به گزارش اخبار اقتصادی؛ ارزیابی ها نشان می دهد که دلیل اصلی کاهش تولید گندم که در نهایت منجر به کاهش ذخایر جهانی این کالای استراتژیک می شود، به دلیل کاهش تولید به دلیل برداشت کمتر در کشورهای «استرالیا» برزیل بوده است. و «قزاقستان».

با توجه به کاهش جهانی تولید گندم، ذخایر جهانی این محصول استراتژیک در دوره مورد بررسی با کاهش 500 هزار تنی به 258.1 میلیون تن رسید که 3.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل و 8 درصد کمتر از دوره پنج ساله است. میانگین: 281 میلیون تن.

اگر این اتفاق بیفتد، شاهد کمترین میزان ذخایر از سال کشاورزی 2015-2016 خواهیم بود. بر اساس برآوردها، به نظر می رسد میزان ذخایر نهایی گندم در کشورهای عمده صادرکننده گندم به طور قابل توجهی محدودتر است و بیشترین کاهش در کشورهای «چین»، «اتحادیه اروپا»، «روسیه» و «ترکیه» مشاهده شده است.

غلات صادراتی

کاهش تولید و ذخایر نهایی گندم در جهان باعث شده تا روسیه به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده گندم و غلات با چین قرارداد صادرات 16 میلیون تنی گندم به این کشور را امضا کند.

روسیه و چین دو شریک استراتژیک محسوب می شوند که پس از اعمال تحریم های بین المللی پس از جنگ اوکراین، روابط خود را تقویت کرده و اکنون این دو کشور وارد مسیر جدیدی شده اند که می تواند بازار جهانی گندم را تحت تاثیر قرار دهد. روسیه و چین برای بازار جهانی غلات.

در همین راستا، روسیه از ایجاد کریدور غلات زمینی برای تسهیل صادرات به چین خبر داد، کریدوری که می تواند میزان صادرات غلات، حبوبات و نفت خام این کشور به چین را تا 16 میلیون تن افزایش دهد.

ابتکار جدید این دو کشور میزان صادرات غلات روسیه به چین را به 8 میلیون تن خواهد رساند که در آینده به لطف ایجاد زیرساخت های جدید به 16 میلیون تن خواهد رسید. روسیه و چین قراردادی به ارزش 25 میلیارد دلار برای تامین حدود 70 میلیون تن غلات، حبوبات و انواع نفت خام به مدت 12 سال امضا کردند.

کاهش عوارض صادرات غلات

از سوی دیگر روسیه از 9 تا 14 نوامبر تعرفه صادراتی را اعلام کرد، بنابراین شاهد کاهش عوارض صادراتی گندم و ذرت خواهیم بود. بر اساس تعرفه جدید، عوارض صادرات گندم 4529 روبل، ذرت 1291 روبل و عوارض صادرات جو صفر خواهد بود.

پس از جنگ روسیه و اوکراین، روسیه برای نظارت کامل بر بازار و کنترل قیمت، عوارض گمرکی هفتگی بر صادرات غلات خود را اعلام می کند.