اکوایران: آمارها نشان می دهد بیشترین میزان تخصیص ارز وارداتی به تجارت و کالاهای تجاری اختصاص یافته است.
اخبار اقتصادی، در آخرین گزارش بانک مرکزی از عرضه ارز، از ابتدای سال جاری تا ۲۵ مهرماه بیش از ۳۵ میلیارد دلار ارز کشور برای واردات تامین شده است. بر اساس این گزارش 53.6 درصد از این میزان به کالاهای تجاری اختصاص دارد. حدود 19 میلیارد دلار برای این دارایی ها هزینه شده است.
دو گروه کالاهای اساسی و دارو و واردات و صادرات هر کدام 22 درصد از ارز وارداتی کشور را به خود اختصاص داده اند. بنابراین حدود 7.8 میلیارد دلار برای تامین هزینه های ارز وارداتی هر یک از این گروه ها اختصاص یافته است که در مجموع بالغ بر 15.6 میلیارد دلار می شود. در نهایت 846 میلیون دلار به بخش خدمات اختصاص یافته است که معادل 2.4 درصد است.
قیمت تمام شده کالاهای اساسی و دارو برای بانک مرکزی
بر اساس گزارش بانک مرکزی، در مجموع ۷۸۴۵ میلیون دلار به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص یافته است. از این میزان 6116 میلیون دلار صرف واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شده است. این گروه شامل گندم، دانه های روغنی، نهاده ها و غیره است. 1729 میلیون دلار ارز به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است. ارز تخصیصی به این دسته 28 هزار و 500 تومان برآورد شده است.
میزان ارز تخصیص یافته به بخش صنایع.
به طور کلی ارز مورد نیاز صنایع در هفت گروه طبقه بندی شده و در مجموع 26 میلیارد و 886 میلیون دلار به آنها اختصاص یافته است. ذینفعان این پول یا ارز را نصف دریافت کرده اند یا به جای صادرات وارد کرده اند.
در بین این شش گروه، بیشترین میزان ارز تخصیص یافته پس از گروه «سایر»، 4 میلیارد و 439 میلیون دلار بوده که مربوط به «صنعت حمل و نقل خودرو» است. از این میزان 2614 میلیون دلار ارز از طریق ارز و 1825 میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات بوده است. در مقابل، کمترین تخصیص ارز در این گروه تنها ۹۹۳ میلیون دلار مربوط به «نساجی و پوشاک» بوده است. از میزان ارز حاصل از این بخش، 941 میلیون دلار از طریق ارز و 52 میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات بوده است.
به طور کلی در بخش صنعت 19560 میلیون دلار به ارز و 7830 میلیون دلار به واردات در مقابل صادرات اختصاص یافته است.
منبع اکو ایران