به گزارش اخبار اقتصادی؛ دلار تهران در حالی هفته گذشته آغاز شد که اخبار تحریم ها و بیانیه تروئیکای اروپایی در پایان نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظارات را برای افزایش و رشد قیمت دلار افزایش داد. در واکنش به بیانیه شورای حکام و آژانس بین المللی انرژی اتمی، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نتوانستند دلار را افزایش دهند و قیمت دلار در انتظار آزادی زندانیان در هفته گذشته کاهش یافت.

آمریکا و تروئیکای اروپایی اعلام کردند که با وجود نزدیک شدن به مهلت 18 اکتبر (26 مهر دیگر) تحریم ها را علیه ایران حفظ خواهند کرد، اما دلار علیرغم این اظهارات در آستانه تبادل زندانیان کاهش یافت. و آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایران، همزمان با سفر سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور به آمریکا برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بحث تبادل زندانیان و آزادی هفت میلیارد دلار از منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی. بعد از سالها بسته شد

پیش از سفر رئیسی به نیویورک، برخی از تحلیلگران پیش بینی می کردند که دور جدید دیپلماتیک در این سفر برگزار شود و در نهایت پیام حسین امیرعبداللهیان در شبکه اجتماعی ایکس مبنی بر دیدار با همتای عمانی خود این گمانه زنی ها را تقویت کرد. تاکید رویترز مبنی بر تلاش قطر برای یافتن زمینه های مشترک در موضوع دشوار برنامه هسته ای نیز سیگنالی بود که پای دو میانجی عرب در این سفر را به جریان دیپلماسی بین ایران و غرب باز کرد، همانطور که قطر و عمان هم چنین هستند. دو واسطه عرب دیپلماسی ایران و این غرب بوده است که تاکنون ابتکارات موفقی در این زمینه داشته است، دلار نیز در واکنش به این خبر کاهش یافت.

به طور کلی برای کاهش قیمت دلار در هفته گذشته می توان به افزایش قیمت جهانی نفت، مبادله زندانیان ایران و آمریکا، آزادسازی پول های بلوکه شده ایران، احیای جریان دیپلماسی اشاره کرد. در نیویورک و میانجیگری میانجی های عرب در مذاکرات با غرب که مانع از تاثیرگذاری اخبار منفی بر بازار ارز شد.

خط قرمز بازارساز برای دلار

هفته گذشته دلار افت 1 درصدی را تجربه کرد، اما در نهایت توسط سطح 40 RSI حمایت شد و در ساعات پایانی تابستان کمی افزایش یافت.

مهمترین مقاومت دلار در حال حاضر محدوده 50 هزار تومانی است، بنابراین بازارساز اجازه نمی دهد دلار به راحتی از این مقاومت عبور کند. و به خط قرمز بازارساز تبدیل شده است، در محدوده قیمتی 48 هزار تومان، همان سطح حمایتی 38 درصدی فیبوناچی وجود دارد که نمی گذارد دلار راحتتر سقوط کند.

حباب درهم عاملی است که در گذشته برای پیش بینی قیمت دلار مورد استفاده قرار می گرفت، زیرا به عنوان پارامتری از رفتار معامله گران ارزهای اساسی که جریان صادرات و واردات را کنترل می کنند، شناخته می شود. قیمت های ماهانه، ماهانه و هفتگی ثابت بود که نشان می داد معامله گران درهم در برابر کاهش بیشتر قیمت دلار مقاومت کرده و از کاهش شدید دلار در اولین ساعت معاملات روز شنبه جلوگیری کردند.

نهنگ ها در حال بررسی سکه ها هستند.

معامله گران سکه بیش از دارندگان دلار با کاهش 1.4 درصدی ارز ضرر کردند. روز چهارشنبه ارز به پشتوانه منطقه 27 میلیون و 700 هزار تومانی نفوذ کرد اما در نهایت در پایان روز پنجشنبه به بالای این منطقه بازگشت. .

IMG_20230922_104401_886

در پایان این هفته حباب سکه در کانال 18 درصدی قرار داشت که فاصله چندانی با پایین ترین سطح حباب در 6 ماه گذشته ندارد. کمترین میزان حباب ارز در 6 ماه گذشته 16.7 درصد بوده است. و بالاترین سطح حباب در این مدت تقریبا 26 درصد است. حباب ارزی این هفته نشان می دهد که حباب ارز به پایین ترین حد خود نزدیک شده است که در صورت کاهش اخبار مثبت در بازار ارز و سکه ممکن است نهنگ های بازار وارد موقعیت خرید شوند.

ربع سکه با پرچم ضرر.

دارندگان طلای مذاب در این هفته کمترین ضرر را داشتند و زیان این گروه حتی به یک درصد هم نرسید، اما برعکس معامله گران ربع سکه با 2.9 درصد کاهش بیشترین ضرر را داشتند. قیمت طلای مذاب در محدوده حمایتی 38 درصدی فیبوناچی در قیمت 10 میلیون و 80 هزار تومان قرار دارد و در صورت شکست سطح 9 میلیون و 700 تا 9 میلیون و 800 هزار تومان پشتوانه محکمی برای وی خواهد بود. .

اما معاملات این هفته به پشتوانه خط روند صعودی آن نفوذ کرده است که از آذرماه با ثبات بوده است، مهمترین حمایت سه ماهه ارز در محدوده 9 میلیون و 600 هزار تومان، محدوده ده میلیون و 300 هزار تومان است. تومان نیز مقاومت مهمی در برابر یک چهارم ارز است.