اقتصادهایی که بیشترین بهره را از هوش مصنوعی می برند

به گزارش اخبار اقتصادی، یک مطالعه جدید نشان می دهد که رشد اقتصادی متاثر از هوش مصنوعی در ایالات متحده و اقتصادهای پیشرفته جهان از چین و اقتصادهای در حال توسعه بیشتر خواهد بود. رویدادی که رقابت جهانی بین واشنگتن و پکن را بیشتر می کند.

به گزارش بلومبرگ، این مطالعه که توسط موسسه Capital Economics مستقر در انگلیس انجام شد، کشورها را بر اساس پتانسیل آنها برای بهره مندی از هوش مصنوعی رتبه بندی کرد. در این رتبه بندی، ایالات متحده مقام اول را به خود اختصاص داده و پس از آن سنگاپور، بریتانیا و سوئیس قرار دارند.

چین با ظرفیت بالا برای نوآوری و سرمایه گذاری های گسترده در بخش هوش مصنوعی، در میان 33 کشور این رتبه بندی در میانه جدول قرار دارد. دلیل رتبه پایین چین به دلیل رویکرد نظارتی سختگیرانه این کشور است که باعث شده است گسترش هوش مصنوعی کند شود.

کارشناسان می گویند هوش مصنوعی احتمالاً به ایالات متحده کمک می کند تا برتری خود را نسبت به چین در تولید ناخالص داخلی حفظ کند. علاوه بر این، انقلاب هوش مصنوعی دلیل دیگری است که نشان می دهد نباید انتظار داشته باشیم که اقتصاد چین مانند گذشته از اقتصاد آمریکا پیشی بگیرد.

از سوی دیگر، چین در شرایطی به تلاش برای توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی ادامه می‌دهد که ایالات متحده محدودیت‌هایی را بر صادرات ریزتراشه‌های مورد استفاده در پردازش هوش مصنوعی اعمال کرده است، به این معنی که توسعه هوش مصنوعی در چین متفاوت است. از کشورهای دیگر … غربی خواهد بود.

“هوش مصنوعی مولد” می تواند منجر به جهش چشمگیر در بهره وری ایالات متحده شود (حدود 1.5 درصد سالانه برای یک دهه) و به طور قابل توجهی رشد جهانی را تقویت کند.

کاپیتال اکونومیکس گفت هوش مصنوعی احتمالاً رشد اقتصادی هند را در کوتاه مدت کند می کند، تا حدی به این دلیل که رشد برون سپاری فرآیندهای تجاری از کشورهای توسعه یافته را کند می کند. برون سپاری به تحویل فرآیندها یا فعالیت های داخلی یک شرکت به یک ارائه دهنده خارجی تحت یک قرارداد خاص اشاره دارد.

بر اساس گزارش کپیتال اکونومیکس، “مرگ آهسته” این بخش می تواند رشد اقتصادی هند را 0.3 تا 0.4 درصد سالانه در دهه آینده کاهش دهد.

از سوی دیگر، هوش مصنوعی بعید است که باعث افزایش بیکاری شود. به گفته کپیتال اکونومیکس، احتمالاً مشاغل جدید مرتبط با هوش مصنوعی ایجاد می شود و بهره وری بالاتر می تواند منجر به تقاضای بیشتر برای کالاها و خدمات شود.

منبع: اکوایران

دکمه بازگشت به بالا