• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
7

هزینه ها و هزینه های تهران در سال گذشته; غذا 22 درصد از هزینه پایتخت را تشکیل می دهد

  • کد خبر : 34940
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۱
هزینه ها و هزینه های تهران در سال گذشته;  غذا 22 درصد از هزینه پایتخت را تشکیل می دهد

اکوایران: در سال گذشته سهم غذا در هزینه سالانه یک خانوار تهرانی شهری نسبت به سال 1400 افزایش یافته است. علاوه بر این، «سرپناه» و «گوشت» به ترتیب بیشترین سهم هزینه های خوراکی را به خود اختصاص داده اند. این خانوارها در سال 1401 م.

اخبار اقتصادی، یکی از شاخص هایی که می تواند به افزایش درک ما از سطح رفاه خانوارهای کشور کمک نسبی کند، نسبت انواع کالاها در مخارج سالانه خانوارها است.

داده های مرکز آمار نشان می دهد سال گذشته یک خانوار شهری در تهران بیش از 70 درصد درآمد خود را صرف اقلام و خدمات غیرخوراکی کرده است. همچنین نسبت غذا در کل هزینه این خانوارها در سال گذشته نسبت به 1400 افزایش یافته است.

در میان انواع خواربار، «گوشت» و در میان تمام اقلام غیرخوراکی، «مسکن» بیشترین نسبت هزینه را در یک خانوار شهری در تهران در سال گذشته داشته است.

ردپای تورم در افزایش قیمت غذا برای پایتخت نشینان

به طور کلی، در سطوح پایین درآمدی، خانوارها مجبورند سهم بیشتری از درآمد خود را به تامین نیازهای غذایی خود اختصاص دهند و در نهایت، سهم کمتری از این درآمد برای خرید کالاها و خدمات غیرخوراکی باقی می‌مانند. این در حالی است که در سطوح درآمدی بالاتر، علاوه بر مواد غذایی، اقلام غیرخوراکی نیز سهم بالایی از مخارج خانوار را تشکیل می دهند.

داده های مرکز آمار حاکی از آن است که در سال گذشته یک خانوار شهری در تهران به طور میانگین در یک سال ۱۹۶ میلیون و ۱۸۹ هزار تومان هزینه کرده است. 77.9 درصد از این هزینه صرف خرید اقلام غیرخوراکی و 22.1 درصد برای اقلام خوراکی شده است. این در حالی است که نسبت اقلام غیرخوراکی در مخارج این خانوار در سال 1400 معادل 78.9 درصد بوده است. 21.1 درصد از هزینه ها نیز برای خرید مواد غذایی ایجاد شده است.

بنابراین طی سال جاری نسبت مخارج غذا به کل هزینه های سالانه یک خانوار شهری در تهران افزایش یافته است. این را می توان به دو منبع نسبت داد: افزایش مصرف خانوارها یا افزایش تورم خواربار در مقایسه با غیر خواربار.

در سال 1401 و همزمان با اجرای سیاست «حذف تخصیص ارز ترجیحی» تورم ماهانه در اواخر بهار و تابستان افزایش یافت. این افزایش همچنین تحت تأثیر افزایش قیمت مواد غذایی قرار گرفت. بنابراین به نظر می رسد دلیل افزایش سهم بهای تمام شده خوراکی ها از کل بهای تمام شده شهر تهران در سال 1401 نسبت به سال 1400، افزایش سریع تر تورم خوراکی ها نسبت به غیرخوراکی ها باشد و نه افزایش تورم. . مصرف واقعی ساکنان پایتخت.

علی‌رغم این تفاسیر، بررسی‌ها نشان می‌دهد که نسبت هزینه‌های خوراک در کل هزینه‌های سالانه یک خانوار در تهران نسبت به سایر استان‌ها کمتر است و این استان در رتبه‌بندی استانی «سهم خوراکی» در جایگاه «آخرین» قرار دارد. هزینه سالانه”.

“گوشت”؛ گران ترین میز تهران

سبد غذایی خانوارهای شهری تهران تقریباً از 9 گروه کالای اصلی مانند میوه‌های خشک و حبوبات، شکر و شیرینی، نوشابه و اقلام مشابه تشکیل شده است. داده‌های به‌دست‌آمده نشان می‌دهد سال گذشته یک خانوار شهری در تهران به‌طور میانگین 43 میلیون و 445 هزار تومان برای خرید محصولات غذایی هزینه کرده است. 19.8 درصد از این هزینه که حدود 8 میلیون و 600 هزار تومان می شود، به «گوشت» تعلق می گیرد. بر این اساس، گوشت بیشترین هزینه خوراک یک خانوار تهرانی شهری را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

در مرحله بعدی با اختلاف کمتری «میوه و تره بار» قرار دارند که 19.4 درصد از هزینه های غذایی یک خانوار شهری در تهران را در سال گذشته تشکیل می دادند. در رتبه سوم «آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده های آن» با سهم 17 درصد قرار دارد. به عبارت دیگر، اگر مخارج خوراک این خانوار را دایره 100 قسمتی در نظر بگیریم، 17 قسمت توسط این کالاها ایجاد می شود.

021114

“محل اقامت”؛ خرج در جیب تهران

سبد غیرخوراکی تهرانی ها از شش گروه کالای اصلی شامل اقلامی مانند «مسکن»، «بهداشت» و «تجهیزات و اثاثیه» تشکیل شده است. کل هزینه غیرخوراکی یک خانوار شهری در تهران در سال گذشته 152 میلیون و 744 میلیون تومان بوده است.

در میان این کالاها، هزینه «مسکن» بیشترین نسبت هزینه غیرخوراکی سالانه یک خانوار تهران شهری را در سال گذشته داشته است. به عبارت دقیق‌تر، مسکن 65.2 درصد از کل هزینه‌های غیرخوراکی این خانوارها را تشکیل می‌دهد که معادل تقریباً 99.6 میلیون تومبا است.

«بهداشت و درمان» با اختلاف در رتبه دوم قرار دارد و سهم آن از هزینه های غیرخوراکی تهران در سال گذشته 9.9 درصد بوده است. به عبارت دقیق تر، یک خانوار شهری در تهران در سال گذشته به طور متوسط ​​15 میلیون تومان برای بهداشت و درمان هزینه کرده است.

021114

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=34940

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.