• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
11

دلیل شش گوشه بودن ضریح امام حسین (ع) چیست؟

  • کد خبر : 19955
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
دلیل شش گوشه بودن ضریح امام حسین (ع) چیست؟

دلیل شش گوشه بودن ضریح امام حسین (ع) چیست؟

قبر امام حسین علیه السلام بر خلاف سایر ضریح مطهر شش گوشه دارد و علت شش گوشه آن این است که اجساد پسران و دختران شهدا را در آنجا دفن کرده اند.

قبر امام حسین شش گوشه دارد، آیا رازی در این کار نهفته است؟

در روایات و داستانهای بسیاری نقل شده است، اما از مجموع احادیثی که نقل شده و به واقعیت نزدیکتر است، احادیثی است که شیخ مفید (ره) در کتاب الارشادات آورده است.

وی در بخشی از این کتاب نام 17 شهید بنی هاشم را در روز عاشورا ذکر کرده و نوشته است:

«آنها را زیر پای پیامبر در قبر (گودالی بزرگ) دفن کردند و اثری از قبورشان نیست و فقط زائران با اشاره به زمین در پای امام – علیه السلام – آنها را زیارت می کنند و علی بن الحسین (علیه السلام) (علی اکبر) در میان آنهاست.

همچنین مرحوم مفید در کتاب خود آورده است: هنگامی که عمر بن سعد از کربلا می رفت، گروهی از قبیله بنی اسد ساکن غزیریه به آنجا آمدند و برای امام حسین و یارانش دعا کردند. امام حسین(ع) را در همان جایی که اکنون مزار ایشان است دفن کردند و علی بن حسین را زیر پای پدرش دفن کردند و سپس چاله بزرگی کندند و سایر شهدا و یاران امام را با هم دفن کردند و عباس را دفن کردند. بن علی در غزیریه که در آنجا به شهادت رسید و اکنون آرامگاه اوست.

علت ۶ گوشه بودن مزار امام حسین علیه السلام

در برخی از روایات دیگر مانند «کتاب مهمان» جعفر بن محمد قمی آمده است که امام سجاد علیه السلام به کربلا آمد و بنی اسد را متحیر دید که سرها و بدن ها از هم جدا شده بود و هیچ راهی برای شناسایی آنها نداشتند. امام زین العابدین علیه السلام قصد خود را از دفن شهدا اعلام کرد و به سوی پیکر بی جان پدر رفت و برای آخرین بار آن را در آغوش گرفت و با صدای بلند گریست. و سپس به طرف دیگر رفت. که زمین را حرکت می داد، ناگهان قبر آماده ای ظاهر شد و پدر را تنها در قبر گذاشت و گفت: آیا کسی هست که مرا یاری کند و پس از دفن بر روی قبر نوشت: «هذا قبر الحسین بن علی بن ابی طالب الذی ختلاوه عطشانه غریبه است».

پس از دفن پدر، نزد عمویش عباس رفت و تنها آن شهید بزرگوار را به خاک سپرد، سپس به مردم بنی اسد دستور داد دو قبر بزرگ حفر کنند و شهدای گرانقدر دیگر را در آنجا دفن کنند. نزدیکترین شهید به امام حسین فرزند بزرگوارش علی اکبر است.

امام صادق در این باره به عبدالله بن حماد بصری می فرماید: امام حسین (ع) را به طرز عجیبی کشتند، هر که امام را زیارت کند غمگین می شود و برای او گریه می کند و هر که نتواند او را زیارت کند، دلش برای کسی که قبر فرزندش را بر کف پایش ببیند می سوزد.

از این رو، همانطور که مشخص است، زوایای اضافی حرم مطهر امام، محل دفن فرزند بزرگ ایشان علی اکبر(ع) و همچنین مدفن طفل شش ماهه ایشان علی اصغر(ع) است.

حرم امام حسین

نقوش 6 گوشه حرم امام حسین

عبدالرزاق حسنی مرقد مطهر آن حضرت را چنین توصیف کرده است:

حرم امام حسین از ارتفاع [صندوق مانند] از چوب ساخته شده است که با عاج تزئین شده است که روی آن دو مش وجود دارد. توری داخلی از فولاد گران قیمت و مش بیرونی از نقره سفید براق… و توری دیگر بدون هیچ مانعی بین آن دو به مش بیرونی متصل است و از مش بیرونی که متعلق به امام حسین است فقط یک متر کوتاهتر است.

منبع: رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=19955

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.