به گزارش اخبار اقتصادی: ایران 1.8 درصد از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان و 21 درصد از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه سهم دارد.

به گزارش به گزارش اخبار اقتصادی به نقل از عصر اکتیساد، سعید اسماعیلی در نشست خبری با بیان اینکه پلیمرها یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در تمامی زیربخش های پزشکی، فضا، بسته بندی، خودروسازی، ساختمانی و لوازم خانگی هستند، اظهار داشت: پلیمرها یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی هستند. به همین دلیل بازار جهانی پلیمر بسیار بزرگ و پررونق است، گفت: در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران 8.8 میلیون تن در سال است.

وی افزود: ظرفیت اسمی تولید 8.8 میلیون تن محصولات پلیمری در ایران در شرایطی است که ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان 490 میلیون تن و ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه 42 میلیون تن است. در واقع ایران 1.8 درصد از ظرفیت تولید محصولات پلیمری جهان و 21 درصد از ظرفیت تولید محصولات پلیمری خاورمیانه سهم دارد.

این کارشناس حوزه انرژی میزان تولید واقعی محصولات پلیمری در جهان را 390 میلیون تن و در خاورمیانه را 36 میلیون تن عنوان کرد و گفت: نسبت عملی تولید محصولات پلیمری در ایران 8.1 میلیون تن است. تن از کل با مجموع ظرفیت اسمی 8.8 میلیون تن، تولید عملی محصولات پلیمری در جهان و خاورمیانه به ترتیب 2 درصد و 23 درصد است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه صادرات محصولات پلیمری در سال 1401 (2022 میلادی) در جهان حدود 117 میلیون تن و در خاورمیانه حدود 24 میلیون تن بوده است، گفت: برنامه های صنعت پتروشیمی کشور مبتنی بر توسعه جایگاه پلیمرها در ایران است. صنعت پتروشیمی

به گفته وی، در حال حاضر در کشور 30 ​​مجتمع تولید پلیمر داریم و 31 پروژه پلیمری نیز در دست احداث است. با توجه به افزایش ظرفیت تولید محصولات پلیمری در ایران، هدف این است که ظرفیت تولید تا پایان دولت (1404) به 11 میلیون تن در سال و در سال 1406 به 19.8 میلیون تن در سال برسد.

این فعال صنعت پتروشیمی با بیان اینکه ارزش جهانی بازار پلیمرها تا سال 2020 نزدیک به 250 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود این رقم تا سال 2025 به 750 میلیارد دلار برسد، افزود: این بدان معناست که بازار جهانی پلیمر بین سال های 2020 تا 2025 رشد خواهد کرد. به طور متوسط ​​سالانه 1.5٪.

وی با بیان اینکه بیش از 1000 قطعه مورد نیاز را از سازندگان داخلی تهیه کرده ایم که در مدار بهره برداری بسیار بهتر از جایگزین های خارجی است، گفت: گرید جدید LEC1969 و گرید باک خودرو با گرید باک خودرو را برای اولین بار تولید کرده ایم. در ایران به تولید رسیده است و موفق شدیم این گرید را در یکی از کشورهای خارجی با موفقیت تست کنیم و پس از تست موفقیت آمیز آن گواهینامه های مربوطه را دریافت کردیم که هم اکنون این گرید در کارخانه های خودروسازی داخلی در حال آزمایش است.

در ادامه روح‌الله پورکاویان صنعت پتروشیمی را بر اساس رسالت خود کار می‌کند و تامین نیازهای داخلی از مهمترین اهداف آن است. هدف فروش نفت خام ایجاد ارزش افزوده است.

وی با بیان اینکه امروز ذخایر نفتی عظیمی داریم که با آن می توانیم علاوه بر فروش نفت، زنجیره ارزش ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: زمانی که صنعت نفت کشور دچار مشکل شد، پتروشیمی ها راه نجات بود و به رفع تحریم کمک کرد.

مدیر بازرگانی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه بیشتر گریدها را خودمان تولید می کنیم، خاطرنشان کرد: از جمله کمک هایی که صنعت پتروشیمی به کشور داشته این است که به سمت ایجاد کسب و کار در کشور حرکت کرده است که می بینیم. . امروزه رشته های مختلف صنعت پتروشیمی در دانشگاه های معتبر کشور تدریس می شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیشتر محصولات مورد نیاز صنعت پتروشیمی از داخل تامین می شود، گفت: در حال حاضر به سمت تولید کیفیت های جدید و استراتژیک حرکت می کنیم.

پورکاویان ادامه داد: امروز در نقطه ای قرار داریم که علاوه بر تامین نیاز داخلی، می توانیم محصولات باکیفیت تولید شده در ایران را به بازارهای جهانی صادر کنیم و این اهمیت در تولید و صادرات محصولات پلیمری خود را نشان داده است.

به گفته وی، میزان تولید این شرکت از ظرفیت اسمی فراتر رفته است: بین 35 تا 40 درصد پلیمر تولیدی آریاسول در بازارهای ملی و حدود 65 درصد در بازارهای صادراتی به فروش می رسد.