به گزارش اخبار اقتصادی، قیمت سنگ آهن وارداتی به چین در اواسط ماه اوت به دلیل سیگنال های کاهشی غالب، 105 دلار در هر تن کاهش یافت. بر اساس داده های وب سایت tradeeconomics، قیمت سنگ آهن وارداتی به بنادر شمال چین با نرخ 63.5 درصد در 10 اوت کاهش یافت و به 103.3 دلار در هر تن رسید.

افزایش موجودی سنگ آهن در انبارهای بندری چین، همراه با نگرانی در مورد کاهش تقاضا، باعث کاهش قیمت سنگ آهن شده است. در این شرایط انتشار ناامیدکننده داده های اقتصادی از چین با تضعیف احتمال رشد تقاضا، زمینه را برای کاهش قیمت فولاد فراهم کرد.

همزمان منابع داخلی صنعت فولاد چین از افزایش 35 درصدی موجودی میلگرد در انبارهای این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته تا اوایل مرداد خبر دادند. انتشار این خبر تقاضا برای مواد اولیه مصرفی در این صنعت را محدود کرد و از کاهش قیمت آن حمایت کرد.

افزایش عرضه سنگ آهن به نفع فولادسازان چینی

داده های گمرک چین که در اواسط آگوست منتشر شد، نشان داد که چینی ها در هفت ماهه نخست سال جاری 669.46 میلیون تن سنگ آهن وارد کرده اند. این رقم در مقایسه با میزان سنگ آهن وارداتی به چین در زمان مشابه در سال گذشته 6.9 درصد افزایش داشته است.

به همین ترتیب، بر اساس داده های انجمن معدن متالورژی چین، از ژانویه تا ژوئن امسال، 142 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در چین تولید شد که نسبت به سال قبل 0.6 درصد افزایش داشت.

با توجه به این وضعیت، تحلیلگران بین المللی از احتمال افزایش عرضه سنگ آهن در نیمه دوم سال جاری خبر دادند. رئیس CMRG یائو لین می گوید: تولید این محصول در بین 4 تولیدکننده برتر جهان افزایش یافته است و همزمان کشورهایی مانند هند، ایران و کانادا نیز صادرات خود را افزایش داده اند. به این ترتیب فعالان بازار آهن و فولاد انتظار رشد عرضه سنگ آهن در نیمه دوم سال جاری را دارند. در این شرایط افزایش عرضه داخلی سنگ آهن نیز دلیلی بر افزایش عرضه در ماه های آینده است. CMRG گروه منابع معدنی چین است که یک سازمان تحت حمایت دولت است. 80 درصد از نیاز فولادسازان چینی به سنگ آهن از طریق واردات تامین می شود. این موضوع فولادسازان چینی را در برخی مقاطع با چالش های رشد نرخ جهانی مواجه می کند. در این شرایط دولت چین به منظور حمایت از صنایع تکمیلی فعال در حوزه فولادسازی، طرح خرید سنگ آهن از دولت و عقد قرارداد با کارخانه های فولادسازی داخلی چین را پیشنهاد داد و از سال 2022 آغاز به کار کرد.

حدود 30 کارخانه چینی قراردادهایی را برای خرید سنگ آهن از طریق CMRG در سال 2023 امضا کرده اند، اما به گفته چندین منبع کارخانه و تاجر، حجم معاملات عمدتا برای فولادسازان با قراردادهای بلندمدت بوده است.

یائو لین با اشاره به احتمال رشد عرضه سنگ آهن در نیمه دوم سال جاری و ثبات تقاضای فولاد ابراز امیدواری کرد که درآمد فعالیت های صنعتی در این بخش در نیمه دوم سال جاری بهبود یابد.