تقاضا، فروش پروفیل های فولادی را دشوار می کند

به گزارش اخبار اقتصادی، رینگ بلند فولادی هفته دوم مهرماه را با رکود شدید به پایان رساند. تعداد کل پروفیل های فولادی عرضه شده در این بازار شامل میله، تیرآهن، نبشی و قائم به 283 هزار تن رسید. برای این میزان محصول حدود 65 هزار تن تقاضا ثبت شد که در نهایت منجر به فروش 40 هزار و 600 تن از این محصولات شد. البته اصلی ترین محصول عرضه شده در این حلقه میلگردهای تقویت کننده فولادی بود که بخش قابل توجهی از این عرضه بدون مشتری ماند.

44 درصد بازار سهام معامله شد

در دومین هفته از مهرماه 18 هزار و 700 تن انواع تیرآهن در رینگ صنعتی بورس کالای ایران به فروش رسید. قیمت پایه انواع پیکان از 21300 تا 23000 تومان بود. تقاضای 20 هزار تنی برای این محصول ثبت شد و در نهایت 8 هزار تن تیرآهن در این بازار به فروش رسید. به این ترتیب 44 درصد از عرضه تیرآهن فولادی در این مدت به بازار عرضه شد. این رقم بسیار بیشتر از میزان فروش میلگرد بوده است، بنابراین می توان گفت رکود در بخش تیرآهن کمتر از بازار میلگرد است. تولید محدود مهمترین عامل در رونق نسبی چرخ های فولادی در کشور است.

تقاضا برای تیرآهن فولادی در کشور محدود است و در عین حال تعداد محدودی کارخانه نورد تولید کننده این محصول می باشد. به این ترتیب حجم معاملات میلگرد در مقایسه با میلگرد بسیار کم است. در حالی که از میلگرد در ساخت و ساز ساختمان استفاده می شود، میلگرد در ساخت پروژه های زیربنایی و ساختمان های چند طبقه و حتی برج ها استفاده می شود و تقاضای آن در کشور با توجه به پروژه های در حال انجام محدود است.

رکود مهمان دائمی در رینگ است.

در هفته دوم مهرماه بالغ بر 223 هزار تن شمش فولادی در دایره صنعتی بورس کالا فروخته شد. برای این محصول 35 هزار تن تقاضا ثبت شد که در نهایت منجر به فروش 23 هزار تن میلگرد در این بازار شد. به این ترتیب در هفته دوم مهرماه تنها حدود 10 درصد از عرضه میلگرد در دایره صنعت بورس کالا معامله شد.

میلگردهای تقویت کننده با قیمت پایه 20 هزار و 700 تا 21 هزار و 950 تومان به رینگ صنعتی بورس کالا ارسال شد. قیمت پایه این محصول نسبت به قیمت فروش شمش فولاد در همان بازه زمانی ارزشمند بود. اما انباشته شدن پروفیل های بلند فولادی در انبارهای تجار بدون مشتری باعث بی رغبتی به خرید پروفیل شده است به طوری که رینگ تقویتی چند ماه متوالی در رکود به سر می برد. در چنین شرایطی نمی توان گرانی ساخت مسکن را به عرضه فولاد در بورس کالا نسبت داد. بررسی روند بازاریابی قطعات بلند فولاد در هفته‌های اخیر حاکی از آن است که رکود شدید حاکم بر تجارت باعث شده است که آسیاب‌ها محصول خود را با پایین‌ترین قیمت تعادلی در بازار بفروشند و بخش کوچکی از این محصول را بازارهای بدون رقابت تشکیل می‌دهند. در این بازار

میانگین قیمت فروش میلگرد در بازار فیزیکی بورس کالا روز چهارشنبه 21 مهرماه به 21 هزار و 740 تومان رسید. با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و نرخ بورس، قیمت نهایی فروش این میله 23740 تومان است. در عین حال قیمت فولاد در بازار آزاد 24 هزار و 300 تومان است. بنابراین تفاوت بین نرخ ارز و موجدار بازار آزاد همچنان محدود است. البته اگر چشم‌انداز تقاضا در میان‌مدت و بلندمدت مثبت بود، این تفاوت جزئی قیمت می‌توانست به رونق نسبی بازار منجر شود، اما نبود چشم‌انداز روشن برای آینده تقاضا باعث کاهش این بازار شده است. مشکلات بزرگتر رکود

منبع: اکوایران

دکمه بازگشت به بالا