به گزارش اخبار اقتصادی، دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران پس از 4 ماه، 2 میلیون کانال را از دست داد. آخرین بار در اولین روز کاری سال 1402، شاخص در کانال 1.9 میلیون قرار داشت و سپس در 4 ماه گذشته در محدوده 2 میلیون نوسان داشت. این شاخص در اردیبهشت ماه نیز تا کانال 2.5 میلیونی صعود کرده بود، اما روند نزولی شاخص از 27 اردیبهشت یعنی دقیقاً از تاریخ ابلاغ هیئت دولت مبنی بر افزایش تعرفه گاز صنایع پتروشیمی آغاز شد. اطلاعیه ای که به مدت 51 روز مخفی نگه داشته شد. به این ترتیب کارشناسان و ناظران همواره بر اهمیت اطمینان سرمایه گذار و معامله گران در بازار تاکید می کنند. اعتمادی که با مصوبات و تصمیمات خلق الساعه بیش از گذشته مخدوش شده است.

سقوط بازار بزرگ

به پیش بینی تبادل امروز -سه شنبه 27 تیر- برداشته شود بورس اوراق بهادار ما به آخرین روز کار نگاه می کنیم. در روز دوشنبه شاخص کل سهام با افت 64 هزار و 663 واحدی به یک میلیون و 956 هزار و 626 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با 20 هزار و 743 واحد کاهش روی عدد 687 هزار و 752 واحد قرار گرفت. شاخص عمومی بازار فرابورس با افت 672 واحدی به رقم 25 هزار و 805 واحد رسید. شاخص وزن برابر فرابورس نیز با کاهش 4548 واحدی به سطح 124361 واحدی رسید.

در پایان معاملات روز دوشنبه 111 نماد افزایش قیمت و 541 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارتی 17 درصد بازار افزایش قیمت و 83 درصد بازار کاهش قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

شرکت‌های شیشه سایپا (کسپا)، لابیران (شلاب) و بانک پاسارگاد (وپاسار) بیشترین افزایش قیمت را در بورس داشتند. که در سپاه کادت نظامی همچنین شرکت مخمر رضوی (غامیه)، شرکت سرمایه گذاری الماس حکمت ایران (ولماس) و شرکت توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) بیشترین افزایش قیمت را داشت.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس اوراق بهادار، نمادهای وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا)، فجر (شرکت فولاد امیرکبیر کاشان) و فسارب (شرکت ملی سرب و روی ایران) بیشترین افت قیمت را در بازار روز سه شنبه و در معاملات فرابورس داشتند. شرکت نیان الکترونیک (نیان)، شرکت رایان همافزا (رافزا) و شرکت سرمایه گذاری مسکن فردیس (تپردیس) بیشترین کاهش قیمت را داشت.

عرضه و تقاضا در بازار

در معاملات روز دوشنبه 32 نماد دم خرید و 153 نماد با دم فروش مواجه شدند. ارزش کل صف های خرید با 12 درصد کاهش نسبت به روز کاری قبل به 260 میلیارد تومان و ارزش کل صف های فروش با 33 درصد افزایش به 1.249 میلیارد تومان رسید.

پیش بینی بازار بورس امروز

معامله گران از معاملات امروز استقبال کردند زیرا شاخص های سهام دیروز کاهش یافت و برای هشتمین روز متوالی سقوط کرد. شاخص کل 3.2 درصد کاهش یافت که چهارمین افت بزرگ در سال جاری است. شاخص هم وزن نیز 2.93 درصد کاهش یافت. به این ترتیب شاخص این کانال 2 میلیون از دست داد.

دیروز ارزش معامله پول با 27 درصد رشد به 6592 هزار میلیارد تومان رسید.

به این ترتیب شاخص با کمک غول های بازار; فارس، فولاد و زنانه سقوط کرد کگل، شپنا، پارس، وبملت، موآدان و غیره. شبندر نمادهای دیگری نیز بودند که بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص کل داشتند.

تعداد نمادهای قرمز در بازار نیز بیشتر بود و 83 درصد از کل بازار را تشکیل می داد.

همچنین روز دوشنبه برای دهمین روز متوالی با خروج 1.122 میلیارد تومان سرمایه واقعی از بازار شاهد خروج ارزهای واقعی از بازار بودیم. دیروز نمادهای وبملت، تکیمیا، شستا، فملی، وپاسار، خزامیا، خاور، علیس، فارس و گلدیرا برونگراترین است پول واقعی داشت

در 10 روز معاملاتی گذشته که پول واقعی از بازار خارج شد، کل مبلغ به 6.624 میلیارد تومان رسید. یکی از عوامل اصلی فرار سرمایه، بی اعتمادی سهامداران و مهاجرت سرمایه به بازارهای موازی است. بازارهایی که کمتر در معرض مداخله دولت هستند. در چنین شرایطی هیچ نشانه ای از اقدامات سازمان بورس برای حفظ حقوق سهامداران دیده نمی شود. همچنین به نظر می‌رسد دولت سیزدهم از مشروعیت و خرید تغییرات اساسی در انتظارات عمومی برخوردار نیست و بدبینی و بی‌اعتمادی فعالان اقتصادی به اوج خود رسیده است.

پیش بینی سهام