انواع شخصیت ها در فیلم ها و سریال ها به قدری زیاد است که می توان لیست بلندبالایی از آنها نوشت و بازی بازیگرانی که هر کدام از این تیپ ها را بازی کرده اند را تحلیل و تحلیل کرد.
تیپ های شخصیتی در فیلم ها و سریال ها به قدری زیاد است که می توان فهرست بلندبالایی از آن ها نوشت و بازی بازیگرانی که هر کدام از این تیپ ها را بازی می کردند را تحلیل و تحلیل کرد، اما برخی از شخصیت ها به دلیل ویژگی های متفاوتشان، مدت بیشتری در ذهن بیننده باقی می مانند. حتی سال ها مردم از این بازیگر با آن نقش یاد می کردند. این اتفاق برای بسیاری از بازیگران طی سالها رخ داده است و بازیگران زن در نقشهایی جدید و جذاب برای تماشاگران ظاهر میشوند.
طبق آمار و تحقیقات مختلف، جامعه ایران در سال های اخیر بیش از گذشته عصبی شده است و همه ما نمونه هایی از آن را در زندگی روزمره خود می بینیم، بنابراین عجیب نیست که شخصیت های هیستریک و پرخاشگر بیش از گذشته در فیلم ها و سریال ها ظاهر شوند. بازیگران زن در سریالهای مختلف شخصیتهایی با این ویژگیها را جلوی دوربین بردند، اما با پخش سریال زخمیها، مردم با چهرهای متفاوت یا شاید باید گفت ترسناکتر از قبلی. آنها هرگز یک زن عصبی را ندیده بودند، برای آنها تازگی داشت.
سمیرا «زخم کاری» بهانه ای شد برای مرور بازیگران زن نقش آفرینی در فیلم ها و سریال های مختلف که عصبی بودند و همه روی آنها حساب می کردند!
پروین ملکوتی (عزیزالسلطنه) در «دایی جان ناپلئون»
ناصر تقوایی را با نمایش تصویر زنی عصبی و پرخاشگر که به دوران قبل از انقلاب بازمی گردد را می توان یکی از اولین کارگردانانی دانست که در سریال خود شخصیت زنی با ویژگی های متفاوت را به نمایش گذاشت. پروین ملکوتی که بدلکار شناخته شده ای هم بود، جدای از بازیگری، در سریال «عمو جان» به دلیل تسلطی که بر همسرش دوستعلی خان و برخی اطرافیانش داشت، نقش زنی را بازی کرد که همه از آن می ترسیدند. ناپلئون» و در نقش عزیزالسلطنه در آن زمان و حتی پس از آن برای بسیاری تبدیل به شخصیت جدیدی شده بود. ناگفته نماند که صدای پرابهات ملکوتی در به نمایش گذاشتن ویژگی های نقشی که بازی می کرد بسیار کمک کرد.
جمیله شیخی در «سقوط کویر»، «پدر سالار» و «لیلا»
جمیلا شیخی در طول سالهای بازیگریاش در میان تمام نقشهایی که بازی کرده، چندین شخصیت منفی جلوی دوربین رفته است، بازی ماهرخ در «پاییز کویر» او را به نماد یک مادرشوهر بد تبدیل کرده است. . شیخی در فیلم «لیلا» مرحوم مهرجویی نقش مادرشوهری را بازی کرد که با دخالت در زندگی پسرش رابطه او با عروسش را تیره میکند. در «پدر سالار» اما نقش شیخی جذابتر و تأثیرگذارتر بود و انصافاً این بازیگر سالخورده میدانست چگونه این حس اقتدار را به بیننده منتقل کند و زنی قدرتمند را به تصویر بکشد. قدرت مولود زمانی بیشتر نمایان شد که اسدالله خان با همه عظمتی که داشت به او احترام چندانی قائل نشد و به قول معروف او را کنار گذاشت.
رویای کودکی در «خواب و بیدار»
نام رویا نونهالی با بازی در نقش نتشا در سریال خواب و بیدار سال ها بر سر زبان ها بود. ناتشا زنی ترسناک بود که بر همه چیره می شد و با نقشه هایش همه چیز را به نفع خود انجام می داد. البته بعد از داستان «خواب و بیدار» جنایت شاید کمی بیشتر از عصبی بودن او به چشم می خورد، اما نباید فراموش کرد که اصغر کاپک با بازی مهدی فخیم زاده در مقابل من و او تبدیل به موش شد. از او و نقشه هایش می ترسید.
بیتا فرهی «پارک وی» و «هامون»
بیتا فرهی با بازی در نقش مهشید در فیلم هامون تصویر جدیدی از زنی مدرن امروزی را به نمایش گذاشت که دنیایی متفاوت دارد و هیستریک دارد. او می دانست که چگونه با ویژگی های خاص خود به خوبی از عهده این نقش برآید و حملات معروف خود علیه حمید هامون را به تصویر بکشد. او سال ها بعد در فیلم «پارک وی» ساخته فریدون جیرانی نیز نقش زنی را بازی کرد که مشکلات روحی و روانی دارد و همین باعث شد تا دست به کارهای ترسناکی بزند و شخصیتی عصبی به تماشاگر ارائه دهد.
مریم امیر جلالی در سریال طنز
مریم امیرجلالی هنوز به عنوان یک زن پر سر و صدا شناخته می شود، شیوه تهاجمی او در صحبت کردن در فیلم ها و سریال های طنز این تصویر را در ذهن بیننده ایجاد کرد و البته به نظر می رسد که این بازیگر مشکلی برای شناخته شدن به این ویژگی ندارد! کامنت هایی که در فضای مجازی می گذارد و دستمایه شوخی کاربران می شود نیز نشان از لحن پر سر و صدا و عصبی او دارد، مانند همان لحنی که با ماشاالله و هاشم خان در سریال عطاران داد و فریاد می زد.
پریناز ایزدیار “شهرزاد”
شیرین با بازی پریناز ایزدیار در سریال «شهرزاد» از آن دست نقش هایی بود که ویژگی های شخصیتی عصبی و پرخاشگر، زن سنتی اما می خواست مدرن باشد و همین تناقض به پرخاشگری او دامن زد. عشق هیستریک شیرین به قباد از او چهره زنی پرخاشگرانه حساس ساخت. رویارویی او با شهرزاد خشم و عصبانیت او را بیشتر شعله ور کرد و در نهایت او را تبدیل به شخصیتی کرد که اطرافیانش از آن می ترسیدند.
ساره بیات در «عاشقانه»
ساره بیات در سریال عشقانه نیز نقش زنی پرخاشگر و عصبی را بازی می کرد، پگاه همسر سهیل (با بازی محمدرضا گلزار) زنی بود که مدام با شوهرش دعوا می کرد، او را تحقیر می کرد، هر چه می شد. . در مقابل آن خانم. با فریادهایش اعصاب بیننده را خرد می کرد. پگاه همچنین نماد زنی مبارز و عصبی بود که افکار عمومی را به وحشت می انداخت.
ویشکا آسایش در «آقایان ممکن است وارد نشوند»
در لیست بازیگران زن نقش های عصبی و پرخاشگرانه باید نام ویشکا آسایش را هم بگنجانیم، او در فیلم «مردان ممنوع الخروج» مدیر مدرسه بود و همه روی او حساب می کردند، خانم دارابی ضد شخصیتی داشت. مردانه بودن و حضورش در همه جا خیلی ها را به لرزه انداخت، درست است که کل داستان فیلم کمدی بود اما شخصیت خانم دارابی زنی بود که هیچکس جرات نزدیک شدن به او را نداشت و برای خیلی ها ترسناک بود.
سوهبا شرافتی در «نون خا»
اگر بخواهیم شخصیت روناک در سریال نون خا را در یک کلمه توصیف کنیم، باید بگوییم که او دختری قلدر است، دختری با ابهت که با وجود شوخ طبعی، شادی زیادی نیز در شخصیتش دارد. سوهبا شرافتی بازیگر نقش روناک توانسته مرز کمدی و جدیت را در نقش خود حفظ کند و حتی بر مردان اطرافش نیز مسلط شود.
رعنا آزادی ور در «زم کاری»
اما در میان تمام شخصیت هایی که در فیلم ها و سریال های مختلف به عنوان یک زن پرخاشگر و عصبی به تصویر کشیده شدند، سمیرا «زم کاری» وحشتناک ترین باقی مانده است. شخصیت عصبی، پرخاشگر و پرخاشگر او، مخصوصاً در فصل اول، واقعاً تماشاگر را می ترساند تا جایی که این ویژگی های او، زنانگی او که حتی دستش را به سمت مردان بلند می کند و گلوی آنها را می گیرد، منبع شوخی های بسیاری شد. در میان کاربران فضای مجازی و همه از او هستند.او به عنوان شخصیتی پاره پاره شناخته می شد. با “زخم” خیلی ها بعد از خدا از سمیرا می ترسند!
منبع رکنا