• امروز : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 19 November - 2024
1

روایت نابرابری در ایران; پدیده ای عجیب در جنوب شرق

  • کد خبر : 45006
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
روایت نابرابری در ایران; پدیده ای عجیب در جنوب شرق

اکوایران: آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نابرابری مناطق شهری در سال 1402 نشان می دهد که استان سیستان و بلوچستان بیشترین میزان نابرابری و استان کرمان کمترین میزان نابرابری را در سال گذشته داشته اند.

اخبار اقتصادی، نابرابری یکی از مهم ترین دغدغه های حاکمان کشور است. وقتی اختلاف طبقاتی در جامعه افزایش یابد، وضعیت اجتماعی در نهایت منجر به افزایش ناامیدی از زندگی و کاهش بهره وری خواهد شد.

آثار ناامیدی بر زندگی را می توان در مهاجرت مشاهده کرد، به طوری که نیروی کار ماهر از کشور خارج می شود و بازار کار عملاً از این سرمایه انسانی تهی می شود. یکی دیگر از اثرات نابرابری کاهش بهره وری در اقتصاد خواهد بود، به عبارت دیگر، افرادی که در بازار کار داخلی مشغول به کار هستند، با مشاهده نابرابری به تدریج انگیزه خود را برای ارتقای مهارت از دست خواهند داد. این رویداد رقابت بین نیروی کار را از بین می برد و بازار کار را با کاهش بهره وری و در نتیجه تولید مواجه می کند.

عموماً مؤسسات آماری نابرابری اقتصادی را با شاخص ضریب جینی نشان می‌دهند. هر چه این شاخص به صفر نزدیکتر باشد به معنای کاهش نابرابری و هر چه بیشتر افزایش یابد و به یک گرایش پیدا کند به معنای افزایش نابرابری است.

به دلیل اعشاری بودن این شاخص و عدم انتقال مناسب، در «صد» ضرب می شود و عدد مربوطه نیز به صورت درصد نمایش داده می شود. در این صورت اگر عدد مربوطه نزدیک به 100 باشد به معنای افزایش نابرابری در جامعه است.

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود از توزیع درآمد در سال 1402، شاخص نابرابری در استان های مختلف کشور را اعلام کرده است. بر اساس آمار منتشر شده از مناطق شهری، استان سیستان و بلوچستان در سال گذشته بیشترین و استان کرمان کمترین میزان نابرابری را داشته است.

نابرابری در استان سیستان و بلوچستان 42 درصد است

بررسی های آماری توزیع درآمد در سال گذشته حاکی از آن است که نابرابری در مناطق شهری در سراسر کشور معادل 38.2 درصد بوده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

این نابرابری در هر استان کشور به طور جداگانه قابل تحلیل است. بر اساس این آمار، شاخص ضریب جینی در استان سیستان و بلوچستان بالاترین سطح را تجربه کرده و برابر با 41.98 درصد بوده است. پس از سیستان و بلوچستان، استان های تهران و گلستان به ترتیب با ضریب جینی 40.85 درصد و گلستان با 39.97 درصد بیشترین میزان نابرابری را در بین استان های کشور دارند.

در سوی دیگر این آمار استان های کرمان و سمنان قرار دارند که سال گذشته وضعیت مطلوبی را تجربه کردند. وضعیت نابرابری در این دو استان بهتر از سایر استان های کشور بوده است. آمار ضریب جینی مرکز آمار نشان می دهد که این شاخص در سال گذشته برای استان کرمان 26.25 درصد بوده است. همچنین وضعیت این شاخص برای استان سمنان مطلوب و دارای نرخ 27.81 درصد است.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=45006

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.