به گزارش اخبار اقتصادی، رینگ صنعتی بورس کالای ایران در هفته اول مردادماه امسال 168 هزار تن شمش فولادی را با قیمت پایه 17 هزار و 700 تا 19 هزار و 500 تومان عرضه کرد. رینگ شمش فولاد برخلاف هفته های گذشته در روز دوشنبه 11 مرداد با استقبال خوبی از سوی خریداران مواجه شد، به طوری که از 168 هزار تن شمش فولادی عرضه شده در این بازار، 288 هزار تن تقاضای بازار وجود داشت که در نهایت منجر به فروش 121 هزار تن شمش 3 و 19000 تن فولاد با میانگین قیمت فولاد 110 به 5.000 تومان شد.
در حالی که تغییر نرخ ارز در بازار آزاد در هفته های اخیر باعث کاهش شدید معاملات شمش فولاد شده بود. بورس کالای ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد در حال حاضر تمامی افراد دارای کد بورسی می توانند شمش فولاد را خریداری کنند و برای خرید شمش فولاد نیازی به داشتن کد بهینه ساز نیست. این تصمیم بورس کالا زمینه را برای آغاز خرید سرمایه در بازار شمش فولاد فراهم کرد و منجر به رونق معاملات شمش در روز دوم مردادماه شد. البته رونق معاملات شمش در دومین دوشنبه مردادماه نسبی بود و 71 درصد عرضه در آن روز معامله شد. این در حالی است که در مواقعی که فعالان بازار احتمال تداوم رشد نرخ ارز را می دهند و انتظارات تورمی مثبت است. نسبت معاملات شمش به حجم عرضه به بیش از 90 درصد رسیده است.
تصمیم بورس کالا مبنی بر حذف کد بهینه سازی خرید شمش، علاوه بر خروج معاملات شمش فولاد از رکود، رونق نسبی به بازار آزاد مقاطع بلند داد و 100 تومان به قیمت هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد تهران افزود.
کف میلگرد در مرز 23700
متوسط قیمت فروش شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در دومین روز مردادماه 19 هزار و 160 تومان بود. با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و کمیسیون بورس، قیمت نهایی این بار برای خریدار به 20900 تومان می رسد. با در نظر گرفتن هزینه حمل 500 تومان و هزینه تبدیل معادل 1.1 درصد نرخ شمش، هر کیلوگرم میله تولید شده با این شمش نرخی معادل 23 هزار و 700 تومان خواهد داشت. بنابراین این رقم حداقل قیمت میلگرد خواهد بود. البته به گفته فعالان بازار آزاد مقاطع بلند فولاد، در شرایط فعلی هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد تهران در محدوده 23 هزار و 500 تومان به فروش می رسد. بنابراین قیمت فعلی میلگرد در بازار آزاد رقم ارزشمندی است که کمبود متقاضی سرمایه و مصرف در این بازار عامل فشار قیمت در بازار آزاد فولاد مقاطع بلند است.
در سال های اخیر میزان فعالیت ساختمانی در کشور کاهش یافته و معاملات در این زمینه در رکود شدیدی به سر می برد، در این شرایط عمده حرکت در این بازار ناشی از نوسانات نرخ ارز و خرید سرمایه است. در هفته های اخیر با کاهش نرخ ارز در بازار آزاد، میزان خرید سرمایه در بازار مقاطع بلند فولادی کاهش یافته است، بنابراین بازار فروش این محصولات در رکود قرار دارد.
منبع: اکوایران