معاملات سیمان در هفته سوم آذرماه به صورت مسالمت آمیز انجام شد. ترس از محدودیت های گاز صنعتی تاثیری بر روند تجاری این بخش نداشت و فروش عمده با قیمت پایه انجام شد.
اخبار اقتصادی، در چهار روز ابتدایی هفته جاری بالغ بر یک میلیون و 642 هزار تن سیمان در رینگ صنعتی بازار فیزیکی بورس کالای ایران به فروش رسید. عمده عرضه سیمان در بازار فیزیکی در روزهای یکشنبه و دوشنبه انجام می شود اما بخشی از عرضه در سایر روزهای هفته انجام می شود.
محدودیت های گاز بر عرضه سیمان تأثیری نداشت
در هفته های اخیر و با تشدید موج سرما در کشور، اخباری مبنی بر کاهش گاز واحدهای تولیدی مانند فولاد و سیمان در کشور منتشر شد. در سال های اخیر با شروع فصل سرما در کشور و رشد مصرف خانوارها، کمبود عرضه سوخت در کشور تشدید شده و دولت قصد دارد برای واحدهای پرمصرف سوخت محدودیت هایی اعمال کند. بخش سیمان و فولاد، برای حل این چالش.
محدودیت مصرف گاز این صنایع باعث افت تولید این گروه ها می شود و می تواند باعث تورم قیمتی در بازار شود. البته در برخی سالها دولت اجازه استفاده از گازوئیل را در واحدهای تولیدی میداد و عملاً گاز طبیعی را جایگزین گازوئیل میکرد تا تولید واحدهای تولیدی دچار وقفه نشود. اما با توجه به جدی بودن آلودگی هوا در کشور و مخالفت های جدی با مجوز استفاده از گازوئیل، به گفته فعالان این بخش ها، امسال خبری از جایگزینی گازوئیل با گاز طبیعی نیست.
اگرچه در هفته های اخیر برخی واحدهای سیمانی کشور در تامین انرژی گازی با محدودیت مواجه شده و امکان جایگزینی این سوخت با گازوئیل وجود نداشت، اما در حال حاضر عرضه سیمان در رینگ صنعتی بورس کالا به شرح زیر ادامه دارد. این در گذشته است، بنابراین ترس از کاهش اجباری تولید، دایره را آرام کرده است. سیمان آسیبی ندیده است.
در این هفته یک میلیون و 642 هزار تن سیمان در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران عرضه شد. تقاضا برای یک میلیون و 600 هزار تن از این محصولات ثبت شد و در نهایت یک میلیون و 314 هزار تن سیمان در این بازار به فروش رسید.
این در حالی است که طی هفته گذشته منتهی به جمعه 26 آذرماه، در مجموع یک میلیون و 620 هزار تن سیمان در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران عرضه شد. برای این محصول یک میلیون و 596 هزار تن تقاضا ثبت شد که در نهایت منجر به فروش یک میلیون و 310 هزار تن سیمان در این بازار شد.
هر چند ترس از قطعی گاز منجر به رونق تولیدات زنجیره فولاد در کشور شده است، اما در حال حاضر خبری از تاثیر این موضوع بر روند بازاریابی سیمان نیست.
مغازه های آرام با کاهش تقاضا
سیمان یک کالای مصرفی است و تقاضای اصلی در بازار آن مربوط به خریداران مصرف کننده است نه خریداران سرمایه. تقاضای مصرف کنندگان برای این محصول با آغاز فصل سرما و بارندگی در کشور کاهش می یابد. بنابراین حتی در صورت افت تولید به دلیل محدودیت واحدهای تولیدی در تامین گاز طبیعی، انتظار می رود وقفه ای در تامین سیمان مورد نیاز مصرف کنندگان کشور ایجاد نشود. در واقع اگر سرمایه جویان وارد این بازار نشوند، احتمالا عرضه و تقاضا برابر می شود و خبری از رونق معاملات سیمان نخواهد بود.
منبع اکو ایران