• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
7

تهدید متقاضیان مسکن به جای تحویل واحدهای مسکونی / پروژه ملی مسکن پردیس خانه کدام دهه است؟

  • کد خبر : 31801
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
تهدید متقاضیان مسکن به جای تحویل واحدهای مسکونی / پروژه ملی مسکن پردیس خانه کدام دهه است؟

معترضان می گویند در این چهار سال نه تنها یک واحد از طرح ملی نهضت مسکن تحویل داده نشد، اما به طور متوالی از آنها پول دریافت شد و اکنون با خطر حذف از پروژه مواجه هستند.

مشکلات مسکن عمومی در ایران محدود به یک پروژه، یک دولت و یک دوره خاص نیست. اعتراضات مردمی به عدم تحویل واحدهایی که پروژه ساخت آنها از سال ها قبل آغاز شده است گواه این سابقه است.

در حالی که دولت پس از گذشت نزدیک به دو دهه وعده تحویل چند ماهه واحدهای مسکن مهر را می داد و از آغاز ساخت واحدهای نهضت ملی پس از دو سال خبر می داد، روز گذشته متقاضیان پردیس ملی مسکن مقابل وزارت راه تجمع کردند. شهرسازی برای مطالبه حقوق از دست رفته خود.

بدون ثبت قرارداد پول دریافت کنید

تاریخچه مسکن ملی از سال 1397 آغاز شد، از زمانی که دولت حسن روحانی در ازای دریافت 270 میلیون تومبه قول تحویل واحدهایی تحت عنوان طرح ملی مسکن به مردم را داد. وعده ای که اکنون پس از چهار سال به سرنوشت واحدهای نهضت ملی مسکن دچار شده است.

روز گذشته در تجمع اعتراضی مقابل وزارت راه و شهرسازی، یکی از متقاضیان مسکن ملی معترض در میان ازدحام دیگر معترضان برگه شکایت را بالا برد و گفت: نزدیک به چهار سال است که بدون ثبت نام مسکن ملی ثبت نام کرده ایم. هر قراردادی یا هر سندی که بتوانیم آینده را بدانیم در آن زمان به ما قول دادند که واحدها را در دو سال با درآمد 200 تا 300 میلیون تومان بسازیم.هزینه ساخت واحدها در آن سال و با توجه به بیانیه دولت دو میلیون و 700 هزار تومان برآورد شد.

به گفته فعالان ساختمانی، هزینه ساخت هر متر مسکن که در سال 1397 حدود 2.7 میلیون تومان برآورد شده بود، اکنون به 15 میلیون تومان رسیده است. جهش قیمتی که متقاضیان مسکن دولتی در حال حاضر باید بپردازند.

تاریخچه پیامک 250 میلیونی برای مسکن ملی

البته تحویل نشدن واحدها پس از چهار سال تنها موردی نیست که متقاضیان را به وزارت راه و شهرسازی کشانده است. افرادی که بین 200 تا 700 میلیون تومان برای مسکن ملی 270 میلیون تومانی واریز کرده بودند، اکنون پیامکی دریافت کرده اند که در صورت عدم واریز بین 200 تا 400 میلیون تومان بسته به مبلغ، تا قبل از 30 آذرماه. از پروژه حذف خواهند شد. آنها خواهند بود.

اس ام اس مسکن

یکی دیگر از متقاضیان توضیح می دهد: در دوره های مختلف 40، 50 و 60 میلیون تومان از ما دریافت می کردند که در دوره آخر تا 2 هفته پیش تا 100 میلیون تومان هم به کسانی رسید که در برخی موارد تا 500 میلیون هم واریز کرده بودند. تومان «حالا به آنها پیامک داده شد که در صورت حذف کلی از این طرح باید در چند روز 250 میلیون تومان واریز کنند.

پروژه های مسکن دولتی معمولا برای اقشار کم درآمد جامعه برنامه ریزی می شود و اکنون متقاضیانی که بخشی از املاک خود را به عنوان سپرده فروخته اند باید در کمتر از 10 روز 250 میلیون تومان کمک کنند وگرنه رویای خانه دار شدن در اقتصاد ایران خواهد بود. یک بار دیگر به آنها باخت

یکی از معترضان مردی سالخورده با دستان لرزان است که در سن 65 سالگی آخرین فرصت خود را برای خرید خانه از دست می دهد. او می گوید: «اینجا همه خانه شان را فروختند، ماشینشان را فروختند، وام گرفتند، پولشان را گذاشتند وسط تا بتوانند خانه دار شوند، اما تا حالا یک قرارداد هم به ما نداده اند. تا حالا باید خانه را تحویل می‌دادیم، اما فقط یک پیامک تهدیدآمیز برای ما ارسال کردند.»

پیشرفت 30 درصدی پروژه ملی مسکن

اطلاعات دریافتی حاکی از آن است که با وجود واریز منظم سپرده ها و درخواست ودیعه 250 میلیون تومانی، تاکنون پروژه مسکن پردیس سراسری کمتر از 50 درصد پیشرفت داشته است.

اظهارات یکی از شاکیان نیز موید این موضوع است. وی در این خصوص توضیح می دهد: با وجود اینکه مشارکت ها به طور منظم دریافت شده است، اما این پروژه تنها 20 تا 30 درصد پیشرفت داشته است و از آنجایی که تحویل و قیمت نهایی مشخص نیست، پیمانکار عجله ای برای تحویل واحدها ندارد.

با توجه به گفته وی کل هزینه به قیمت روز محاسبه می شود یعنی اگر پیمانکار از متقاضی پول بگیرد می تواند در تاریخی که می خواهد واحد را تحویل دهد چون قراردادی وجود ندارد. او تاکید می کند که این چیزها از روز اول برای آنها روشن نبود.

هزینه های محوطه سازی

هیاهوی پیچیده محیط و گفتگوهای در هم تنیده نشان می دهد که مورد دیگری نیز وجود دارد که در روزهای سرد اواخر پاییز تعدادی از آنها را با کودکی در آغوش مقابل وزارت راه و شهرسازی برده اند.

آنها می گویند اخیراً متوجه شده اند که با توجه به اینکه پروژه پردیس عملاً در کوه ساخته شده است، هزینه ساخت این منطقه تقریباً به اندازه هزینه خود واحد برای آنها هزینه خواهد داشت.

یکی از متقاضیان در مورد هزینه محوطه سازی و مشاعات می گوید: قرار بود تمام قیمت مسکن را پرداخت کنیم نه مشاعات، اما اکنون مسئولان پروژه پردیس اعلام کرده اند که پروژه ای که برای مثال در نظر گرفته شده است. 100 واحد تبدیل به 150 واحد شده و 50 واحد اضافی با پیمانکار پرداخت می شود و پیمانکار مجوز داده و نرخ های مشترک را هم از پیمانکار و هم از متقاضی دریافت می کنند و از طرفی علاوه بر پول خود پیمانکار از واحد، آنها می خواهند برای منطقه از ما پول بگیرند.

در خصوص جزئیات این موضوع نیز آمده است: طبق ماده 18 باید برآورد اولیه از قیمت انجام شود و این برآورد مبنای انعقاد قرارداد با پیمانکار است و در نهایت این قیمت باید به متقاضی و در هفت قسط دریافت می شود.

وی ادامه می دهد: تعدیلاتی نیز در طول پروژه اعمال می شود که در پایان پروژه از متقاضی دریافت می شود، اما اکنون وزارت راه قصد دارد کل مبلغ را با احتساب هزینه محوطه سازی از ما دریافت کند، پایانی ندارد. این داستان پرداخت

انباشت ارزش سرمایه مردم در پروژه های مسکن.

طرف دیگر ماجرا و آنچه دولت به آن توجه نکرده ضرری است که متقاضیان در هنگام انباشت پول متحمل شده اند.

یکی از معترضان در این رابطه گفت: روزی که اعلام شد قرار است اولین سپرده را واریز کنیم طلا فروختم اگر همین طلاها را نگه می داشتیم سود بیشتری می بردیم. حالا که در این دو روز چیزی برای فروش نداریم. ما به دولت اعتماد داریم.»

همانطور که گفته شد اکثر متقاضیان این واحدها از دهک های کم درآمد هستند به طوری که برای تامین درآمد خود مجبور به فروش اندکی از اموال خود هستند و اکنون با توجه به تورم سال های اخیر سرمایه خود را از دست رفته می دانند.

اتفاقی که در مسکن مهر نیز سابقه داشت. واحدهایی که قیمت کل آنها به جمعیت هفت میلیون تومانی وعده داده شده بود اما در طول 18 سال ساخت قیمت آنها به چند صد میلیون تومان رسید.

مشکلات مربوط به ساخت و ساز مسکن در ایران به یک مورد محدود نمی شود و تحویل واحدها به دلیل موانع مربوط به تامین منابع مالی و زمین آماده ساخت، تاریخ مشخصی ندارد.

در این شرایط و با توجه به روند صعودی تورم در ایران، حتی نمی توان برای قیمت این واحدها سقف تعیین کرد و در نتیجه افرادی که به امید دریافت مبلغی ثبت نام می کنند، از دریافت آن متعجب می شوند. یک سپرده. هربار پیامک میده، گرچه حتی با قرارداد هم واحد خودشون رو ندارن!

گفتنی است معترضان با امضای طوماری خطاب به مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی خواستار پایان سرگردانی و رفع ابهامات مالی و حقوقی این پروژه شدند.

تجارت نیوز

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=31801

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.