• امروز : سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 24 December - 2024
8

تنها 29 درصد متقاضیان وام بابت مسکن ودیعه دریافت کردند/دست خالی مستاجران و بی توجهی بانک ها

  • کد خبر : 36039
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۵
تنها 29 درصد متقاضیان وام بابت مسکن ودیعه دریافت کردند/دست خالی مستاجران و بی توجهی بانک ها

اخبار اقتصادی به نقل از ایسنا، عملکرد بانک ها در بازپرداخت وام اجاره به مستاجران چندان امیدوارکننده نیست. این در حالی است که رئیس جمهور همواره بر حل مشکلات مسکن اقشار پایین جامعه تاکید دارد.

تخمین زده می شود که حدود 9 میلیون خانوار مستاجر در کشور زندگی می کنند و راهکارهایی مانند اسکان این گروه ها در چارچوب طرح نهضت ملی مسکن، ساخت مسکن استیجاری و پرداخت خدمات کمک ودیعه در اختیار دولت است. دستور جلسه. در نهضت ملی مسکن موفقیت هایی حاصل شده و دو میلیون و پانصد هزار واحد زمین تحویل داده شده است، اما در دو حوزه دیگر عملکرد چندان خوبی نداشته است. به خصوص اینکه سیستم بانکی در پرداخت وام اجاره ای نوعی فرار می دهد.

از زمان تصویب سازوکار کمک به سپرده مسکن که همزمان با شیوع ویروس کرونا در سال 1398 آغاز شد، یک میلیون و 294 هزار متقاضی واجد شرایط ثبت نام شده اند و بانک ها با 381 هزار و 762 متقاضی قرارداد منعقد کرده اند که حدود 29 درصد است. .

در سال 1398 حداکثر سقف کمک ودیعه مسکن 50 میلیون تومان بود که در سال های بعد افزایش یافت و امسال با رشد 300 درصدی نسبت به سه سال قبل به 200 میلیون تومان افزایش یافته است. متقاضیان فقط یک بار می توانند از این وام استفاده کنند. یعنی اگر شخصی در سه سال گذشته وام دریافت کرده باشد، وام بازپرداخت نمی شود.

برای دریافت تسهیلات کمک واریزی، موجر و مستاجر باید قرارداد را در سامانه خودنویس ثبت کنند و قرارداد باید کد رهگیری رایگان دریافت کند. قبل از انعقاد قرارداد باید اطلاعات واحد مسکونی در سامانه املاک و اسکان ثبت شود.

برخی مستاجران گزارش می دهند که سیستم بانکی از پرداخت وام های اجاره ای جلوگیری می کند. بررسی های میدانی نشان می دهد به جز بانک مسکن، سایر بانک ها تمایل چندانی به بازپرداخت وام مسکن از جمله تسهیلات کمک سپرده ندارند. از سوی دیگر مالکان از انعقاد قرارداد در سامانه خودامضا خودداری می کنند.

بر اساس بخشنامه ای که بانک مرکزی در سال گذشته به بانک ها ابلاغ کرد، در صورتی که بانک/موسسه اعتباری غیربانکی تسهیلات موضوع این بخشنامه را بدون توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی به متقاضیان ارائه نکند، این تسهیلات مشمول این بخشنامه خواهد بود. مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (5) ماده (4) قانون جهش تولید مسکن.

اما مشکلات سیستم بانکی از جمله معرفی یک ضامن رسمی، معرفی دو ضامن یا ارائه عنوان ملکی به عنوان وثیقه، مانعی برای مستاجران شده است. عجیب است که برخی بانک ها از مستاجرانی که خانه ندارند می خواهند ضمانت سند خانه خود را داشته باشند.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=36039

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.