به گزارش اخبار اقتصادی، فعالان اقتصادی در صنایع کوچک در حوزه فلز، فولاد و ریخته گری بر این باورند که وزارت نیرو در اجرای بند (ز) تبصره 15 قانون بودجه سال 1400 و بند 1400، فاقد تخصص وزارت نیرو در شناسایی انواع صنایع است. ط) تبصره 15 قانون بودجه سال 1401 ضعیف عمل کرده است.

در بند (ز) تبصره 15 قانون بودجه سال 1400 و بند (ط) تبصره 15 قانون بودجه سال 1401 آمده است: وزارت نیرو موظف است متوسط ​​قیمت انرژی برق تحویلی به فولاد، آلومینیوم، مس، پایه را تعیین کند. فلزات و کانی های فلزی، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی بر اساس میانگین نرخ خرید برق از نیروگاه های دارای قرارداد تبدیل انرژی (ECA) محاسبه و دریافت می کنند.

تفاوت بخش خصوصی با دولت از اینجا شروع می شود که در این قانون، وزارت نیرو موظف است میانگین قیمت انرژی الکتریکی تحویلی به صنایع تعیین شده را محاسبه و دریافت کند. اما تشخیص اینکه کدام واحدهای تولیدی جزو صنایع فولادی مورد نظر قانونگذار هستند، بر عهده وزارت نیرو نیست، زیرا در این زمینه تخصص ندارد، اما اطلاعات لازم برای شناسایی آن در اختیار وزارتخانه است. صنعت، معدن و تجارت که متاسفانه در قانون ذکر نشده است.

بنابراین واحدهای صنعتی از یک سو خواستار شفافیت قانون شده اند تا صنایع مورد نظر به طور دقیق مشخص شود و از سوی دیگر وزارت نیرو طبق دستورالعملی که طی دو سال تدوین کرده است. بر خلاف مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بدون دریافت نظر سازمان های ذیربط. وی در گذشته قانون را اجرا می کرد و به لیست صنایعی که بر اساس استفساریه مجلس و با نظر کارشناسی وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ارسال شده بود، توجهی نداشت.

این عدم توجه وزارت نیرو به فهرست صنایع مشمول قانون بودجه 1400 و 1401 مورد اعتراض بخش خصوصی است.

توجه به این نکته ضروری است که در اواسط سال جاری قانون رفع موانع صنعت برق به تصویب رسید و قرار است از ابتدای سال 1402 اجرایی شود که این قانون چالش 1400 و 1401 را حل می کند. و از ابتدای سال ابهام برطرف خواهد شد. اما رعایت حقوق صاحبان صنایعی که مشمول این قانون نبوده و به دلیل برداشت نادرست وزارت نیرو، قیمت برق را با نرخ بالاتری پرداخت کرده اند، موضوعی است که در دبیرخانه شورای گفت و گو در حال پیگیری است.

در این بین راه اندازی دفتر مجزا برای تولیدکنندگان برق در وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به سهم این صنعت در بازار و اتخاذ مدل های مالی دقیق برای حمایت از صنایع و امکان به روز رسانی ماشین آلات آنها. و تجهیزاتی که متاسفانه بسیار قدیمی هستند. ، پیشنهاداتی بود که از سوی آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران مطرح شد.

محمد اسکندری، مدیر دبیرخانه شورای گفت و گو موضوع اصلی این بند از قانون بودجه سال 1400 و 1401 را کلی و غیرشفاف دانست و تصریح کرد: تعیین نوع صنایع بر عهده سازمان سنجش است. وزارت صنعت، معدن و تجارت چون تخصص و اطلاعات لازم را دارد. این دستگاه مسئول این امر است. از سوی دیگر وجود تفاسیر مختلف از این قانون نشان می دهد که باید نظر قانونگذار را در مورد نحوه اجرای آن جلب کنیم.

وی ادامه داد: کنتوری که برای نظارت بر صنایع در این دو بند از قوانین بودجه 1400 و 101 استفاده شده صحیح نیست. در واقع قانونگذار به جای نام بردن از چند صنعت، باید مصرف همه صنایع را ملاک قرار می داد تا حقوق واحدهای صنعتی مختلف تضییع نشود.