• امروز : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
1

افزایش عوارض صادراتی محصولات کشاورزی روسیه

  • کد خبر : 46241
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۳:۴۰
افزایش عوارض صادراتی محصولات کشاورزی روسیه

اخبار اقتصادی: وزارت کشاورزی روسیه عوارض صادراتی محصول کشاورزی را برای هفته آینده (۲۰ تا ۲۶ نوامبر) افزایش داد.

اخبار اقتصادی؛ باتوجه به اقدام این کشور عوارض صادراتى گندم  به ٢،۶٨٩ روبل خواهد رسید و در مقابل، پس از هفته ها افزایش، بالاخره عوارض جو  و ذرت با اندکى کاهش به ترتیب ١،٢٣٣ روبل و ٣،٠۶۵ روبل اعلام شد.

 پس از جنگ روسیه و اوکراین، روسیه عوارض گمرکی صادرات غلات خود را به صورت هفتگی اعلام می کند تا به این طریق بتواند نظارت کامل بر بازار داشته باشد و کنترل قیمت را در اختیار گیرد. روسیه با این روش توانسته نظم قیمت‌‌گذاری گندم را در دست گیرد.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد، کشت گندم روسیه به ۱۵.۴ میلیون هکتار کاهش یافته که کمترین مقدار از فصل زراعى ۲۰۱۸- 2019  است. برآوردهای برداشت غلات سال ۲۰۲۴ و سطح زیر کشت غلات زمستانه، شامل مناطقی از اوکراین که تحت کنترل روسیه قرار دارند، همچنان از عوامل کلیدی هستند.

تولید گندم روسیه در سال ۲۰۲۵ حدود ۸۱.۶ میلیون تن (کمی بالاتر از پیش‌بینی قبلی ۸۰.۱ میلیون تن تقریباً برابر با تولید سال گذشته) برآورد می‌شود. بارندگی اخیر در حدود ۵ تا ۲۲ میلی‌متر، شرایط محصول را در مناطق جنوبی بهبود بخشیده، هرچند برخی مناطق همچنان ممکن است با چالش‌هایی برای رسیدن به مراحل کلیدی رشد مواجه شوند.

صادرات گندم این کشور تا اول نوامبر به ۲۱.۶ میلیون تن رسیده است که از ۱۹.۸ میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته فراتر رفته است. با این حال، پیش‌بینی صادرات گندم در ماه نوامبر به ۴.۱ تا ۴.۳ میلیون تن کاهش یافته و مجموع صادرات غلات در این ماه حدود ۴.۷ تا ۵ میلیون تن تخمین زده می‌شود. سهمیه‌های صادراتی برای دوره فوریه تا ژوئن بین ۱۰.۵ تا ۱۱.۵ میلیون تن پیش‌بینی شده است که به طور قابل توجهی کمتر از سهمیه ۲٩ میلیون تنی سال گذشته است.

از سوى دیگر، صادرات ذرت همچنان کند  پیش می‌رود بطوریکه از اول تا دوازدهم ماه نوامبر تنها ۵۸ هزار تن (سهم ایران تنها ٣۵ هزار تن) صادر شده است. قیمت ذرت تحویل بنادر دریای سیاه به طور متوسط ٢١۵-٢٢٠ دلار در هر تن و قیمت تحویل پایانه‌های صادراتی بین ۱۷۶۰۰ تا ۱۸۵۰۰ روبل در هر تن است. تقاضای بازار داخل، روند افزایش عوارض صادراتى و چالش‌های لجستیکی، به ویژه در منطقه دریای آزوف، همچنان صادرات ذرت را دچار چالش کرده است.

 

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=46241

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.