• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
3

زیرمجموعه مرجع اطلاع از قیمت محصولات غیر استاندارد

  • کد خبر : 32732
  • ۰۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
زیرمجموعه مرجع اطلاع از قیمت محصولات غیر استاندارد

اتاق فرعی بورس کالای ایران بازاری برای فروش محصولاتی است که به راحتی استاندارد نمی شوند. این بازار ظرفیت تبدیل شدن به مرجعی برای اطلاع از قیمت این نوع محصولات را دارد. در واقع یکی از پتانسیل های بکر بورس کالا ایجاد مرجعی برای اطلاع از قیمت محصولات با بازار مصرف محدود مانند محصولات تمام شده، محصولات غیراستاندارد مانند ضایعات و … است. در شرایط فعلی کشف قیمت این محصولات در بازارهای غیررسمی با حضور واسطه ها انجام می شود اما در صورت اعلام قیمت معامله کالا از طریق بازار ثانویه و افزایش حجم معاملات در این بخش، امکان پذیر می شود. برای کشف قیمت در یک بازار شفاف. در عین حال برخی از فعالان این بازار پیشنهادهایی در خصوص تعریف ابزار مالی بر روی کالاهای پذیرفته شده در این بازار ارائه کردند که با توجه به شرایط این بخش و استاندارد نبودن اکثر محصولات پذیرفته شده در آن از جمله این پیشنهاد در حال حاضر به دور از دستیابی است.

بازار ثانویه یکی از دایره های معاملاتی بورس کالای ایران است که فرآیند معاملاتی مشابه بازار فیزیکی دارد. اما محصولاتی که در رینگ فیزیکی قابل پذیرش نیستند در این بازار پذیرفته و عرضه می شوند. این بازار شرایط پذیرش بسیار راحت تری نسبت به رینگ فیزیکی دارد و همین امر باعث شده تا محصولات به دلایل مختلف از جمله استاندارد نبودن و یا عدم رعایت شرایط پذیرش در رینگ فیزیکی شرکت های عرضه کننده در این رینگ پذیرفته نشود. ، برای پذیرش محصول در بازار دوم بورس کالای ایران اقدام نمایید.

پذیرش مجاز، مزیت مهم اتاق فرعی

در حال حاضر گروه های زیادی از کالاها از جمله فولاد، ضایعات، مواد معدنی، آهک، محصولات پلیمری، ظروف پلاستیکی، ضایعات و مصنوعات مس، مواد شیمیایی، روی و … در زیر بازار بورس کالای ایران خرید و فروش می شوند. اجناس و نمادهای عرضه شده در این بازار بسیار زیاد و از تنوع بالایی برخوردار هستند.

محصولاتی مانند فولاد، مس و … علاوه بر لاستیک های فیزیکی در بازار دوم بورس کالای ایران نیز عرضه می شود. اما شرکت هایی که نمی توانند شرایط عرضه در رینگ فیزیکی بورس کالا مانند استانداردها و ضمانت نامه های مورد نیاز بورس کالا برای پذیرش در رینگ فیزیکی را داشته باشند، می توانند محصولات خود را در اتاق فرعی بورس کالا پذیرش کنند. . . در عین حال، محصولاتی مانند ضایعات فلزی به راحتی استاندارد نمی شوند و ایجاد یک انجمن برای پذیرش این محصولات کمی مهمتر از شفاف سازی آنها است.

فرآیند فروش از طریق اتاق فرعی بورس کالا مشابه فروش از طریق بازار فیزیکی است و از این رو امکان انجام موقعیت های فروش در رینگ فیزیکی مانند فروش نقدی و اعتباری در این بازار وجود دارد. در عین حال امکان انجام معاملات زودهنگام برای برخی محصولات در این بازار وجود دارد، اما تعمیم آن به محصولات غیراستاندارد مستلزم قراردادهای کشف کارمزد مشابه قرارداد کشف حق بیمه است تا پس از تعیین قیمت نهایی معامله مشخص شود. مشخصات محصول.

قوانین پذیرش

پذیرش در زیر بازار بورس کالای ایران نسبت به سایر رینگ های این بازار راحت تر است اما پذیرش در این بازار قوانینی دارد که باید توسط شرکت متقاضی عرضه ارائه شود. در رینگ ثانویه بورس کالا، کالایی که معامله آن مشمول منع قانونی نباشد، قابل پذیرش و عرضه است. عرضه کننده محصول نباید محدودیت قانونی برای عرضه محصول مورد نظر داشته باشد.

در عین حال، محصولی که قرار است عرضه شود باید دارای مشخصات، شرایط و کیفیت باشد. در واقع بورس کالا به عنوان پذیرنده کالا باید بتواند کیفیت کالا را تایید و مشخص کند. همچنین خریدار باید امکان تطبیق کیفیت کالای مورد نظر را با آنچه در آگهی پیشنهاد ذکر شده است داشته باشد.

علاوه بر مفاهیم ذکر شده، عرضه کننده باید تضمین های مورد نیاز برای پذیرش کالا در بازار ثانویه را ارائه و به اتاق پایاپای بورس کالا تحویل دهد. البته گارانتی های مورد نیاز برای پذیرش کالا در بازار ثانویه بسیار راحت تر از ضمانت های لازم برای پذیرش کالا در رینگ فیزیکی اصلی بورس کالای ایران است. هر کالا فقط در یکی از بازارهای بورس کالا قابل عرضه است.

مزایای فروش محصولات از پلت فرم زیر اتاق.

یکی از مزیت های اصلی بورس برای معاملات، کشف نرخ در یک بازار شفاف و رقابتی است. کاهش هزینه های تراکنش ثانویه، اطمینان از وضعیت و کیفیت محصول و تحویل آن از دیگر مزیت های فروش محصول از طریق این بستر معاملاتی است. امکان نظارت بر فرآیند کشف نرخ و معافیت معاملات در خرید و فروش از دیگر مزیت های رونق این بستر معاملاتی است.

نرخ پتانسیل کشف

اطلاعیه عرضه محصولات پذیرفته شده در اتاق فرعی بورس کالای ایران دارای قیمت پایه است و بنابراین قیمت پایه محصولات عرضه شده در این بازار مشخص است؛ اما قیمت معاملاتی کالای فروخته شده در این بازار در داده های معاملات بورس کالا ثبت نشده است. در این میان، یکی از مزیت های مهم فروش محصولات از طریق بستر بورس کالا، ایجاد بانک اطلاعاتی قوی است که به فعالان بازار در تصمیم گیری کمک می کند.

اگرچه عدم اعلام کارمزد تراکنش برای محصولاتی که از طریق بازار ثانویه به فروش می رسند موجه است، اما برخی از تحلیلگران معتقدند که ثبت داده های تراکنش از این بازار می تواند مزایای بسیار بیشتری را به همراه داشته باشد.

در صورت اعلام رسمی قیمت فروش محصولات از طریق این بازار، این بازار پتانسیل تبدیل شدن به معیاری برای کشف قیمت کالاهایی مانند ضایعات فلزی را دارد. بورس کالا در سال های اخیر به عنوان مرجع اطلاع از قیمت بسیاری از محصولات صنعتی شناخته شده است، اما این بازار پتانسیل تبدیل شدن به مرجعی برای اطلاع از قیمت محصولاتی مانند ضایعات، محصولات پلاستیکی و … را دارد. خرده فروشی مشخص است و هیچ مبنایی برای کشف قیمت رسمی آن وجود ندارد.

مشکلات در تعریف ابزارهای مالی

پیشنهاداتی در مورد تعریف ابزارهای مالی در مورد محصولات ارائه شده در اتاق فرعی وجود دارد. اما در حال حاضر با توجه به شرایط حاکم بر این معاملات چنین چیزی امکان پذیر نیست. در واقع فاصله بین ایده و اجرا در این بازار زیاد است. استاندارد نبودن محصولات پذیرفته شده در این بازار، عمق کم مبادلات در این بازار و محدودیت تعداد کاربران حاضر در این بازار به این معناست که تعریف ابزارهای مالی بر روی محصولات این بخش زمان زیادی می برد.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=32732

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.