رشد بخش فولاد به بخش صنعت تسری پیدا نکرد

کارخانه های نورد همچنان از رونق محصولات میانی زنجیره فولاد محروم هستند. به این ترتیب در شرایطی که کاهش عرضه آهن اسفنجی و ترس از کاهش تولید این محصول به دلیل افت فشار گاز از واحدهای بازیافت منجر به رقابت در اسفنج رینگ آهن و در در هفته دوم آذرماه معاملات شمش فولاد رونق داشت، اما بازار قطعات بلند فولاد هنوز رونق نداشت، بنابراین کارخانه های نورد از رونق نسبی قسمت میانی زنجیره بهره ای نبردند.

اخبار اقتصادی، ترس از قطع گاز واحدهای فولادی و کاهش اجباری تولید باعث رونق تجارت شمش فولاد در اواسط آذرماه شد به طوری که در هفته دوم 66 درصد از عرضه این محصول در آذرماه جاری بود. در حالی که رینگ قطعات همچنان با رکود مواجه بود و 16 درصد عرضه میلگرد در این بازار به بازار عرضه شد.

فروش 16 درصد میله

بررسی داده‌های معاملاتی بخش‌های بلند فولادی در هفته دوم آذرماه منتهی به جمعه هفدهم همین ماه حاکی از آن است که رکود همچنان میهمان این رینگ است. چهارشنبه ۲۴ آذرماه ۲۷۱ هزار تن شمش فولادی در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با قیمت پایه ۱۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته شد. برای این محصول 96 هزار و 993 تن تقاضا ثبت شد که در نهایت 43 هزار تن محصول از این بازار به فروش رسید. بیشترین تقاضای ثبت شده در رینگ کاروگیت مربوط به چند واحد تولیدی بوده و از این رو در حالی که محصول بسیاری از واحدها مشتری نداشت، بخشی از عرضه با رقابت قیمتی بین متقاضیان به بازار عرضه شد. به این ترتیب میانگین قیمت فروش رینگ میل در روز چهارشنبه ۲۴ آذرماه به ۲۱ هزار تومان رسید.

قیمت نهایی میلگرد معامله شده در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و کارمزد اعضای بورس، معادل 22950 تومان است. این در حالی است که در آن روز میلگرد با میانگین قیمت 23 هزار و 700 تومبا در بازار آزاد تهران معامله می شد، بنابراین اختلاف قیمت موجودی میلگرد با این محصول در بازار آزاد به حدود 750 تومبه در هر کیلوگرم رسید. افزایش اختلاف قیمت سهام میلگرد و میلگرد در بازار آزاد می تواند باعث تحریک خرید این محصول در رینگ صنعتی بورس کالا شود، اما اگر این اختلاف قیمت باعث افزایش تمایل به خرید بخش هایی از رینگ صنعتی شود. در بورس کالا، چشم انداز تقاضای مصرف کننده برای این محصولات بهبود می یابد یا مجوز صادرات بخش ها باید به اشخاصی غیر از تولیدکنندگان اعطا شود. در شرایطی که بخش پروفیل فولاد با بحران کمبود تقاضا و رکود مواجه است، تسهیل شرایط صادرات می تواند مانع تعطیلی و زیان معدنکاران کشور شود.

حلقه فولادی غرش کرد

در دومین هفته آذرماه امسال بالغ بر 276 هزار تن شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالای ایران با قیمت پایه بین 17 هزار و 500 تا 18 هزار و 496 تومان عرضه شد. قیمت پایه نسبت به قیمت پایه هفته قبل حدود 300 تومان افزایش داشت، فروش 56 درصدی عرضه شمش فولاد در هفته گذشته دلیل رشد قیمت پایه در هفته جاری بود.

مصرف کنندگان شمش فولاد در هفته دوم آذرماه منتهی به جمعه هفدهم ماه جاری در رینگ صنعتی بورس کالا تقاضای 363 هزار تنی را ثبت کردند. این رقم بالاترین میزان تقاضای ثبت شده در این بازار پس از اواسط مردادماه سال جاری بود. در نهایت از این رینگ 184 هزار تن و 660 تن شمش فولاد با میانگین قیمت 17 هزار و 998 تومان به فروش رسید. حجم فروش هفتگی شمش فولاد در هفته دوم آذرماه تغییر محسوسی نسبت به هفته قبل نداشت و میانگین قیمت فروش 400 تومان تغییر جزئی را به ثبت رساند. به این ترتیب می توان گفت اگرچه در هفته دوم آذرماه در رینگ شمش فولاد متقاضیان بیشتری وجود داشت، اما این متقاضیان برای به دست آوردن بخشی از عرضه و در نتیجه میانگین قیمت فروش با یکدیگر رقابت نداشتند. قیمت شمش فولاد نسبت به هفته قبل تغییر کرده است.

در هر صورت در هفته دوم آذرماه حجم قابل توجهی شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد و این حلقه رنگ رونق به خود گرفت. افزایش رینگ شمش فولاد متاثر از گرانی آهن اسفنجی و ترس از کاهش اجباری تولید واحدهای فولادی به دلیل کسری گاز در کشور بود.

منبع اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا