به گزارش اخبار اقتصادی، نشست چالش ها و فرصت های تامین مالی شرکت های دانش بنیان 9 مردادماه با حضور ندا بشیری معاون خدمات مالی تامین سرمایه تمدن، سید مهدی المهدی سرپرست معاونت توسعه برگزار شد. از بازار شرکت سپاه کادت نظامی و مهسا قربانی، مدیرعامل شرکت دانشبانیان سپهربوم راد.
در این جلسه مهسا قربانی مدیرعامل شرکت دانش بنیان سپهربوم راد با اشاره به چالش های تامین مالی شرکت های دانش بنیان، تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان می توانند اقتصاد کشور را از وابستگی به درآمدهای غیرمولد نجات دهند و ما را از وابستگی رها کنند. . بر روی انواع فناوری ها
قربانی ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان به دانش آفرینی و تسهیل در انتشار و کاربرد آن معروف است. وقتی می گوییم یک شرکت دانش بنیان است باید بر اساس تولید ناخالص داخلی کشور تقسیم شود. به سمت شرکت های دانش بنیان می رویم که در آینده نزدیک 5 تا 2 درصد به اقتصاد کمک کنند. یکی از معیارهای مهم این شرکت ها افزایش فروش ناخالص است. تاکنون هیچ شرکتی نداشتیم که بتواند سهم یک تا دو درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور داشته باشد. اما این مهم مستلزم منابع مالی به موقع و در دسترس، هدایت مالی و هدایت صحیح شرکت های دانش بنیان، ابزارهای متناسب با شرایط شرکت ها، اصلاح ساختار مالی شرکت های دانش بنیان و گسترش شرکت های کوچک دانش بنیان است.
وی گفت: 75 درصد از تولید ناخالص انگلستان از شرکت های فناوری محور است. علاوه بر این، بیش از شصت درصد شرکت ها پذیرفته شده اند تبادل سنگاپور تکنولوژی گرا است.
سپهربوم راد مدیرعامل دانشبانیان با اشاره به دارایی های شرکت های دانش بنیان گفت: مهمترین دارایی مالکیت معنوی در دانشبانیان است. بیشتر دارایی های این شرکت ها دارایی های نامشهود (فکری) است و باید تمهیدات لازم برای تامین مالی بر اساس دارایی های نامشهود در کشور دیده شود.
وی افزود: اخیرا بخشنامه ای تصویب کردند که بر اساس آن کارشناسان رسمی دادگستری در حوزه ارزش گذاری با روند دارایی های نامشهود می توانند دارایی های فکری شرکت های دانش بنیان را ارزش گذاری کنند و بر این اساس از آنها به عنوان وثیقه استفاده شود. برای تامین مالی حتی با بانک ها.”
قربانی با تاکید بر چالش های تامین مالی شرکت های دانش بنیان، تصریح کرد: از چالش های تامین مالی این شرکت ها می توان به اتکا به منابع مالی داخلی، ناتوانی دولت و سیستم بانکی در پاسخگویی به نیازهای این شرکت ها و مشکل دسترسی به این شرکت ها اشاره کرد. پس زمینه های شفاف اطلاعات مالی و غیرمالی: شرکت های دانش بنیان، عدم شناخت موسسات مالی و ناشران از پتانسیل شرکت های دانش بنیان، کمبود وجوه تضمینی برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان کوچک و غیره.
سپهربوم راد مدیرعامل دانشبانیان تصریح کرد: دارایی های شرکت های دانشبانیان به دلیل نامشهود بودن و نقدینگی کم قابل ارزیابی است که قطعا تامین مالی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: از جمله این چالش ها وابستگی به منابع مالی از سوی سازمان های دولتی و نیمه دولتی است. سیستم بانکی کشور پاسخگوی این حجم از نیازهای تامین مالی شرکت های دانش بنیان نیست و در اینجا نقش بازار سرمایه بسیار مهم است.
از جمله قابلیت های بسیار خوب بازار سرمایه که ما از آن بهره مندیم؛ صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر، ابزارهای تامین مالی جمعی، صندوق های پروژه و شرکت های محدود پروژه که به توسعه و تامین مالی شرکت های دانش بنیان کمک می کنند. بازار سرمایه پتانسیل پذیرش شرکت های دانش بنیان را دارد.
در بخشی دیگر از این پیش نشست سید مهدی علم الهادی سرپرست معاونت توسعه بازار فرابورس گفت: راهنمای پذیرش شرکت های دانش بنیان در حال تهیه است و هم اکنون در هیات مدیره بورس در حال برگزاری است. سازمان بورس. برای اینکه شرکت های دانش بنیان نتوانند مورد پذیرش شرکت های عادی قرار گیرند، بخشنامه ای برای تسهیل پذیرش شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه تصویب کردیم.
منبع:اکوایران