به گزارش اخبار اقتصادی، یک مطالعه علمی جدید توسط محققان دانشگاه آکسفورد نشان می دهد که فیس بوک می تواند برای سلامت روان مفید باشد.

به گزارش اسکای نیوز، این مطالعه داده های تقریباً یک میلیون نفر را در 72 کشور در طی 12 سال تجزیه و تحلیل کرد. این سند می‌گوید که شواهد آسیب‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه فیس‌بوک، اغلب بیشتر حدس و گمان است تا قطعی.

محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند که هیچ مدرکی مبنی بر مضر بودن استفاده از فیس بوک برای سلامتی وجود ندارد.

پروفسور اندرو پرزیبلسکی، که رهبری تحقیق منتشر شده در مجله رویال سوسایتی اوپن ساینس را بر عهده داشت، گفت: “ما به دقت بهترین داده های موجود را بررسی کردیم و متوجه شدیم که این ایده که عضویت در فیس بوک با آسیب روانی مرتبط است، پشتیبانی نمی کند. ممکن است همه اینها باشد. مخالف”.

در واقع، تجزیه و تحلیل ما نشان می دهد که فیس بوک احتمالا با سلامتی مرتبط است و حتی سلامت روان را ارتقا می دهد.

این تحقیق داده های فیس بوک را از سال 2008 تا 2019 مورد بررسی قرار داد. یعنی دقیقاً از زمانی که این پلتفرم در ابتدای راه بود.

نتایج نشان داد که بین استفاده از فیس بوک و سلامت هم برای مردان و هم برای جوانان بدون توجه به جنسیت رابطه وجود دارد.

نویسندگان در مقاله تحقیقاتی نوشتند: «اگرچه گزارش‌های پیامدهای روان‌شناختی منفی مرتبط با رسانه‌های اجتماعی در ادبیات آکادمیک و عامه‌پسند رایج است، اما همه مشکلات گزارش‌شده بیشتر حدس و گمان هستند تا قطعی».

پیتر اچلز، استاد روانشناسی و ارتباطات علمی در دانشگاه باث اسپا، درباره این مطالعه گفت: “از نظر من، ارزش این مطالعه در اثبات یک اصل مهم نهفته است. این نشان می دهد که داده های صنعت می توانند برای پاسخگویی به سوالات معنی دار مورد استفاده قرار گیرند. اکنون مهمتر از تعامل فناوری دیجیتال با سلامت روان ما است؟

اما او افزود که برخی از اخطارها در مورد این یافته ها وجود دارد که نویسندگان مطالعه به آنها اشاره کردند.

او گفت: «این یک مطالعه توصیفی است و به همین دلیل نمی‌تواند چیزی در مورد علیت به ما بگوید. یعنی ما نمی دانیم تغییرات در پذیرش فیس بوک چگونه و تا چه اندازه باعث ایجاد تغییراتی در سلامت روان می شود.

سلامت روان یک پدیده پیچیده است و ما باید محتاط و مراقب باشیم، به خصوص در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی و بینش.