به گزارش اخبار اقتصادی، فعالان فرش دستباف سالهاست که از شرایط مناسب کار در ایران صحبت می کنند. اما تاکنون هیچ جلسه ای برای حل مشکلات آنها وجود نداشته است. . بر این اساس تعداد قالیبافان، تولیدکنندگان، طراحان و فروشندگان ایرانی در حال کاهش است. سقوطی که دوستداران فرش ایرانی بارها نسبت به آن هشدار داده اند.

در حال حاضر بر اساس داده های اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران، تعداد بافندگان فرش دستباف در سراسر کشور از 10 میلیون نفر به دو میلیون نفر افزایش یافته است.

سیدعلی آل احمد، معاون فروشندگان فرش دستباف تهران در گفتگو با «اکو ایران» در خصوص وضعیت فروش فرش در سال های اخیر، گفت: صادرات فرش دستباف از سال گذشته روند نزولی داشته است. دهه 70 تقریبا تا الان این را می توان در فروش فرش دستباف ملی نیز مشاهده کرد. البته در سطح ملی با توجه به افزایش قیمت های فروش ما کاهش یافته است. اما دلیل دیگر کاهش تولید بافندگان ما است. تولیدکنندگان و بافندگان ما حجم تولید خود را کاهش داده اند.

وی برخی از مشکلات فرش دستباف در سال های اخیر را ناشی از قرارداد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات عنوان کرد.

آل احمد چالش بعدی صادرکنندگان را ممنوعیت ورود فرش به میهن اعلام کرد و گفت: در سال های اخیر فرش های متعددی به منظور صادرات از کشور خارج شده است. اما به دلایل مختلف فروخته نشد. حالا بازرگانان می خواهند آن فرش ها را به وطن برگردانند. اما اجازه نمی دهند. این موضوع مشکلات زیادی را برای تجار و صادرکنندگان ما ایجاد کرده است.

وی افزود: در زمینه تعمیر و شست و شوی فرش ایرانی به دلیل مشکلاتی که گمرک در زمینه تعمیر و شستن قالی های خودمان ایجاد می کند، از کشورهای همسایه مانند پاکستان، افغانستان و ترکیه عقب هستیم. فرش ایرانی هم اکنون در پاکستان، افغانستان و ترکیه فرش های ایرانی را تعمیر و بازسازی می کند.

آل احمد تاکید کرد: اگر بتوانیم ورود موقت فرش به میهن (ایران) را تضمین کنیم بین 100 تا 200 میلیارد دلار ارز شاهد خواهیم بود. همچنین از مهاجرت مرمتگران و مرمتگران فرش ایرانی به ویژه از ترکیه و پاکستان جلوگیری می شود.