به گزارش اخبار اقتصادی، در هفته گذشته روند شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کاملاً صعودی بود و شاخص برای 10 روز متوالی افزایش یافت. شاخص کلی در حالی که در هفته قبل به کانال 2 میلیونی صعود کرد، در هفته گذشته به نصف کانال 2.1 میلیونی رسید.

روز شنبه شاخص کل با 18 واحد افزایش به رقم 517 میلیارد تومان رسید پول واقعی بازار را ترک کرد روز یکشنبه شاخص 6220 واحد رشد کرد و 163 میلیارد تومان سرمایه از بازار خارج شد.

روز دوشنبه شاخص ۲۴ هزار و ۴۹۳ واحد رشد کرد و ۲۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد. روز سه شنبه شاخص کل 14 هزار و 839 واحد رشد کرد و 118 میلیارد تومان پول واقعی برداشت شد.

به این ترتیب در پایان معاملات روز سه شنبه، شاخص کل نسبت به هفته گذشته 46 هزار و 164 واحد بالاتر از بازدهی هفته شاخص بود. تبادل مثبت 2.2 درصد شاخص وزن برابر در پایان هفته 15901 واحد بالاتر از هفته قبل بود و بازدهی مثبت 2.2 درصدی را به ثبت رساند.

روند تغییرات ارزش معاملات سهام کوچک به طور کلی نزولی بود، میانگین ارزش معامله بورس در هفته گذشته 6 هزار و 130 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 6 هزار و 693 میلیاردی هفته قبل 8 درصد کاهش داشته است.

در مجموع در کل هفته 584 میلیارد تومان پول واقعی از بورس خارج شد و میانگین برداشت روزانه پول واقعی 146 میلیارد تومان بود.

به این ترتیب شاخص در روز سه شنبه توانست برای دهمین روز صعود کند و به کانال نیمی 2.1 میلیونی برسد. بازگشت قیمت خوراک صنعت پتروشیمی به فرمول قبلی و همچنین تغییر قیمت محصولات پتروشیمی از 28 هزار و 500 تومان به 37 هزار و 500 تومان از مهمترین اخبار هفته بود که تاثیر مثبتی بر بازار سهام آنها داشتند.

با این حال در نیمه دوم معاملات روز سه شنبه شاهد رشد عرضه بودیم. به نظر می رسد فرا رسیدن تعطیلی سه روزه بازار و همچنین خطر تصمیمات غیرمنتظره دولت از عوامل اصلی رشد عرضه باشد. از سوی دیگر همچنان ابهامات در مورد دامنه تغییر نرخ ارز وجود دارد که باعث شده معامله گران رفتار محافظه کارانه ای داشته باشند. بنابراین دولت سیزدهم و تصمیمات آن – فارغ از درست یا نادرست بودن این تصمیمات – یکی از ریسک های اصلی بازار سرمایه است، بنابراین نمی توان انتظار جهش قابل توجهی در ورود سرمایه یا حجم معاملات داشت.