اکوایران: منوچهر لگی شب گذشته در گفتگو با یک برنامه تلویزیونی از توقف عملیات ثبت نام خودرو در سامانه یکپارچه خودرو خبر داد. موضوعی که «اکو ایران» نیز به آن پرداخت. هنوز 24 ساعت از خبر تکذیب خبر حذف این سامانه توسط شورای رقابت نگذشته بود. بر اساس بیانیه شورای رقابت، سخنان منطقی به اشتباه تفسیر شده است. زیرا هرگونه تغییر در رفتار بازار خودرو منوط به مصوبه شورا یا تغییر بخشنامه مصوب 543 شورا است و سامانه یکپارچه به کار خود ادامه خواهد داد.
سپهر دادجوی توکلی، مدیرکل روابط عمومی مرکز ملی مسابقات در این خصوص گفت: اگرچه سامانه یکپارچه پیش از این متولی قرعه کشی بود، اما اکنون طبق دستورالعمل شورا، با تعیین افراد واجد شرایط، فراهم شده است. مبنای حذف دونده ها و اطلاعات کامل است و آنچه را که در ایجاد تعادل در بازار قابل مشاهده است مشخص کرده است.
وی به نفل از مهر افزود: مصرف کنندگان نگران نباشند و حقوق آنها تضییع نشود و تلاش شده تا به حد تعادلی که سود تولیدکننده را تضمین می کند برسیم و همچنان به سیستم برای شناسایی مصرف کننده واقعی و حذف کمک کنیم. واسطه ها در این بازار
توکلی ادامه داد: به زودی با اجرای فاز سوم این طرح چند خودروی جدید وارد بازار می شود و کل این روند در قالب یک سامانه یکپارچه ادامه خواهد داشت.
منطقی حرفش را پس گرفت.
وی همزمان با انتشار این خبر منطقی، بار دیگر با یکی از خبرگزاری های رسمی صحبت کرد و اظهارات شب گذشته خود را تکذیب کرد. معاون صنعت ترانسپورت وزارت ترانسپورت صمت گفت: افت عرضه خودرو، عدم ایجاد رویه واحد برای خودروسازان و تخصیص گزینشی خودرو به گروه خاصی از مشتریان در بخش خصوصی، ناتوانی نظارت بر روند فروش خودروسازان بر اساس مجوزهای صادر شده، عدم اجرای دقیق استانداردهای تعیین شده در کمیته خودرو برای تحویل (مانند کنترل اطلاعات هویتی) و در مجموع عدم اجرای شفاف فرآیند تخصیص خودرو. طی چند سال گذشته که با عدم اطمینان اجرایی لازم همراه بود، روند نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت را مختل کرده بود.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در این میان چندین شرکت خصوصی در صنعت خودرو اقدام به فروش محصولات کرده و در موعد مقرر به مشتریان تحویل نداده اند که موجب نارضایتی گسترده خریداران شده است. و گاهاً علیه آن شرکت ها پرونده های حقوقی تشکیل شده است. بر این اساس از اواخر دهه 1400 با تذکرات و تبصره های متعدد نهادهای قضایی و نظارتی منجر به ابلاغ بخشنامه هشت ماده ای رئیس جمهور با تاکید بر شفاف سازی، افزایش رضایتمندی مردم و ارتقای وضعیت خودروسازی کشور شد. صنعت؛ بنابراین پس از آن وزارت حراست باید سامانه نظارت بر عرضه و تقاضا را به گونه ای ایجاد می کرد که هر خودروساز با توجه به قطعات خریداری شده اقدام به فروش کند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بر اساس دستور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، به مدیرعامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دستور داده شد تا هماهنگی های لازم برای قرعه کشی متمرکز خودرو توسط آن سازمان انجام شود. و کلیه خودروسازان با هماهنگی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هر خودرویی را تهیه و فقط از طریق سامانه متمرکز قرعه کشی را انجام دهند تا با ایجاد شفافیت مطلوب، عرضه عادلانه تری برای همه امکان پذیر شود. اتومبیل ها
منبع: اکوایران