به گزارش اخبار اقتصادی، بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران از کشتار دام در کشتارگاه های کشور طی خرداد 1402، مجموع عرضه گوشت قرمز در کشور به 46 هزار تن رسیده است.

این رقم نسبت به ماه قبل افزایش اندکی را تجربه کرد، اما مقایسه آماری با داده های مرکز آمار در مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری را نشان می دهد. بررسی ها نشان می دهد که بیشتر این کاهش در بخش گوشت گاو و گوسفند رخ داده است.

روند صعودی عرضه گوشت قرمز در سال 1402

مرکز آمار ماهانه تغییرات عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه ها را منتشر می کند. با بررسی آمارهای ثبت شده در خردادماه می توان دریافت که عرضه ماهیانه گوشت قرمز در کشور از فروردین ماه امسال روندی صعودی داشته است. این رقم از 39 هزار تن در ابتدای سال جاری به 46 هزار تن در پایان بهار امسال رسیده و 16 درصد افزایش داشته است.

این در حالی است که این روند نسبت به وضعیت مشابه خود در سال گذشته کاهش محسوسی داشته است. در همین راستا می توان تغییرات عرضه گوشت قرمز در خرداد ماه در سال های گذشته را ارزیابی کرد. بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران، روند این شاخص از خرداد 96 تا خرداد 1402 نشان می دهد که عرضه گوشت قرمز از خرداد 96 تا خرداد 98 با افت شدیدی از 39 هزار تن به 21 هزار تن رسیده است.

پس از سال 2018 عرضه گوشت قرمز در کشور دوباره افزایش یافت و در پایان بهار سال قبل به 52 هزار تن رسید.

روند صعودی عرضه گوشت در خرداد ماه چند ماه طول نکشید و در نهایت در پایان سومین ماه سال جاری 12 درصد کمتر از خرداد 1401 بود که مهمترین عامل کاهش عرضه گوشت قرمز را می توان در قالب گوشت گاو و گوسفند دانست.

کاهش عرضه گوشت گاو و گوسفند نسبت به سال گذشته

بر اساس آمار، عرضه گوشت گوسفندی و گوسفندی در خرداد ماه سال جاری معادل 18 هزار تن بوده، در حالی که این رقم در خرداد ماه سال گذشته معادل 23 هزار تن بوده است. این آمار نشان می دهد که وزن لاشه قابل مصرف گوسفند و بره در یک سال منتهی به خردادماه امسال 19 درصد کاهش یافته است. اما این آمار رشد 10 درصدی میش و بره را نسبت به فروردین 1402 نشان می دهد.

علاوه بر این، عرضه گوشت گاو از 25000 تن در ژوئن 1401 به 23000 تن در اواخر بهار 1402 افزایش یافت که 5 درصد کاهش داشت. همچنین عرضه ماهیانه گوشت گاو و گوساله نشان می دهد که عرضه این گوشت از اردیبهشت تا خرداد ماه سال جاری تغییر چندانی نداشته است.

در نهایت بررسی های آماری نشان می دهد که عرضه گوشت در یک سال کاهش چشمگیری داشته است، در این صورت اگر قیمت ها نسبت به عرضه واکنش نشان دهند، به دلیل افت عرضه می توانند افزایش پیدا کنند. این در حالی است که به طور کلی قیمت ها می تواند تحت تأثیر هزینه تولید باشد. سفارش قیمت ها نیز قرار گیرد

گوشت