به گزارش اخبار اقتصادی: بر اساس داده های مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب ایران، میزان رواناب بر اساس تداوم میانگین بارندگی در 20 سال گذشته یعنی 1381 تا 1400، کاهش 5 درصدی بارندگی است. با توجه به میانگین بارندگی 20 سال گذشته و افزایش 5 درصدی بارندگی نسبت به بارندگی، میانگین 20 سال گذشته مدل‌سازی شد و سپس میزان منابع آب تجدیدپذیر با توجه به این سناریوها تعیین شد.

به این ترتیب و با توجه به سناریوهای جمعیتی در زمان اجرای طرح جامع آب برای کشور، سرانه آب تجدیدپذیر در بهترین حالت به 940 مترمکعب و در بدترین حالت به 700 مترمکعب خواهد رسید که در آب مطلق است. شرایط استرس

به گفته کارشناسان مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران، قطعاً مقایسه سرانه در بسیاری از نقاط کشور کمتر از میانگین کشوری خواهد بود. با توجه به این سناریوها استفاده از راهکارهای مناسب برای شرایط کم آبی در کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به سناریوهای پیش بینی شده، به احتمال بسیار زیاد سرانه ها کمتر از هزار متر مکعب خواهد بود که به معنای بحرانی شدن شرایط است.

منبع: مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، اتاق ایران

به گزارش مرکز تحقیقات اتاق ایران، در دهه های اخیر منابع آب تجدیدپذیر کشور کاهش چشمگیری داشته و در عوض به جای تطبیق با شرایط موجود، بر طبل افزایش هزینه های اقتصادی کوبیده شده است و متأسفانه رشد این هزینه ها همچنان ادامه دارد. . در صورت تداوم این روند، علاوه بر امکان تامین نیازهای نسل کنونی، نسل های آینده نیز برای تامین حداقل نیازهای خود با چالش های غیر قابل حلی مواجه خواهند شد.

به عبارت دیگر، در صورت عدم وجود راه حل در زمینه حل مشکلات مدیریت آب و با توجه به گستره تأثیرات آن بر سایر نظام های اقتصادی و اجتماعی، باید منتظر مهاجرت گسترده مردم، بروز ناهنجاری های اجتماعی و سیاسی، تشدید تنش های داخلی و ظهور و گسترش تنش های بین المللی در ابعاد گسترده در کشور است.

پیش از این «اکو ایران» به کاهش 48 درصدی منابع آبی موجود ایران و موضوع ریاضت آب توسط کشاورزان به عنوان یکی از راهکارهای نجات کشور اشاره کرده بود.