بازار کار ایالات متحده در کانون توجه بازارهای جهانی: تصمیم فدرال رزرو چه خواهد بود؟
اکوایران: بازار کار آمریکا در این هفته در کانون توجه بازارهای جهانی قرار دارد زیرا می تواند مسیر فدرال رزرو را در کاهش نرخ بهره روشن کند و بر تصمیمات سرمایه گذاران تأثیر بگذارد.
اخبار اقتصادی، داده های اشتغال هفته آینده آمریکا احتمالا دوباره دلار را تقویت خواهد کرد. بنابراین در هفته جاری پیش بینی می شود که نرخ بیکاری تغییری نکرده و تعداد مشاغل ایجاد شده، ضعف دلار در هفته گذشته را جبران کند. سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده نیز در این هفته مورد توجه سرمایه گذاران جهانی است.
شاخص مدیران خرید آمریکا
به گفته علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای جهانی، داده های «شاخص مدیران خرید آمریکا مؤسسه ISM» از مهم ترین داده های هفته آینده است. زیرا با توجه به اینکه اثرات بازگشت دونالد ترامپ باعث ایجاد احساسات مثبت در اعتماد مصرف کننده شده است، این احساسات مثبت در بین شرکت ها نیز ایجاد شده است.
بنابراین انتظار میرود شاخص مدیران خرید بخش تولیدی نسبت به ماه قبل افزایش داشته باشد، اما در بخش خدمات با توجه به اینکه ماه قبل رشد بالایی داشته و رقم 56 را به ثبت رسانده است، پیشبینی میشود که در حدود ماه قبل منتشر شود. عدد 65
هر چه فاصله از عدد 50 بیشتر باشد به این معنی است که رشد بخش خدمات بیشتر از ماه قبل است در حالی که ماه قبل رشد داشته است. این موضوع می تواند برای بورس مثبت باشد. با این حال، «داده های اشتغال» همچنان مهم ترین داده هفته آینده برای سرمایه گذاران در بازارهای جهانی است.
اشتغال آمریکا
اهمیت داده های مشاغل این است که انتظارات بازار در مورد احتمال 35 درصدی عدم تغییر در نرخ های بهره در نشست این ماه فدرال رزرو به سمت عدم تغییر یا کاهش تدریجی حرکت می کند.
انتظار میرود تعداد فرصتهای شغلی در ایالات متحده در حدود رقم قبلی ثبت شود، اما ماه گذشته فرصتهای شغلی به شدت کاهش یافت و به حدود 7.4 میلیون تقاضای شغلی رسید که نشان میدهد تقاضا برای نیروی کار به اندازه آنچه در نظر گرفته شده است بالا نیست. کمبود نیروی کار
علاوه بر این، پیش بینی می شود که در ماه گذشته (نوامبر) حدود 200000 شغل در اقتصاد ایالات متحده ایجاد شد و نرخ بیکاری در 4.1٪ ثابت است و تعداد بیکاران تغییر چندانی نکرده است، در حالی که انتظارات اعضای شورای فدرال ذخیره شده است. برای نرخ بیکاری 4.4 درصد بود.
اطلاعات مربوط به تعداد مشاغل ایجاد شده در بخش خصوصی (غیرکشاورزی) نیز چهارشنبه هفته جاری منتشر خواهد شد. این آمار در ماه گذشته رقم بسیار بالایی را نشان می دهد و پیش بینی می شود در این ماه حدود 190 هزار شغل در بخش خصوصی ایجاد شود.
از سوی دیگر، انتظار فعالان بازار این است که میانگین دستمزد ساعتی آمریکایی ها رشد 0.3 درصدی را ثبت کند. در مجموع، اگر این آمار طبق انتظار بازار منتشر شود، شاخص دلار در هفته آینده ضعیف نخواهد شد و حتی ممکن است دوباره تقویت شود.
بازار سهام نیز ممکن است در شرایط خوبی باشد، زیرا اشتغال کامل در بازار ایالات متحده به این معنی است که هیچ خطری برای مصرف وجود ندارد. از سوی دیگر، در بازار ارز، ین ژاپن ممکن است اندکی در برابر دلار آمریکا تضعیف شود.
سخنرانی جروم پاول و دیگر اعضای فدرال رزرو
اما در کنار این داده ها، سخنرانی اعضای فدرال رزرو نیز برای سرمایه گذاران مهم است. جروم پاول روز چهارشنبه سخنرانی خواهد کرد که می تواند تعیین کند که آیا نرخ بهره کاهش خواهد یافت، زیرا این آخرین سخنرانی او قبل از نشست تعیین نرخ در این ماه است. اگر سخنان او با توجه به این داده ها معتدل باشد (حامی سیاست انبساطی کاهش نرخ سود) می تواند دلار را تضعیف کند.
سخنرانی اعضای فدرال رزرو در این هفته ممکن است نشان دهنده تمایل آنها به سیاست پولی باشد. بازار انتظار دارد تا پایان سال آینده تنها سه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا انجام شود.
اما اگر اعضای فدرال رزرو (به نفع سیاست انقباضی افزایش نرخ بهره) رفتار کنند، ممکن است در جلسه بعدی کاهش نرخ بهره داشته باشیم، اما احتمال کاهش بیشتر کاهش خواهد یافت.
اقتصاد آمریکا با آغوش باز از ترامپ استقبال کرد
هفته گذشته داده های PCE ایالات متحده منتشر شد که مطابق با انتظارات بود، اما درآمد مردم آمریکا شاهد رشدی فراتر از انتظار بود. از سوی دیگر، در اروپا تورم زیر حد انتظار منتشر شد.