48 واحد نیروگاه در 3 سال گذشته ساخته شده است
به گزارش اخبار اقتصادی، «عبدالرسول پشهنگ» در مورد بازیگری صنعت برق کشور. وی در حوزه تولید گفت: اگرچه در دهه 70 و 80 صنعت برق 60 درصد و در دهه 90 رشد 23 درصدی داشت که به دلیل عدم رشد تولید در دهه 90 بود. کمبود در تابستان از 1400 و کسری 20000 مگاوات در صنعت برق وجود داشت.
و ادامه داد: برای جبران این مغایرت احداث نیروگاه حرارتی با ظرفیت 20 هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفت که 9 هزار مگاوات آن هم اکنون به بهره برداری رسیده و 9 هزار مگاوات دیگر نیز در حال توسعه و اجراست.
مدیر کل نیروگاه ترموالکتریک در این خصوص توضیح داد: از این 9 هزار مگاواتی که به بهره برداری رسید، دو هزار مگاوات مربوط به نوسازی نیروگاه های موجود است که 24 میلیارد تومان صرفه جویی در ساخت داشته است. واحد جدید نیروگاهی یعنی اگر می خواستیم یک نیروگاه 2000 مگاواتی بسازیم باید 24 میلیارد تومان هزینه می کردیم و این ظرفیت را به ظرفیت کشور اضافه می کردیم.
تعمیر 300000 واحد نیروگاهی در سه سال گذشته
وی ادامه داد: در حالی که ظرفیت تولید برق ما حدود 60 هزار مگاوات است، در سه سال گذشته 300 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تعمیر شده است. شاید به ذهنم خطور کند که سالانه 60000 مگاوات تقریبا 100000 مگاوات تعمیر شده است. دلیل آن این است که برخی از واحدها سالی دو بار به دلیل عملیات شدید تعمیر می شدند.
پشهنگ با اشاره به اینکه در سه سال گذشته موفق به ساخت 48 نیروگاه شده ایم، افزود: از این تعداد 14 واحد مربوط به نیروگاه های بخار سیکل ترکیبی است که بدون مصرف سوخت برق تولید می کنند و در این 14 واحد 3.5 میلیون مترمکعب. از گاز روزانه صرفه جویی شده اند که رقم بسیار بزرگی در سبد سوخت و انرژی کشور است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به ثبت رکوردهای جدید در تولید صنعت برق کشور در سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: در این سه سال سه رکورد در برق حرارتی شکسته شد. اولاً، نصب یک نیروگاه در 8 ماه انجام شد، چیزی بی سابقه. دومین رکورد در دسترس بودن 98 درصد نیروگاه های کشور است که در تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه است. همچنین در حال حاضر صنعت برق ایران در زمینه تولید رتبه هفتم جهان را دارد در حالی که در ابتدای دولت سیزدهم این صنعت رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است.
منبع رکنا