عدم توافق برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی توسط گروه G20

شفقنا اخمی- نشست گروه 20 اقتصاد بزرگ (G20) در هند پس از مخالفت برخی از کشورهای تولیدکننده، نتوانست به اجماع در مورد حذف تدریجی سوخت های فسیلی دست یابد.

دانشمندان و فعالان از تلاش‌های نهادهای بین‌المللی برای مهار گرمایش جهانی خشمگین هستند، حتی در شرایطی که هوای غیرمعمول از چین تا ایالات متحده بر بحران آب‌وهوایی پیش روی جهان تاکید می‌کند.

کشورهای عضو G20 روی هم بیش از سه چهارم از انتشار جهانی و تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهند و تلاش های انباشته این گروه برای کربن زدایی برای مبارزه جهانی علیه تغییرات آب و هوایی حیاتی است.

با این حال، اختلاف نظرها، از جمله پیشنهاد سه برابر کردن ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر تا سال 2030، مقامات را بر آن داشت تا در پایان نشست چهار روزه خود در بامبولیم، در ایالت ساحلی گوا هند، بیانیه نهایی و خلاصه نشست خود را به جای بیانیه مشترک صادر کنند. بیانیه مشترک زمانی صادر می شود که بین کشورهای عضو بر سر همه موضوعات توافق کامل وجود داشته باشد.

وزیر انرژی هند سینک آر.کی گفت: ما روی 22 پاراگراف از 29 بند توافق کامل داشتیم و هفت بند خلاصه جلسه را تشکیل می دهد.
حوزه‌هایی که از کشورهای توسعه‌یافته خواستند تا به هدف بسیج مشترک ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال برای اقدام اقلیمی در اقتصادهای در حال توسعه تا سال‌های ۲۰۲۵-۲۰۲۵ برسند و جنگ در اوکراین را توصیف کردند، نتوانستند به اجماع برسند.
در این جلسه مسئولان بر سر محدودیت استفاده از «بدون توقف» به توافق نرسیدند.
این پیش نویس که جمعه شب توسط رویترز بررسی شد، بر اهمیت تلاش ها برای حذف تدریجی سوخت های فسیلی، بسته به شرایط مختلف ملی، تاکید می کند.
سینگ در یک کنفرانس خبری گفت که برخی کشورها می خواهند به جای حذف تدریجی سوخت های فسیلی از ترسیب کربن استفاده کنند.
تولیدکنندگان عمده سوخت فسیلی، عربستان سعودی، روسیه، چین، آفریقای جنوبی و اندونزی با هدف سه برابر کردن ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در این دهه مخالف هستند.

منبع شفقنا

دکمه بازگشت به بالا