به گزارش اخبار اقتصادی، در سال های اخیر دو اتفاق مهم به حیات رستوران ها پایان داد. اولین حادثه شیوع کرونا بود که باعث مرگ بسیاری از آنها شد. البته با پایان یافتن کرونا زندگی به برخی رستوران ها بازگشت. اما این زندگی زیاد طول نکشید. زیرا تورم مواد غذایی و خدمات، ادامه حیات را برای آنها دشوار کرده بود. بنابراین، بر اساس آمار اتحادیه رستوران داران، بیش از 35 درصد از رستوران داران پروانه خود را باطل کرده و شغل خود را تغییر داده اند.
زیرا به گفته علی اکبر دراری، رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس داران تهران، وضعیت کسب و کار و درآمد اصلا خوب نیست. رهبر به «اکو ایران» گفت: تعداد مشتریان ما نسبت به نیمه دوم سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است. این نه تنها در مورد رستوران ها و سلف سرویس ها، بلکه در مورد غذای آماده نیز صدق می کند. اگر مردم پول نداشته باشند، هیچ جا نمی توانند بخرند.
شرایط فعلی را ناشی از گرانی مواد اولیه می داند. رهبر افزود: ما مواد را گران می خریم اما نمی توانیم مواد غذایی را به همان قیمت بفروشیم. به همین دلیل رستوران ها مدام به ما قیمت های جدید می دهند و ما پس از تحلیل آن ها را تایید می کنیم.
رهبری افزود: هر قیمتی به او بدهیم باید مجازاتش را بپذیرد. اما یک منبع آگاه به «اکوایران» گفت: گاهی پیش می آمد که اتحادیه ما را تایید می کرد اما جریمه می کردیم.
رستوران داران پیش بینی می کنند که قیمت ها در ماه های منتهی به پایان سال بیشتر افزایش یابد. مگر اینکه دولت با تهیه مواد اولیه مناسب از صاحبان رستوران ها حمایت کند.
مالیات بر ارزش افزوده یک مشکل جدید است
پیش از این مدیریت یکی از مشکلات بزرگ انجمن رستوران داران را مالیات بر ارزش افزوده مطرح کرده بود و اعلام کرده بود امروز که قیمت ها افزایش یافته، مالیات بر ارزش افزوده مبلغ قبض را افزایش داده و باعث نارضایتی مشتریان شده است. .
منبع: اکوایران