به گزارش اخبار اقتصادی؛ خود تامین برق صنعتی یکی از راهکارهایی است که در صورت انجام آن مشکل کمبود و عدم تعادل برق صنعتی حل می شود اما این راه حل نتوانسته به نتیجه برسد و مشکلات شرکت های اقتصادی را حل کند. فعالان این بخش معتقدند برای حل این مشکل صنایع باید مشکلات ورود صنایع به فرآیند خودکفایی انرژی الکتریکی حل شود. فعالان این بخش سه پیشنهاد برای حل این معضل مطرح کرده اند که می تواند صنایع را در روند خودکفایی برق کمک کند. این پیشنهادها شامل «تبیین رژیم حقوقی حاکم بر تعهدات مصرفکننده و وزارت نیرو در سرمایهگذاری شبکه و حقوق مالکیت طرفین»، «توسعه تعهدات مندرج در یادداشت تفاهم» است. وزارت حریم خصوصی در آییننامه اجرایی ماده ۴ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق و درج ضمانتنامههای اجرایی برای وزارت در صورت عدم رعایت تعهدات و «عدم مداخله در قیمت در قراردادهای معاملات برق و مبادله برق و ایجاد بازدارندگی در عدم تحویل برق توسط وزارت نیرو».
فریدون اسعدی مشاور مرکز تحقیقات اتاق ایران در جلسه هیات مدیره بهبود مستمر کسب و کار با ارائه گزارشی از چالش های نیروگاه سازی توسط صنایع گفت: برای احداث نیروگاه توسط صنایع در مهر 1400 دو – تفاهم نامه سالانه ای بین وزارتخانه های نیرو و صنعت منعقد شد و طی آن تفاهم نامه قرار بود 10 هزار مگاوات برق تولید کند اما در حال حاضر متقاضیان ساخت و ساز به 15 هزار مگاوات رسیده اند.
وی افزود: اگرچه براساس این تفاهم نامه قرار بود تمامی مجوزهای احداث نیروگاه اعم از سوخت، اتصال به شبکه، آب و محیط زیست ظرف مدت دو ماه از سوی وزارت نیرو صادر شود، اما پس از گذشت بیش از 18 ماه، وضعیت این مجوزها در بسیاری از پروژه های نیروگاهی تعیین تکلیف نشده است.
تاثیر مصرف برق ناشی از تغییر ساعت کاری
حمیدرضا فولادگر رئیس هیات مدیره بهبود فضای کسب و کار گفت: قانون عدم تغییر ساعت رسمی کشور در فصول بهار و تابستان با این توجیه که تغییر ساعت در سال های اخیر برای کاهش مصرف انرژی بی تاثیر بوده است به تصویب رسید. اما دیدیم که دولت مجبور شد در فصل تابستان شروع ساعت کار را از ساعت 6 صبح اعلام کند، یعنی در واقع مصوبه مجلس را با تغییر ساعت کار و کاهش آن در بعدازظهر به شکل دیگری اجرا کرد که باعث کاهش مصرف برق شد. خوب است در این گزارش هم اثرات کاهش مصرف برق پس از تغییر ساعت کاری و هم هزینه های منتسب به سایر بخش ها درج شود.
غلامرضایی مدیر زیرساخت ایمیدرو نیز در این جلسه گفت: اگر این عدم شفافیت ها در قرارداد تولید برق برطرف نشود، سایر صنایع در این زمینه پیشقدم نمی شوند و عدم تعادل تشدید می شود.
محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن و قطعه سازان خودرو با تاکید بر اینکه ریشه کمبود تولید برق دخالت دولت در قیمت هاست، گفت: بخش خصوصی برای تولید برق آمده است اما با قیمت های اجباری این تولید به صرفه نیست». قیمت گذاری دستوری در همه صنایع به معضلی تبدیل شده است و دولت باید در این زمینه چاره ای بیندیشد.
وی افزود: باید این موضوع را گسترش دهیم که خود واحدهای تولیدی مستقیماً با بخش خصوصی تولیدکنندگان برق قرارداد می بندند و برق آنها را با قیمت توافقی تامین می کنند.
آرش نجفی رئیس فدراسیون صنعت برق با تاکید بر اینکه زیرساخت های تحقق اهداف برنامه هفتم در کشور مهیا نیست، گفت: وقتی تولید برق برای یک تولید کننده حرفه ای برق به صرفه نیست چگونه می توان انتظار داشت که به وقوع پیوستن؟ شرکت معدن و فولاد برق تولید خواهد کرد و از این کار راضی خواهد بود. ما فرآیندهای حرفه ای را به افراد غیرحرفه ای واگذار می کنیم و بعد می گوییم چرا جواب نمی دهد.
منبع: اکوایران