیر می گذارد و باید ثبات آن را تقویت کنیم.

وی افزود: ما هنوز نتوانسته ایم مانند غرب در شرق حضور تخصصی داشته باشیم، این انتقاد را از ابتدا مطرح کردیم و درصدد رفع آن هستیم اما با وجود تحریم ها کمی سخت است. برای تطبیق رسمی سیستم ما با این.” منطقه را جابجا کنید. نظام غیررسمی کشور کار خود را می کند. اما هنوز رسمی نشده و باید برای رسمی شدن پایه های مالی کشور تلاش کنیم.

BRICS باید FATF و SWIFT خود را داشته باشد

فرزین تاکید کرد: کاهش حضور در کشورهایی که در تجارت شرکت نمی کنند و به سمت کشورهای شرقی و همسایه حرکت می کنند، بخشی از برنامه ما است. اما مشارکت کشورهایی مانند چین و هند در تجارت جهانی افزایش یافته است و اکنون که به عضویت بریکس درآمده ایم باید بتوانیم با نهادسازی حضور خود را در این کشورها تقویت کنیم.

وی افزود: در سطح بریکس پیشنهادهای مشخصی برای رشد تجارت با کشورهایی مانند روسیه، هند و چین ارائه کرده ایم تا به سمت ارز مشترک و مکانیزم جایگزین انتقال مالی حرکت کنیم. چه اشکالی دارد که اعضای BRICS سازمانی مانند FATF و SWIFT داشته باشند؟ ما این پیشنهادات را داده ایم و در حال پیگیری هستیم.

فرزین تصریح کرد: باید با کشورهای همسایه و شرقی تعامل داشته باشیم و روابط مالی و تجاری را افزایش دهیم، بستر سیاسی مبنای تجارت است و از طرفی حتی تجارت خود روابط سیاسی را تقویت می کند، نگاه ما در بانک مرکزی توسعه این روابط است. دولت سیزدهم نیز از ابتدا اعلام کرده است که تعامل با کشورهای منطقه را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: همه کشورهای دنیا حجم تجارت زیادی با کشورهای همسایه خود دارند و باید روابط تجاری و مالی خود را با کشورهای همسایه افزایش دهیم و این روابط را تقویت کنیم، این یکی از الزامات تقویت حاکمیت پولی در کشور است. این اتفاق باید در کشور هم بیفتد. مدام به کانال ها امتیاز می دهند و هر چه می گذرد تعدادشان بیشتر می شود و در بعضی جاها اقتدار پیدا می کنند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: امیدوارم بتوانیم این اختیار را به مرکز مبادلات ارزی واگذار کنیم و در این مرکز تابلوهایی داشته باشیم که نرخ برابری در این تابلو اعلام شود و تجار و فعالان اقتصادی معاملات خود را بر اساس نرخ های اعلام شده در تاریخ انجام دهند. این تخته ها قطعاً این مسائل را دنبال می کنیم و به لطف دانش خوبی که در تیم اقتصادی و کشور وجود دارد، می توانیم در این زمینه موفق باشیم.

انتقاد رئیس کل بانک مرکزی از نگاه سیاسی برخی اقتصاددانان

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بسیاری از اقتصاددانان می توانند ساعت ها از نقاط ضعف کشور صحبت کنند اما نمی دانند که می توانند برای دقایقی از نقاط قوت اقتصاد کشور صحبت کنند و وقتی گرد و غبار سیاسی و درگیری های سیاسی فروکش کرد و اگر بتوانیم از دانش کارشناسان و اقتصاددانان کشور استفاده کنیم، می توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم. در حوزه تجارت و ارز هم همینطور است و با اعتماد به توانمندی های کشور می توانیم مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: ما در حوزه ارزی مدام در معرض تهدید بوده ایم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در هر حوزه ای که در معرض تهدید بوده ایم خود را تقویت کرده ایم. در حال حاضر کارشناسان بسیار خوبی داریم که دید خوبی به جهان و اقتصاد دارند و استفاده از این ظرفیت کمک زیادی به حل مشکلات می کند.

فرزین با بیان اینکه توانسته ایم حجم کسب و کار خود را در سطوح بالا حفظ کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر 50 شعبه در دنیا داریم و مدام به توسعه روابط بین الملل فکر می کنیم و باید عوامل محدود کننده را برای افزایش حجم تجارت حذف کنیم. اگر کشوری بتواند تعاملات بین المللی و روابط مالی شما را توسعه دهد، می توانیم از منافع شما در توسعه کشور که مربوط به حاکمیت پولی است استفاده کنیم.

روندی در کشور مدام سلطه ریال را تضعیف می کند

وی افزود: روندی در کشور وجود دارد که مدام سلطه ریال را تضعیف می کند و به آن آسیب می رساند و روند دیگری نیز وجود دارد که ارزهای کشورها جایگزین های زیادی پیدا کرده است. بنابراین برای حاکمیت ریال باید از این جریانات جلوگیری کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ارزهای رمزپایه می توانند به راحتی در مبادلات جایگزین پول ملی شوند، اما در کشور ما در قانون گذاری و سیاست های داخلی وظایف اجتماعی زیادی را برای بانک ها تحمیل می کند و همچنین محدودیت هایی را برای آنها ایجاد می کند و این باعث می شود افرادی که ریال دارند. شروع به استفاده از ارزهای دیگر کنید.

وی افزود: ریال باید حاکم شود و مبادله با ریال را تضعیف نکنیم زیرا حاکمیت بانک مرکزی مختل می شود به همین دلیل در بانک مرکزی از دولت ریال تبعیت می کنیم. چرا که نباید به ریال آسیب وارد شود، زیرا کل نظام مالی کشور بر مبنای ریال است و نباید به ریال آسیب وارد شود، بلکه باید به سمتی برویم که همه تجارت در کشور با ریال انجام شود. .

بانک مرکزی مرزبان ریال است

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که با ریال فراسرزمینی پیشنهادی باید در روابط با کشورهای همسایه، ریال را جایگزین ارزهای دیگر کنیم. وی با توجه به اینکه چین و روسیه نیز از این تجربه استفاده کرده اند، گفت: ما مرزبان ریال در بانک مرکزی هستیم و باید ریال را تقویت، اداره و حمایت کنیم.

وی افزود: مشکل اصلی کشور موانع حاکمیتی بر ریال است نه دلار. بنابراین باید روی ریال تمرکز کنیم، امروز ریال جایگزینی پیدا کرده است و اخباری می شنویم که اصناف از دلار، شمش و ارزهای دیجیتال استفاده می کنند و با افتخار اعلام می کنند؛ دستگاه قضایی باید وارد شود؛ ما حق استفاده از چیزی غیر از ریال را نداریم. چون باید ریال تقویت شود و همه از آن استفاده کنند.

فرزین تاکید کرد: همه نهادهای کشور در حاکمیت ریال نقش دارند، در صورت حاکمیت ریال می توانیم حکمرانی پولی داشته باشیم، اهداف توسعه ای را دنبال کنیم و سطح تجارت خود را افزایش دهیم، ریال نیز باید در تدوین قانون لحاظ شود. سیاست‌ها، بحث‌ها و تحلیل‌های اقتصادی و در دنیایی که فناوری‌های مالی جایگزین دارد و به دلیل تحریم‌ها با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، باید برای مرکزیت ریال راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=35698

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.