اکوایران: به روزهای پایانی تیرماه نزدیک می شویم، روزهایی که با تعطیلات میان هفته بازار سرمایه همراه است. از سوی دیگر این روزها شاهد کاهش قیمت دلار در بازار آزاد هستیم و شنیده ها حاکی از آن است که نرخ دلار آزاد وارد کانال 57 هزار تومان شده است. قیمت دلار در ماه های اخیر حدود 62 هزار تومان بود.
اخبار اقتصادی، در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل برای چهارمین روز متوالی کاهش یافت، بنابراین جذابیت محدوده 2.2 میلیون واحدی همچنان چالشی برای بازار سرمایه است. شاخص کل امروز با 9100 واحد کاهش به حدود 2.2 میلیون واحد رسید. در واقع بازار کنونی به رونق هفته گذشته نبود و ارزش معاملات امروز بازار در حدود 3800 میلیارد تومان بود. ارزش بازار نیز به کانال 7300 همتی بازگشت.
گروه فلزات اساسی با ارزش معاملاتی 223 میلیارد توکن در بین گروه های عمده رتبه اول از نظر ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داد و پیشرو بازار سرمایه سنتی، خودرو با ارزش معاملاتی حدود 151 میلیارد تومب در رتبه دوم قرار گرفت. گروه شیمیایی بازار کاپیل نیز با ارزش معاملاتی بیش از 140 میلیارد تومان در جایگاه سوم این رتبه بندی قرار گرفت.
گفته می شود نرخ دلار در بازار آزاد وارد کانال 57 هزار تومان شده است، ماه گذشته این نرخ حدود 62 هزار تومان گزارش شده است. نرخ نیم دلار در مرکز مبادلات ارزی نیز با رشد همراه شد و به 43 هزار و 500 تومان رسید تا افزایش این نرخ ادامه داشته باشد.
در روزهای اخیر همزمان با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد به سطوح زیر 58 هزار تومان و همچنین افزایش نرخ دلار در سامانه نیما به محدوده 43 هزار و 500 تومان، فاصله این دو نرخ ارز افزایش یافت. که روند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می دهد در حال کاهش است. نرخ دلار بازار آزاد در 15 روز گذشته بیش از 3 درصد کاهش داشته و نرخ دلار در سامانه نیما نسبت به میانگین 3 ماه گذشته بیش از 3 درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که نرخ سود گزارش شده از سوی بانک مرکزی با کاهش جزئی همراه بوده و با افت 100 درصدی نسبت به هفته قبل به 23.62 درصد رسیده است. می توان گفت نرخ سود برای چهارمین هفته متوالی در این محدوده قرار دارد.
همچنین مدیر کل مرکز طلا و ارز اظهار داشت: در خصوص حراج این هفته سکه و شمش طلا به دلیل اینکه روزهای دوشنبه و سه شنبه تعطیل است و وقت تسویه حساب نداریم عملاً نمی توانیم در این هفته حراج برگزار کنیم.
با این حال طی روزهای اخیر بحث هایی در بین مردم بازار سرمایه درباره حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال بنزین از سوی دولت در نیمه اول سال گذشته مطرح شده است، بنابراین این بار خبرگزاری فارس نوشت. آی تی. فارس نوشت: دیوان عدالت اداری در نیمه اول سال گذشته و خارج از فرمول به لغو قیمت گاز توسط دولت رای داد اما هنوز اعلام نهایی نشده است. یعنی قیمت 7 هزار تومبای گاز خوراک در نیمه اول سال گذشته باید به فرمول مشابه سایر ماه های 1402 برگردد.
حمیدرضا فولادگر درباره واگذاری سهام شرکت های دولتی در برنامه هفتم توسعه نیز اظهار داشت: در ماده 5 برنامه هفتم توسعه، انتقال سهام به صورت رد دیون و جبران خسارت به طور کلی ممنوع است، اما در برخی موارد، واگذاری سهام شرکت های دولتی به صورت رد و بدل شده است. به این ترتیب پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی مجاز است. این در حالی است که پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه نظام نیز اخیراً بر اجرای برنامه هفتم تمرکز کرده و بر حذف قیمت های دستوری تاکید کرده است.
خبرگزاری تسنیم نیز از بازگشت لایحه قرنطینه روز شنبه به مجلس خبر داد. «پاپی زاده» عضو کمیسیون ریاست جمهوری مجلس با بیان اینکه تعطیلی روزهای شنبه منتفی نیست و با تشکیل کمیسیون اجتماعی، ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می شود، گفت: کمیسیون اجتماعی برای بررسی
بررسی فنی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با وجود شکستن محدوده 2.2 میلیون واحدی، هنوز نتوانسته به ارقام بالاتری دست یابد و از این محدوده جان سالم به در ببرد. مجموع چندین عامل شاخص کل را تشکیل می دهد. اما اگر بخواهیم از منظر فنی به این موضوع نگاه کنیم، شاخص کل همچنان توانایی استفاده از این محدوده 2 میلیون و 200 هزار واحدی را به عنوان سطح حمایتی دارد زیرا این سطح یکی از قوی ترین سطوح مقاومتی در سال گذشته است. برای بازار سرمایه بوده است و قدرت آن نیز می تواند سطح حمایت خوبی ایجاد کند. از سوی دیگر میانگین های 55 روزه و 200 روزه می توانند به عنوان پشتیبان فنی عمل کرده و خط روند نزولی را از شاخص کل حذف کنند.
منبع اکو ایران