• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
11

آب 4 میلیون تهرانی در خطر است! صادرات آب بسته بندی چه توجیهی دارد؟

  • کد خبر : 25512
  • ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
آب 4 میلیون تهرانی در خطر است!  صادرات آب بسته بندی چه توجیهی دارد؟

داریوش مختاری در گفتگو با ایلانا درباره تداوم خشکسالی وی در خصوص تنش آبی در کشور و احتمال رسیدن به مرحله واردات آب، اظهار کرد: در حوزه تقاضای آب چهار محل مصرف آب کشاورزی، صنعت، مصرف آب شهری و روستایی و یا شرب داریم. و محیط زیست و بخش شهری و روستایی نیز شامل زیربخش‌های فضای سبز، خانه، ساختمان، خدمات، کارگاه‌های صنعتی می‌شود و هر کدام دارای نرخ‌های متفاوتی هستند که به طور کلی بیشترین هزینه‌ها و تنش‌ها مربوط به فصل تابستان است.

چرا استرس آبی داریم؟

وی اضافه کرد: بخشی از اینکه سالانه تعداد زیادی از شهرها مشکل تامین آب دارند درست است و بخشی هم ممکن است به این دلیل باشد که شرکت ها به فکر تامین اعتبار و توجیه طرح های انتقال آب هستند.

این کارشناس آب تاکید کرد: لزوما نمی توان یک رویکرد آماری ساده با این پدیده ها داشت، هر شهری مشکلات خاص خود را دارد، مثلا تهران را باید از این نظر اولویت بندی کرد که خطرناک ترین کلان شهر از نظر تامین آب است.آب بنابراین برای 4 میلیون نفر از جمعیت کشور خطر مواجهه با معضل گسترده کم آبی را احساس می کنیم، در سال های اخیر به آستانه این وضعیت نزدیک شده ایم.

در کل درست است که شهرهای بزرگ آبرسانی می شوند اما مسیر پرمخاطره ای را در پیش می گیرند اما برای شهرهای کوچک اینطور نیست، برای شهرهای کوچک آبرسانی به هر شکلی انجام می شود، البته این شهرها هم خود را دارند. چالش های خود، به عنوان مثال، در طبس، به دلیل حضور تعداد زیادی از کارگران فعال در معادن زغال سنگ. تقاضا برای ساخت و ساز و در نتیجه آب افزایش یافته و جمعیت در این شهر در حال افزایش است، یعنی در یک شهر کوچک افزایش تقاضا ایجاد کرده ایم که باعث خشک شدن قنات ها و گرفتن چاه های آب شده است. شهرهای اطراف بنابراین هر کدام از اینها را باید منطقی حل کنیم، به طور معمول در حوزه آب شهری آمار کلی قابل تحلیل نیست، هر نقطه مشکلات خاص خود را دارد.

باید بریم داخل آب؟

وی در ادامه به بحث واردات آب پرداخت و گفت: در واردات آب پدیده خاصی مانند انتقال آب از خط لوله به شهر نداریم و برای کشورمان که بین 80 تا 100 میلیارد مترمکعب است. . آب قابل استخراج، از جمله با توجه به پدیده انتقال آب. اگر صحبت از خلیج فارس، عمان و خزر شد، آیا درست است که تنها بین 1000 تا 2000 میلیون متر مکعب آب از این مسیر تامین می شود؟ اگر این هزینه انتقال را صرف تصفیه و بازیافت فاضلاب و همچنین راهکارهایی برای کاهش مصرف آب شهری کنیم. نتیجه بهتری خواهیم گرفت. اگر در این بخش ها سرمایه گذاری کنیم، بیش از 1000 تا 2000 میلیون مترمکعب در آب صرفه جویی می کنیم و نیازی به سرمایه گذاری کلان چند میلیارد تومانی و انتقال آب نیست.

مختاری تاکید کرد: از نظر مدیریتی باید ارزان ترین و پایدارترین مسیر را پیدا کنیم، واردات آب گزینه منطقی نیست، رودخانه های مرزی داریم که یکی از آنها هیرمند است که می تواند در هر 850 میلیون مترمکعب آب داشته باشد. سال که 4 برابر سد کرج آورد است. در صورت تحقق این گفته، نیم چاه های سیستان و زابل پر می شود و با احداث خط لوله از نیم چاه ها، نیاز آبی زاهدان تامین می شود. به همین دلیل است که باید در چارچوب قوانین بین المللی روی آب های مرزی کار کنیم و آنها را معطل نگذاریم و از کشور دیگری بخواهیم این کار را انجام دهد یا آب را از دریاها منتقل کنیم.

صادرات آب بطری؛ با چه توجیهی؟!

وی خاطرنشان کرد: اگرچه پدیده واردات و صادرات آب نداریم، اما صادرات آب معدنی را انجام می دهیم که از نظر قانونی قابل بحث است چرا که حق فروش مستقیم آب از چشمه ها را نداریم. که حدود 100 کارخانه آب معدنی در کشور وجود دارد که کار صادرات و استخراج و صادرات آب از چشمه های گرانبها را انجام می دهند. این موضوعات را باید از منظر قوانین و مسائل حقوقی و پایداری منابع آب مورد تحلیل قرار داد و سپس تحلیل کرد. بودن

این کارشناس آب یادآور شد: به طور کلی نه تنها نیازی به واردات آب به معنای واردات آب شیرین نداریم، بلکه طرح های انتقال آب که برای تامین آب صنعتی، شهری و روستایی انجام می شود قابل توجیه نیست و قابل توجیه نیست. آنها باید انجام شوند.

ایلانا

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=25512

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.