به گزارش اخبار اقتصادی؛ بررسی وضعیت صنایع پر واردات نشان می دهد که این رده در مرداد ماه سال گذشته به اوج رشد رسید، اما پس از یک دوره نوسان، این گروه به پایین ترین سطح خود از ابتدای سال گذشته و با گروهی که وابستگی کمتری دارند، رسید. در واردات در یک نقطه رسید.

مناطق سایه‌دار دوره‌هایی را نشان می‌دهند که رشد تولید در شرکت‌های وابسته به واردات کمتر از سایر شرکت‌های کمتر وابسته به واردات بوده است، و در آن دوره‌ها موانع واردات به عنوان یک مانع بالقوه برای رشد تولید در نظر گرفته می‌شوند و دوره‌هایی که مناطق سایه‌دار نتیجه واردات عمیق‌تر است. محدودیت ها (همبستگی منفی بین وابستگی به واردات و رشد بیشتر است).

با توجه به اینکه میزان وابستگی به واردات بین صنایع و حتی شرکت های مختلف متفاوت است، بدیهی است که مشکلی مانند تحریم که واردات را مختل می کند، تأثیر بیشتری بر وابسته ترین صنایع دارد. برای تعیین تأثیر واردات بر رشد تولیدات صنعتی، شرکت ها بسته به میزان وابستگی به واردات (در این مورد نسبت بین نهاده های وارداتی و تولید به دو گروه بسیار واردات گرا و کم واردات گرا تقسیم می شوند. ). تعریف شده) و رشد تولید در این دو گروه در دوره های مختلف مقایسه شده است.

با این شرایط می توان گفت که در سال های 1400 و 1401 همواره رشد تولید شرکت های واردات محور بیشتر از سایر شرکت ها بوده است. محدودیت محصولات وارداتی جایگزین عامل اصلی رشد تولید شرکت های واردات محور تلقی می شود. همین الگو در سه ماهه اول سال 1402 نیز تکرار شد. در سه ماهه منتهی به تیرماه، اگرچه رشد تولید شرکت های واردات محور مثبت و رشد گروه دیگر منفی بوده است، اما تفاوت رشد این دو گروه به شرح زیر است. کاهش یافت و در مرداد ماه رشد هر دو گروه منفی شد.