به گزارش اخبار اقتصادی، در هفته گذشته روند شاخص بورس تهران دوبرابر بود. در دو روز اول کاهش و در سه روز بعد افزایش یافت. با این تفاوت که ریزش شاخص بیشتر از رشد آن بوده است.

روز شنبه شاخص کل 16 هزار و 864 واحد کاهش یافت و 597 میلیارد تومان پول واقعی از بازار خارج شد. روز یکشنبه شاخص 51 هزار و 609 واحد افت کرد و هزار و 173 میلیارد تومان سرمایه از بازار خارج شد.

روز دوشنبه شاخص 4470 واحد رشد کرد و 455 میلیارد تومان پول واقعی برداشت شد. روز سه شنبه شاخص 8 هزار و 451 واحد افزایش و خروج پول به 300 میلیون تومان کاهش یافت.

روز چهارشنبه، شاخص کل برای سومین روز متوالی افزایش یافت، اما سرعت رشد همچنان پایین بود. شاخص ۵۸۹۱ واحد افزایش یافت و ۶۷ میلیارد تومان پول واقعی برداشت شد.

به این ترتیب در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل 49 هزار و 843 واحد کاهش نسبت به هفته گذشته داشت، بنابراین عملکرد هفتگی شاخص بورس منفی 2.4 درصد بود. شاخص هم وزن در پایان هفته 25 هزار و 567 واحد کاهش نسبت به هفته قبل داشت و بازدهی منفی 3.6 درصدی را به ثبت رساند.

روند تغییرات ارزش معاملات خرد به طور کلی نزولی بود، میانگین ارزش معاملات سهام خرد در هفته گذشته 4.185 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 4410 میلیارد در سال گذشته 5 درصد کاهش داشت. هفته گذشته

در مجموع در طول هفته 2.292 میلیارد تومان پول واقعی از بورس خارج شد و میانگین برداشت روزانه پول واقعی 458 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل 138 درصد افزایش داشت.

به این ترتیب شاخص در روز چهارشنبه توانست برای سومین روز صعود کند اما در شانزدهمین روز برداشت پول واقعی ثبت شد.

تحلیلگران خوشبین معتقدند توقف نزولی شاخص و رشد آن نشانه حمایت از مرز 2 میلیون واحدی است و از این رو معتقدند که شاخص به زیر این مرز نخواهد رسید. از سوی دیگر، تحلیلگران بدبین تداوم خروج سرمایه از بورس و افزایش ریسک های سیستماتیک را نشانه ای از کاهش احتمالی شاخص در هفته آینده می دانند.

در روزهای اخیر تمام توجهات معطوف به غرب خاورمیانه است. جایی که تحلیلگران بر این باورند که وقایع به سمتی خواهد رفت که توازن قوا در منطقه را تغییر دهد. بنابراین تأثیر این تحولات در ایران ممکن است بر بازارها تأثیر بگذارد. انتظارات و نگرش سرمایه گذاران در تغییرات قیمت منعکس می شود و در واقع قیمت ها خلاصه ای از اطلاعات موجود در بازارها را نشان می دهد. در این چارچوب، گروهی از تحلیلگران معتقدند که مداخلات مسئولین باعث وقفه در انتقال اطلاعات می شود و مسئولان باید اجازه دهند تغییرات قیمتی رخ دهد. از سوی دیگر گروهی دیگر معتقدند سیاست گذار پولی باید از ارزش پول ملی حمایت کند و نهاد ناظر بر بازار سرمایه نیز باید از سرمایه گذاران خرد حمایت کند و با سیاست های مناسب بازار را از رکود خارج کند. این در حالی است که بورس تهران در حال حاضر در روند نزولی قرار دارد و حجم معاملات پایین است و با توجه به شرایط روزهای اخیر هیچ نشانه ای از رونق در بازار دیده نمی شود.