اخبار اقتصادی، امروز دوشنبه 2 بهمن 1402 نشست خبری سخنگو صنعت آب ایران همزمان با نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و انرژی های تجدیدپذیر در غرفه شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب کشور در جمع خبرنگاران گفت: اگرچه طبق آمارهای بلندمدت میانگین بارندگی کشور حدود 100 میلی متر پیش بینی می شد، اما متاسفانه حدود 55 میلی متر بارندگی داشت. یعنی در سال هیدرولوژیکی جاری کشور از نظر حجم بارندگی 44 درصد از بلندمدت 55 ساله عقب است و حتی نسبت به گذشته 40 درصد کاهش بارندگی داشته است.
وی افزود: استان های فارس، هرمزگان، بوشهر، قم، خراسان رضوی، مرکزی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد، چهارمحال و بختیاری، زنجان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، سمنان، تهران، لرستان، البرز . همدان و خوزستان از جمله استان هایی هستند که کمترین بارندگی را داشته اند. بنابراین در مقایسه با بلندمدت، 36 تا 76 درصد عقب هستند.
بزرگ زاده خاطرنشان کرد: کشور باید از ابتدای سال هیدرولوژیکی حدود 40 درصد سهمیه بارندگی سالانه خود را دریافت می کرد اما تنها حدود 22 درصد بارندگی را دریافت کرده است.
وی همچنین به حجم مخازن سدهای تهران اشاره کرد و اظهار داشت: حجم مخازن سدهای تهران در حال حاضر حدود 265 میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته پنج درصد بهتر است، اما درصد سدهایی که در حال پر شدن هستند حدوداً حدود 265 میلیون متر مکعب است. 14 درصد .
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه وضعیت سه سد شرق تهران یعنی لار، لتیان و ماملو نسبت به سال گذشته بدتر شده است، اظهار داشت: سدهای طالقان و امیرکبیر کرج در شرایط بهتری قرار دارند.
وی افزود: آبرسانی غرب تهران از دو سد طالقان و کرج و سامانه شرق تهران از سه سد شرق تهران آب دریافت می کند و مجبوریم از انعطاف لازم بین سامانه شرق و غرب تهران برای مدیریت استفاده کنیم. تهران.
بزرگ زاده افزود: برای غلبه بر پیامدهای منفی بارندگی کم به ویژه در شهر تهران، لازم است شهروندان تهرانی حدود 15 درصد در مدیریت مصرف آب مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: نه تنها جیره بندی آب در دستور کار نیست، بلکه حتی جیره بندی آب نیز در دستور کار نیست. بلکه آنچه مطرح است مدیریت مصرف است و اساس آن اطلاع رسانی به شهروندان و درخواست همکاری آنهاست.
28 استان کشور بارندگی کم دارند
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه حدود 28 استان کشور از کمبود بارندگی رنج می برند، اظهار داشت: البته در این میان 16 استان و تقریبا 30 شهر از جمله سیستان و بلوچستان، مشهد، تهران و گلستان شرایط حساس تری دارند. . که وزارت نیرو واکنش نشان می دهد و برای مدیریت اضطراری آب همه این شهرها واکنش های لازم را برنامه ریزی کرده است.
بزرگ زاده گفت: طرح هایی تهیه شده و مشاوران و پیمانکاران انتخاب شده اند. در خصوص مشکلات کمبود بارندگی جلساتی با مدیران ارشد کشور برگزار و اطلاع رسانی خوبی در این زمینه صورت گرفت.
وی ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور نیز بر ساماندهی برنامه و بودجه تاکیدات لازم را داشته تا تامین مالی این پروژه ها به موقع انجام شود و امیدواریم با کارهای انجام شده در مدیریت تامین و مدیریت مصرف بتوانیم خواهد توانست بر مشکلات کمبود بارندگی غلبه کند.
منبع رکنا