به گزارش اخبار اقتصادی، وزارت امور خارجه اعلام کرد با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرستی از محصولات مرتبط با شرکت های اسرائیلی را تهیه کرده است که واردات آن ها ممنوع می شود.

صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در این خصوص گفت: لیست محصولات مرتبط با شرکت های صهیونیستی به زودی نهایی می شود و هفته آینده به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال می شود.

به گفته وی، پس از ارسال این فهرست، وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش کالاهای درج شده را ممنوع می کند.

به گزارش تسنیم، قانون منع تجارت با اسرائیل و حتی واردات شرکت های پشتیبان آن ابلاغ شده و در همین راستا فهرستی از محصولات مرتبط با اسرائیل تهیه و به وزارت صنعت و معدن تجارت اعلام می شود.

ابوالفضل ابویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: در گزارش وزارت امور خارجه فهرست محصولات مرتبط با رژیم صهیونیستی به صورت دوره ای به روز می شود و امیدواریم اسامی آن ها به روز شود. از محصولات اعلام خواهد شد.این شرکت ها.

پیش از این خبرگزاری فارس در گزارشی در این باره نوشته بود که محصولاتی مانند کوکاکولا، سرلاک، کیت کت، مگی، کافی میت، نسکافه، دنت، دامستوس، صابون های سیف و لوکس از جمله محصولات مصرفی اسرائیل در ایران هستند. بازار و واردات آن باید متوقف شود.

در آن گزارش آمده بود که “ما می توانیم با تحریم این محصولات در حمایت از فلسطین، مانع از بستن جیب اسرائیلی ها شویم.”

بنابراین همانطور که پیش بینی می شد با اعلام اسامی محصولات مربوط به شرکت های اسرائیلی، واردات این محصولات از این پس ممنوع خواهد شد.

در سراسر جهان جلوگیری از خرید از شرکت هایی که به نوعی در اقدامات غیرانسانی و حتی غیر زیست محیطی شرکت می کنند، رایج است. لازم به ذکر است که سال هاست که بسیاری از خوانندگان و هنرمندان از سراسر جهان در اسرائیل کنسرت برگزار نمی کنند.

اما در ایران از زمانی که دولت وارد این نوع مسائل شده، در گذشته مواردی وجود داشته که برخی از دلالان از این موقعیت سوء استفاده کرده و برخی از این اقدامات را به نفع خود انجام داده اند.

شاید معروف ترین نمونه این گونه اقدامات به تلاش برای جلوگیری از واردات آیفون به ایران برمی گردد. در آن زمان آذری جهرمی، وزیر ارتباطات وقت، در توییتی نوشت: «آخرین باری که تصمیم گرفتند واردات آیفون را ممنوع کنند، از رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواستم گزارش فصلی واردات گوشی را تهیه کند. گزارش مشخص بود، شرکتی خارج از روال معمول خود و شرکت های دیگر تعداد زیادی گوشی آیفون وارد کشور کرده بودند. مالکان”.

اگرچه بحث ممانعت از ورود آیفون به ایران حول محور جلوگیری از خروج ارز می چرخید، اما اساس سوء استفاده هایی که پس از چنین تصمیماتی به وجود می آید نیز ماهیت مشابهی دارد.