• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4

قیمت علی الحساب حج ۱۴۰ میلیون تومان اعلام شد

  • کد خبر : 32977
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
قیمت علی الحساب حج ۱۴۰ میلیون تومان اعلام شد

اخبار اقتصادی _ بنابر اعلام رئیس سازمان حج و زیارت، در مرحله پیش ثبت‌نام کاروان‌ها، علی ‌الحساب این مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان است تا بعد براساس نوع و کیفیت هتل، قیمت نهایی از زائران دریافت شود.

به گزارش اخبار اقتصادی به نقل از عصراقتصاد، سید عباس حسینی، با این یادآوری که ثبت‌نام حج تمتع از ۱۵ دی‌ماه آغاز می‌شود، درباره سهمیه حج ایران برای سال ۱۴۰۳ توضیح داد: تا کنون سهمیه حج ایران برای سال ۱۴۰۳ حدود ۸۲ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده است که البته مکاتباتی از طریق وزارت امور خارجه با توجه به افزایش جمیعت کشور، در حال انجام است تا این سهمیه به مرز ۸۹ هزار نفر برسد.

او با اشاره به اینکه متقاضیان حج تمتع در زمان ثبت‌نام حدود یک میلیون تومان ودیعه‌ گذاری کرده بودند، درباره قیمت سفر حج واجب در سال ۱۴۰۳ گفت: محاسبه کامل درباره قیمت حج هنوز انجام نشده است، این مبلغ با توجه به نرخ ارز تخصیصی و کیفیت خدمات، به نسبت حج گذشته تغییراتی خواهد داشت و چند درصدی به قیمت حج گذشته اضافه می‌شود. ممکن است قیمتی که الان اعلام می‌کنیم کارشناسی نباشد، ولی در مرحله پیش ثبت‌نام کاروان‌ها، علی‌الحساب این مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان است تا بعد براساس نوع و کیفیت هتل، قیمت نهایی از زائران دریافت شود.

سازمان حج و زیارت هزینه اولیه حج ۱۴۰۲ را در مرحله پیش ثبت‌نام ۱۲۰ میلیون تومان اعلام کرده بود، که پس از استخراج تمام هزینه‌ها این مبلغ از حداقل ۱۰۹ میلیون تومان تا حداکثر ۱۳۹ میلیون تومان تعیین شد.

حسینی درباره کاهش مدت زمان سفر حج تمتع نیز گفت: کشور عربستان در این‌باره یک تعلیماتی دارد؛ کشورهایی که بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت زائر دارند ملزم هستند سفری ۳۰ روزه داشته باشند، از طرفی باید ظرفیت ناوگان هواپیمایی داخلی را درنظر گرفت. البته ما برای کاروان‌هایی که در روزهای پایانی حج اعزام می‌شوند، زمان کوتاه‌تری را درنظر گرفته‌ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت این توضیح را اضافه کرد که کوتاه شدن زمان حج تاثیری روی هزینه این سفر ندارد.

او همچنین تاکید کرد:‌ استطاعت شرط لازم حج تمتع است.

حسینی، یادآور شد: برای حج ۱۴۰۳، ودیعه‌گذاران در سه مرحله فراخوانده می‌شوند؛ نخست افرادی که تا ۲۹ اسفند ۱۳۸۵ ودیعه‌گذاری کرده‌اند، در مرحله دوم ودیعه‌گذاران حج تا ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶ و در مرحله سوم ودیعه‌گذاران تا ۳۱ تیرماه ۱۳۸۶ فراخوانده می‌شوند.

سازمان حج و زیارت همچنین در پیش اطلاعیه ثبت‌نام حج ۱۴۰۳ اعلام کرده بود که در صورت تکمیل نشدن ظرفیت کاروان‌ها، ودیعه‌گذاران حج تمتع تا اول مردادماه به صورت روزشمار تا تکمیل ظرفیت کاروان‌ها فراخوانده خواهند شد.

سود سپرده عمره

وی درباره اختلاف زیاد هزینه تمام‌شدۀ سفر عمره، که از حدود ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان اعلام شد، از مبلغ سپرده عمره، اظهار کرد: مردم با شرایط جامعه شاید انتظار داشتند قیمت سفر عمره پایین‌تر باشد و یا شاید با محاسباتی که درباره سپرده‌گذاری داشتند تصور مردم چنین بود.

به هر حال سازمان حج و زیارت تمام تلاش خود را کرد تا مدیریت هزینه داشته باشد. قبل از رقم خوردن عمره، قیمت‌هایی که از سوی بخشی خصوصی در فضای مجازی اعلام شده بود حدود ۸۷ میلیون تومان یا ۹۵۰ دلار بود، درحالی‌که هزینه عمره از سوی سازمان حج و زیارت عملا نصف آن قیمت است.

حسینی با اشاره به اینکه هزینه سفر عمره در آخرین سالی که اجرا شد (۱۳۹۴) حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود، درباره اختلاف قیمت آن با گذشت هشت سال وقفه، گفت: این موضوع چندان به نرخ خدمات در عربستان برنمی‌گردد، نرخ‌ خدمات تکلیفی در این کشور نهایت تا ۱۵ درصد افزایش داشته باشد. مساله تغییرات و نوسانات نرخ ارز در داخل کشور است.

او در پاسخ به این پرسش که هزینه سفر عمره که از ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده است، چه خدماتی را در برمی‌گیرد، اظهار کرد: مدت سفر عمره مفرده ۱۰ روز درنظر گرفته شده است و هزینه اعلام‌شده خدمات از فرودگاه تا فرودگاه را دربر می‌گیرد.

حسینی افزود: هزینه‌های ارزی عمره برای هر زائر از ۶۵۰ تا ۷۵۰ دلار است، که شامل اسکان، تغذیه، حمل و نقل خدمات فرودگاهی، بهداشت و درمان می‌شود. بخشی از هزینه‌های این سفر ریالی است، که حدود ۱۲ میلیون تومان است و به آن هزینه‌های ارزی اضافه می‌شود. هزینه روادید و بیمه هم در هزینه ارزی محاسبه شده، که مبلغ آن حدود ۱۳۱ دلار است.

رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: ۱۰ گروه قیمتی تعیین شده است، که بسته به نوع و کیفیت هتل تفاوت دارد. علاوه‌بر این، از کودکان زیر دو سال ۱۰ درصد این هزینه‌ها دریافت می‌شود.

حسینی درباره اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تخصیص تسهیلات به سفر عمره، ‌توضیح داد: پیشنهاد تسهیلات عمره مطرح شده است، ولی تا الان تسهیلاتی داده نشده است و مردم باید خود این هزینه را بپردازند.

او درباره نحوه محاسبه سود سپرده عمره با توجه به اینکه مبلغ اولیه ۸۰۰ هزار تومان پس از حدود ۱۲ سال در بانک به حدود ۳ میلیون تومان رسیده است، گفت:‌ سود مشارکت سپرده عمره مطابق عقود اسلامی، که سود بلندمدت بوده، محاسبه شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد:‌ سود سپرده حج تمتع نیز مانند عمره محاسبه می‌شود و تصمیم درباره آن در شورای پول و اعتبار گرفته می‌شود.

حسینی پیش‌تر گفته بود: سود سپرده عمره براساس عقود اسلامی از ۱۷ و ۱۹ درصد بوده است.

رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: وجوه عمره و حج در بانک سپرده‌گذاری شده است و سازمان حج و زیارت هیچ دخل و تصرفی در وجوه زائران ندارد. وقتی زائران در بانک ثبت‌نام کردند یک پیام به سازمان حج و زیارت آمد که این تعداد در صف عمره هستند.

ما به وجوه زائر دسترسی نداریم و پول نزد نظام بانکی است. نظام بانکی هم براساس عقود اسلامی، سود مشارکت را به مردم می‌پردازد و نحوه محاسبه سود این ودیعه‌ها به نظام بانکی مربوط است.

حسینی بیان کرد: درباره این اختلاف قیمت، اگر غیر از حج و عمره، پولمان را نزد بانک سپرده گذاشته بودیم، باز هم این وضعیت را داشت. ضمن این‌که ما هم در ازای خدمتی که به زائران می‌دهیم باید به کشور میزبان (عربستان) ارز پرداخت کنیم و اگر قرار باشد تدبیری شود بانک‌ها باید انجام دهند.

بنابر اعلام سازمان حج و زیارت در حال حاضر حدود یک میلیون نفر در نوبت انتظار سفر حج تمتع هستند

منبع شفقنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=32977

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.