• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
9

8 گره فعالیت های اقتصادی; کندی راه اندازی به صف مشکلات تولید افزود

  • کد خبر : 35177
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۶
8 گره فعالیت های اقتصادی;  کندی راه اندازی به صف مشکلات تولید افزود

اکوایران: اگرچه گزارش شاخص مدیران خرید دی ماه نشان می دهد که سایه رکود از سر شرکت های اقتصادی دور شده است، اما ارزیابی ها نشان می دهد فعالان اقتصادی همچنان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و این نگرانی ها را نسبت به وضعیت شرکت های اقتصادی و بازدهی احتمالی ایجاد کرده است. در دوران رکود

اخبار اقتصادی؛ بر اساس ارزیابی های انجام شده، عدد به دست آمده برای این شاخص در کل اقتصاد 50.84 و بخش صنعت 51.65 است که نسبت به ماه قبل اندکی بهبود یافته و توانسته اند از رکود خارج شوند. تامین مواد اولیه را با مشکل مواجه کرده است و به نظر می رسد با توجه به بی ثباتی و افزایش نرخ ارز، شوک جدیدی وارد بخش تولید شود. از سوی دیگر ادامه سیاست های نادرست و وضع قوانین غیرتخصصی نیز باعث کاهش مستمر صادرات شده است.

در شاخص مدیران خرید اگر عدد شاخص بیشتر از 50 باشد نشان دهنده خروج اقتصاد از رکود است اما اگر عدد شاخص کمتر از 50 باشد به این معنی است که اقتصاد در مسیر انقباض و رکود قرار دارد. با توجه به ارقام به دست آمده می توان گفت این شاخص در دی ماه موفق به پشت سر گذاشتن رکورد رکورد شد و در سایه امنیت رها شد. بر اساس گزارش شاخص مدیران خرید اقتصادی دی ماه، این سوال مطرح می شود که چه عواملی برای این شاخص موثر بوده است؟

مشکلات اصلی شرکت های اقتصادی

با توجه به اعداد به‌دست‌آمده در بخش کل صنعت و در بخش صنعت، فعالان اقتصادی به 9 چالش شرکت‌های اقتصادی اشاره می‌کنند و معتقدند این عوامل بیشترین تأثیر را بر شاخص مدیران خرید داشته است.

از این حیث فعالان اقتصادی خاطرنشان می کنند که با وجود بهبود این شاخص در دی ماه، باز هم برخی عوامل مشکلات زیادی را برای شرکت های اقتصادی ایجاد می کند. یکی از مشکلاتی که فعالان این بخش به آن اشاره می کنند، ترخیص مواد اولیه در گمرک است که به گفته فعالان این بخش، در حال حاضر ترخیص از مبادی ورودی به کشور زمان زیادی می برد و با موانع و عدم ترخیص فراوان مواجه است. مواد اولیه و قطعات یدکی در گمرک باعث کمبود جدی مواد اولیه شده و از سوی دیگر تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه با کندی پیش می رود.

از سوی دیگر، به گفته فعالان این بخش، ادامه روند طولانی تخصیص ارز و ترخیص کالا از گمرک باعث کمبود مواد اولیه و در نتیجه تولید در ظرفیت های کمتر از ظرفیت تولید و در نتیجه آن شده است. نتیجه، تعدیل جمعیت فعال است.

در مجموع کمبود نقدینگی و مشکل در تامین مواد اولیه و همچنین افت شدید قدرت خرید و کمبود تقاضای مشتریان باعث حبس در شرکت ها شده است.

علاوه بر عوامل ذکر شده، فعالان اقتصادی معتقدند که نوسانات نرخ ارز، شرایط اقتصادی جامعه و… پیش بینی انتظارات برای ماه آینده را بسیار دشوار می کند و با وجود اینکه به پایان سال نزدیک می شود، تا حدودی بدبینانه است و شرکت ها پیش بینی می کنند که دوباره با چالش هایی روبرو خواهند شد: افزایش نرخ ارز و عرضه پاداش مواد. ، و غیره.

از سوی دیگر باید توجه داشت که نوسان نرخ ارز مشکلاتی را در زنجیره تامین مواد اولیه ایجاد می کند و تامین مواد اولیه توسط تامین کنندگان انجام نمی شود.

از جمله مشکلات ذکر شده، نارضایتی نیروی کار از دستمزد و عدم تمایل به کار به دلیل فشار هزینه های زندگی نیز باعث کاهش اشتغال شده است. برخی فعالان اقتصادی خاطرنشان می کنند که در حال حاضر تمایل به کار در کشور به شدت کاهش یافته است.

محدودیت صادرات به برخی کشورهای همسایه یکی دیگر از مشکلاتی است که فعالان اقتصادی به آن اشاره می کنند؛ در حال حاضر بسیاری از محصولاتی که قبلا صادر می شد قابل صادرات نیست.

به گفته فعالان اقتصادی، تداوم کاهش قدرت خرید و تقاضای مشتریان در بازار موجب رکود مستمر در بسیاری از بخش‌های فعالیت شده است.

اما ممانعت بخش خصوصی از صدور مجوز تا ایجاد مشکل در تامین مواد اولیه، به یکی از چالش‌های همیشگی و همیشگی بسیاری از شرکت‌ها تبدیل شده است که فعالان اقتصادی آن را مشکل می‌دانند.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=35177

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.